GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda
Informatie 2019
Winnaars 2018
Uitslagen 2018
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2018
Gastenboek 

  Winnaars en vluchtverslagen 2018

Zaterdag 22 september 2018

 

 

Op zaterdag 22 september is daar dan de allerlaatste vlucht van het vliegseizoen van 2018. Natoervlucht Sittard. Ondanks dat is menig liefhebber bereid om ook deze laatste week zich, en zijn duifjes nog even te laten gelden. De eerste duif valt echter opnieuw bij J. van der Bij die hiermee ook de meeste vluchtoverwinningen van dit seizoen heeft mogen beleven. Ook is zijn foto hierdoor het vaakst op deze pagina terecht gekomen(u kunt het nog even nalezen/tellen hieronder :-))

De tweede duif van deze vlucht strijkt neer bij P. de Jong in Twijzelerheide en de derde een circa 100 meter verderop bij Klaas Dijkstra.

Proficiat heren!

Dit was het dan voor dit seizoen. Alle leden en lezers van deze website bedankt voor de belangstelling.

 

Op de agenda staan de jaarlijkse feestavond en de tentoonstelling nog voor 2018. Komt allen!

 

Zaterdag 15 september 2018 

 

 

Natoervlucht Weert deze week met Westen wind. Het goede weer zorgt voor een goed verloop. De eerste liefhebber met de eerste twee duiven van de vereniging, het heeft even geduurd maar daar is hij weer, J. vd Bij. Tweede liefhebber is Jan de Haan, met alweer dezelfde prijswinnende duif. En last but not least de derde plaats voor Klaas Dijkstra. Van harte heren ook deze week.

 

Volgende week zaterdag hebben we alweer de laatste vlucht van dit seizoen. Bestemming nog onbekend. Toch is de planning om dit seizoen op zaterdag na de vlucht weer feestelijk af te sluiten. Tot zaterdag allemaal!
Succes met de voorbereidingen!

 

Zaterdag 8 september 2018 

 

 

De jonge duiven wisten de route vanuit Quievrain nu bijna te dromen. Vooral die van P. de Jong verloren ook deze week geen tijd. Eerste duif viel bij hem in Twijzelerheide. De tweede bij F. Visser en de derde (en trouwens ook vierde) bij J. vd Bij in Kollumerzwaag.

Proficiat heren!
Volgende week de allerlaatste jongeduivenvlucht van dit seizoen, Morlincourt. Door te weinig belangstelling helaas niet inkorven in eigen vereniging maar in De Westereen.
 

De duiven hadden het op de tweede natoervlucht ook niet erg zwaar. 1ste plaats voor A. Veenstra in Kollumerzwaag,
Tweede plaats, W. Th. de Blok en derde plaats opnieuw J.vd Bij.
Ook jullie gefeliciteerd!

Volgende week Weert, Dat is natuurlijk wel gewoon in ons eigen lokaal inkorven.
Succes!

 

Zaterdag 1 september 2018 

 

Zaterdag 1 september, de jonge duiven hebben voor het eerst twee nachten mand meegemaakt maar komen mooi op tijd los om 8.30 uur, opnieuw in Quievrain.

Deze week komt de eerste duif (en ook de tweede trouwens) aan bij P. de Jong. Hiermee is hij ook direct de eerste van Rayon de Driesprong! De tweede liefhebber met de derde en vierde duif (ja, ja ze komen in tweetallen :-D) is W.Th. de Blok. En last but not least, de derde liefhebber, A. Veenstra.

Van harte gefeliciteerd!
 

Maar deze week hebben we ook de eerste natoervlucht voor het echie. Ook deze duiven zijn om 8.30 gelost, alleen hoeven deze beestjes niet zo ver, zij zijn gelost in Gennep.

Hier opnieuw een prachtige prestatie voor onze mooie vereniging want de eerste (en derde) duif komt aan bij Klaas Dijkstra, die ook een eerste plaats in Rayon de Driesprong scoort en zelfs de 7de plaats in Afdeling Friesland '96! Topprestatie! De tweede duif is geland bij J. van der Bij. En de vierde duif, bij derde liefhebber (ja hoor, daar issie weer:) W.Th. de Blok.

Van harte allemaal!

Volgende week opnieuw Quievrain voor de jongen en voor de natoer staat Deurne op het programma.
Heel veel succes weer allemaal! En we gaan natuurlijk opnieuw voor de koppositie in het Rayon :-)

 

Vrijdag 24 augustus 2018 

 

En daar hadden we deze week zomaar op vrijdag een vlucht in plaats van op zaterdag. Dit in verband met het verwachte slechte weer op zaterdag. Aangezien onze jonge duiven toch al op donderdag ingekorfd moesten worden, geen probleem. Dan volgende week maar voor de eerste keer twee nachten mand.

Vrijdag is het best goed weer, de lossing in Quivrain is om 9.30 uur. De eerste duif komt weer eens aan op de Nije Buorren in Twijzelerheide bij P. Bosma. Hiermee haalt hij ook de eerste prijs van Rayon de Driesprong. De tweede duif landt bij Jan de Haan, deze is ook goed voor een derde prijs in het rayon en de derde duif is deze week voor Klaas Dijkstra.


Hiermee hebben we onze mooie vereniging even weer op de kaart gezet! Proficiat allen!

 

Volgende week opnieuw Quievrain voor de jonge duiven en de eerste natourvlucht Gennep! Heel veel succes weer allemaal!

 

Zaterdag 18 augustus 2018 

 

Deze week de eerste vlucht vanuit België voor de jonge duiven. Het begint bijna saai te worden maar ook deze week gelukkig weer mooi weer dus een vroege lossing om 7.30 uur.

De uitkomst is deze week niet saai, want voor de eerste keer dit jonge duiven seizoen hebben we een nieuwe vluchtwinnaar. De eerste jonge duif komt deze week aan in Kollumerzwaag. Bij de nummer twee van vorige week, A. Veenstra. De tweede bij P. de Jong en de derde liefhebber is L. Dijkstra.
Proficiat!!!

Volgende week Quievrain, de eerste van 3 op rij. Voor het eerst inkorven op donderdag. Weer heel veel succes allemaal met de voorbereidingen en de vlucht uiteraard!

Ps: foto van de winnaar van deze week komt later.

 

Zaterdag 11 augustus 2018 

 

Deze week hebben we iets normalere temperaturen al brengt dit ook wat regenbuien met zich mee.
Toch zijn de jonge duiven ook deze week weer vroeg gelost, 8.00 uur in Weert.

 

Onderweg hebben ze wel wat buitjes gezien maar de eerste duif (5de van Rayon de Driesprong) komt weer/opnieuw aan op It Heideloantsje in Twijzelerheide bij S.D. Wierstra. Dus ook deze week is het niemand gelukt in de vereniging om hem te verslaan. Al zat A. Veenstra hem deze week wel op de hielen met de tweede duif en de derde is deze week voor P. de Jong. Gefeliciteerd!

Volgende week Bierges…. wie o wie...

Heel veel succes weer iedereen!

 

Zaterdag 4 augustus 2018 

 

Ondanks dat het deze week bijna net zo heet is als vorige week, gaat de vlucht wel door. De afdeling heeft als extra maatregel wel besloten om een uur later met de ophaalroute te beginnen. 

Maar deze zaterdag is het mooi weer zonder de beloofde buien in het noorden van ons land en daarom zijn de jonge duiven los om 7.00 uur in Gennep.

En laat het geen verassing zijn, ook deze week is de eerste duif (en ook direct de tweede) opnieuw bij S.D. Wierstra. Wellicht overbodig om te zeggen maar met de proefvlucht erbij is dit de vierde overwinning op rij van deze liefhebber. Hiermee heeft hij ook weer een prachtige 3de en 4de plaats in Rayon de Driesprong!

De tweede liefhebber met de derde duif bij GVT is deze week Jan de Haan, op de voet gevolgd door L. Dijkstra. Hiermee is de top drie van deze week bekend. Proficiat heren!

Volgende week staat Weert op het programma voor onze jonge duifjes. Is er deze week iemand die Siebren de baas kan? Veel succes allemaal!

 

Zaterdag 21 juli 2018

 


In deze droge en zonnige periode in dit toch wel momenteel warme kikkerlandje, hebben we vandaag weer een vroege lossing. Dit was natuurlijk ook wel wenselijk gezien de verwachte temperaturen.

Een lossing met jonge duiven, voor het eerst in combinatie met Geel, dus dubbel zoveel jonge duiven los.


Deze week hebben we vanuit onze vereniging 429 duiven mee (vorige week waren dit nog 462). Het eerste dappere jong dat de hitte en de afstand heeft getrotseerd komt opnieuw aan bij S.D. Wierstra. Op de voet gevolgd door P. Bosma en als derde Klaas Dijkstra. Met deze 3

mooie prestaties halen we ook direct de 2de, 3de en 10de plaats in Rayon de Driesprong binnen. Weer een kroon op deze vlucht! Van harte!

Volgende week vliegen we Gennep! Veel succes weer!


Zaterdag 14 juli 2018

 


Na twee proefvluchten is daar dan de eerste echte jonge duivenvlucht.
Om 8 uur zijn de duiven mooi op tijd gelost in Deventer. Het is ook mooi weer maar niet te warm dus belooft een mooie vlucht te worden.

Voor onze vereniging zeker een mooie vlucht want de eerste 3 liefhebbers van ons zijn ook de eerste drie van Rayon de Driesprong!
1. S.D. Wierstra
2. Gebr. Hiemstra
3. W. Th. de Blok

Van harte gefeliciteerd, weer een puike prestatie!
Volgende week Duiven.


Ook was deze week de laatste midfondvlucht van dit seizoen. Om 7 uur zijn deze duiven ook los en deze vlucht heeft ook een spoedig verloop. De eerste duif komt deze keer aan bij Jan de Haan in Twijzelerheide. De tweede bij J. vd Bij en de derde bij Klaas Dijkstra, opnieuw in Twijzelerheide.

De eindstand van de Midfond is hiermee bekend:

Onaangewezen  AangewezenDuifkampioen 
J. vd Bij  J. vd BijJ. vd Bij 
 Klaas Dijkstra Gebr. HiemstraW. Th. de Blok 
 W. Th. de BlokP. Bosma P. Bosma
 Gebr. Hiemstra W. Th. de Blok
 P. Bosma 

 P. Bosma


Van harte gefeliciteerd allemaal! Volgende week nog de laatste fondvlucht Chateauroux! Veel succes voor de deelnemer (s)!

 

 

Zaterdag 30 juni 2018

 


 

Zaterdag 30 juni hadden we weer een mooie midfondvlucht, alweer de op één na laatste van 2018. Deze keer hebben we er weer prachtig weer bij.

 


Om 6.45 uur zijn ze al los in Laon, met Oostelijke wind. Deze week hebben we weer een nieuwe winnaar. Want de eerste (en derde) duif komt aan in Twijzelerheide, bij Klaas Dijkstra. De tweede duif bij Gebr. Hiemstra die de smaak te pakken hebben dit seizoen. En als derde liefhebber met de vierde duif van de vereniging, J. vd Bij.
Van harte heren!

Volgende week de tweede proefvlucht voor de jongen, maar deze week klokken we ze. We vliegen vanuit Heino. Daarnaast ook nog een Fondvlucht Bourges. Succes allen!

 

Zaterdag 23 juni 2018

Met prachtig weer zijn de 18 duiven die vanuit onze vereniging ingekorfd zijn, om 7.00 uur gelost in Sens.
De losplaats ligt in het midden van Frankrijk en de duiven hebben dus ook flink wat kilometers voor de boeg om weer terug naar Noord Oost Friesland terug te vliegen.

De eerste duif komt om 15.48 uur aan in Twijzelerheide bij de gebroeders Hiemstra. De tweede duif wordt enkele meters verderop geklokt bij P.D. Veenstra. De derde duif, en derde en ook laatste liefhebber, J. van der Bij.
Proficiat heren!

 

 

Deze mooie zaterdag hebben we ook nog de laatste Vitessevlucht van het seizoen 2018. Opnieuw vliegen we vanuit Sittard.
Ook deze vlucht zal om 7.00 gelost worden. Toch besluit de LC om ze 10 minuten eerder het luchtruim in te laten vliegen. Volgens de geruchten hing er wel een storingsfront nabij de losplaats maar ze komen Noordelijker in prachtig weer terecht.

En een verrassing is het niet meer, opnieuw komt de eerste duif bij S.J. Hiemstra aan. De tweede wordt geklokt in Kollumerzwaag bij J. vd Bij en de derde verrassend genoeg bij F. Visser.
Ook jullie van harte gefeliciteerd.


De eindstand van de Vitesse is hiermee bekend:


Onaangewezen  AangewezenDuifkampioen 
W. Th. de Blok  J. vd BijJ. vd Bij 
 S.J. Hiemstra W. Th. de BlokKlaas Dijkstra 
 J. vd Bij L. Dijkstra W. Th. de Blok
 P. Bosma  Gebr. Hiemstra
 L. Dijkstra 

 W. Th. de Blok


Volgende week de op één na laatste Midfondvlucht: Laon en de eerste proefvlucht van de jonge duiven 2018 vanuit Steenwijk. Weer heel veel succes allemaal!
 

 


Zaterdag 16 juni 2018

Deze week hoeven we een keer niet lang te wachten op het lot van onze duifjes. Om 7.10 uur staat het bericht al op de website van Friesland '96: de duiven zullen gelost worden om 8.00 uur in Morlincourt. 

Dit gebeurt dan ook en onze gevleugelde vriendjes en vriendinnetjes snellen met mooi weer naar huis. Snellen is deze week dan ook het goede woord, ze hebben de wind eens flink in de rug.

Hier profiteert ons rayon optimaal van. Bij ons in de vereniging is de eerste liefhebber, terug van even weggeweest, voor de derde keer alweer dit seizoen; S.J. Hiemstra, met de eerste en tweede duif. De derde duif is voor P. de Jong en als derde liefhebber W. Th. de Blok.

Proficiat heren!

Binnen 20 minuten zijn dan ook de punten eruit. Kortom, een mooie snelle vlucht. Eens kijken wie er volgende week eerst zullen zijn. We hebben dan weer twee vluchten op het programma:

Fond: Sens (ipv Troyes)
Vitesse: Sittard (ipv Heusden-Z)

Weer heel veel succes allemaal!

 

Zondag 10 juni 2018
 

Zaterdagmiddag krijgen we het bericht dat de vrachtwagen teruggereden is van Sens naar Chalon en Champagne. Hier is de lossingstijd iets ruimer voor de volgende dag.

Zondagochtend vroeg is het nog erg bewolkt en kan er nog niet gelost worden. Rond 10 uur wordt ons geduld weer op de proef gesteld omdat het weer in België nog niet mee wil werken helaas. Gelukkig kunnen ze vandaag wel gelost worden. Om 10.45 uur wordt het denkbeeldige startschot gelost en onze duifjes moeten heel wat kilometers afleggen. Het is een lange zit maar de eerste twee duiven van onze vereniging komen aan om 18.23 en 18.58 in Twijzelerheide bij S. de Haan (en ook de vierde is op dit adres geland) Hiermee is hij ook derde in Rayon de Driesprong. De tweede liefhebber is J. van der Bij met de derde (en vijfde) duif. En de derde liefhebber met duiven 6,7 en 8 van de vereniging P.D. Veenstra.

Proficiat heren!
 

Volgende week Midfondvlucht vanaf Morlincourt.

Heel veel succes weer allemaal!
Zaterdag 9 juni 2018

 


Voor vandaag staat er een Vitessevlucht Sittard én een fondvlucht Sens op het programma. Dubbele vlucht en dus voor sommige van onze leden dubbele kansen. 

Het weer is niet denderend in het zuiden van Nederland, het is even spannend of ze wel los komen vandaag. Na een tijdje komt het nieuws dat de fondvlucht vanuit Sens helaas niet kan plaatsvinden op zaterdag: uitgesteld naar morgen. Ook voor Sittard lijken de zichten in het zuiden des lands niet mee te werken maar gelukkig toch gelost om 10.15 uur. 

Het is even gemeen spannend. Een tijd lang staat onze vakantieganger W. Th. de Blok eerst op het meldprogramma maar na lang wachten, blijkt dat er toch nog een duif eerder is in onze vereniging, in Zwagerbosch bij L. Dijkstra (hiermee ook tweede liefhebber van Rayon de Driesprong, ja ja we zijn als GVT, De Zwaluw voorgebleven ;-)), Tweede  dus W. Th. de Blok en de derde (en trouwens ook de vierde en de vijfde)  is deze week bij Klaas Dijkstra.

 

Weer van harte gefeliciteerd heren! Morgen nog wachten op de Fond. Veel succes!

 

  

Zondag 3 juni 2018

 

Zaterdag 2 juni staat de derde midfondvlucht van dit seizoen gepland. De losplaats is Quievrain. Helaas is het weer niet gunstig en daarom wordt de vlucht uitgesteld naar zondag.

Er is nog een poging gedaan om te verkassen naar Mons met onze duifjes maar daar kon geen vergunning voor geregeld worden.
Daarom toch maar in Quievrain gebleven. Echter de nacht moet buiten de hekken van de losplaats doorgebracht worden in opdracht van onze lieve zuiderburen.

Zondag zou de lossing ook nog even op zich laten wachten want de Belgen moeten natuurlijk zelf eerst lossen. Daarna wordt Nederland weer toegelaten op het lossingsterrein. De afspraak is gemaakt dat onze oosterbuurtjes uut Grunnen mogen beginnen met lossen en daarna wij.

 

De Belgen besluiten echter om alles nog eventjes uit te stellen en nog minimaal een uurtje te wachten op hun dooie gemakkie. Dit wordt ons dan toch echt te laat en besluiten om de deuren buiten het terrein te openen zodat ze om 9.45 op de snelweg worden gelost. Onze gevleugelde vrienden snellen zich naar huis in mooi weer.
 

De eerste duif van onze vereniging ligt minuten los van de rest en komt aan in Zwagerbosch bij S.J. Hiemstra. De tweede plaats is voor de fondwinnaar van vorige week J. vd Bij. De derde duif is wederom van S.J. Hiemstra en de vierde van J. vd Bij (het lijkt wel stuivertje wisselen deze week :-P) maar dan op de vijfde plaats, de derde liefhebber A. Veenstra.

Proficiat heren!


Kortom onze vereniging heeft weer van zich laten horen deze week. Al zijn we niet eerst van het Rayon, ook niet laatst :-)

 

Volgende week:

-Vitesse Sittard
- Fond Sens (deze vlucht is inkorven helaas niet mogelijk in ons clublokaal)

 

Veel succes allemaal!

 

 

Zaterdag 26 mei 2018 

 


Zaterdag 26 mei 2018 hebben we ook de eerste fondvlucht van 2018.

Met een verandering van de losplaats, zijn de duiven gelost om 6.30 in Troyes.
Dit is wat langer wachten maar toch weet J. van der Bij in Kollumerzwaag als eerste (en ook de derde duif) te klokken. De tweede liefhebber met de tweede duif is S. de Haan en de derde liefhebbers met de vierde duif van de vereniging Gebr. Hiemstra!
Ook jullie proficiat! Volgende week midfond Quievrain.
 


 

Zaterdag 26 mei 2018 spelen we weer een Vitessevlucht vanuit Weert.

Met prachtig mooi weer zijn de duiven gelost om 7.45.

Met een Oostelijke wind en hoge temperaturen komen  onze duiven naar huis gesneld.

De eerste van onze vereniging komt voor de tweede week achtereen aan bij P. Bosma in Twijzelerheide.
De tweede bij J. van der Bij in Kollumerzwaag en de derde valt weer in de Heide bij P. de Jong.

Gefeliciteerd allen!


Zondag 20 mei 2018


 

Zaterdag19 mei, het heeft er nog even om gehangen maar helaas geen lossing op zaterdag. Het weer liet dit helaas niet toe.

 

Zondag 20 mei is het weer duidelijk beter, toch moet er nog even gewacht worden tot de mist weg is en na afspraken met de Belgische bond kan er dan toch in de ochtend gelost worden.

 

Om 10.25 duiven gelost in Chimay.

De eerste duif van onze vereniging komt deze week in Twijzelerheide aan bij Popke Bosma.
Op de voet gevolgd door S.J. Hiemstra en de derde bij Klaas Dijkstra.

 

Van harte gefeliciteerd heren!
Volgende week de vijfde Vitessevlucht en de eerste Fondvlucht van 2018.
 

Kijk in de agenda voor meer info.

Heel veel succes allemaal!!

 

 

Zaterdag 12 mei 2018
 

 En ja hoor, daar was dan ook de eerste Midfondvlucht van 2018. Deze week hebben we een vlucht vanuit Quievrain.

 

Duiven gelost om 7.45 uur met Zuid-Oosten wind.
Hoewel wij hier niet het meest gunstig liggen met deze wind, wordt toch de eerste duif geklokt in de bovenste gelederen van de afdeling. Deze komt aan in Kollumerzwaag bij J. van der Bij. De tweede bij onze enige echte Hagenees, W. Th. de Blok. En de derde is deze week bij de Gebroeders Hiemstra.

 

Proficiat heren!

Volgende week staat Chimay op het programma.

Heel veel succes gewenst!

 

Zaterdag 5 mei 2018
 

De vierde Vitessevlucht Sittard ipv Heusden-Zolder. Iets Oostelijker dus en ook verstandig want het was een oostenwind waar onze duiven in thuisgekomen zijn. Lossing om 8.00 uur. 

De eerste en trouwens ook tweede duif (en ook de vijfde en zesde) van de vereniging komt aan bij S.J. Hiemstra in Zwagerbosch. De tweede liefhebber met de derde duif is deze week de winnaar van vorige week, W. Th. de Blok. En de vierde duif bij de derde liefhebber: J. van der Bij. 

Gefelicitieerd heren! Tot volgende week, de eerste midfond: Quievrain.

Veel succes weer allemaal!

 

 


 Zaterdag 28 april 2018


 

En daar was dan de derde Vitessevlucht van 2018 alweer: Weert.

Dit was een vlucht met een mooie vroege lossing en blauwe luchten onder een Zuid-ZuidWesten wind. Duiven gelost om 8:00 uur in Weert. Een snelle vlucht met als eerste duif in de vereniging bij W. Th. de Blok op ’t Heideloantsje in ons mooie Twijzelerheide. Wie overigens ook de derde duif van de vereniging klokt. De tweede liefhebber met de tweede duif is deze week Jan de Haan. En de derde plaats is voor is deze week opnieuw voor niemand minder dan L. Dijkstra met de vierde en vijfde duif van de vereniging.

Proficiat heren!

Op naar volgende week. We vliegen dan vanuit Heusden-Zolder

 

Zaterdag 21 april 2018

 

De tweede Vitessevlucht 2018: Deurne
De eerste prijs van het rayon is het deze week helaas niet geworden maar het was in ieder geval mooi weer. Duiven gelost om 10.30 uur in Deurne. Gelukkig is het niet té mooi weer of een té blauwe lucht want ook nu konden onze duiven hun thuis alweer spoedig vinden vanuit Deurne.

De eerste duif van de vereniging komt aan bij J. van der Bij in Kollumerzwaag. De tweede verrassend genoeg bij de combinatie Gebroeders Hiemstra. En de derde duif komt aan bij L. Djikstra.

Gefeliciteerd heren!

Op naar volgende week. We vliegen dan vanuit Weert. Heel veel succes allemaal.

 

Zaterdag 14 april 2018

 

  

De eerste duif komt aan bij Harm Bosma in De Westereen. Hiermee haalt hij niet alleen een eerste plaats in onze mooie vereniging maar ook in Rayon de Driesprong! Een puike prestatie om het seizoen mee te beginnen!
De tweede plaats in onze vereniging is voor P. de
Jong, die op de voet gevolgd wordt door P. Bosma.

Proficiat heren!

Tot volgende week zaterdag 21 april, we vliegen dan vanuit Deurne.


Eens kijken of we ook dan de snelste duif van ons Rayon kunnen leveren ;-)

 

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide  | Webmaster Ankie Bosma