Gevleugelde Vrienden te Twijzelerheide

  Winnaars en vluchtverslagen 2018

Zaterdag 12 mei 2018
 

 En ja hoor, daar was dan ook de eerste Midfondvlucht van 2018. Deze week hebben we een vlucht vanuit Quievrain.

 

Duiven gelost om 7.45 uur met Zuid-Oosten wind.
Hoewel wij hier niet het meest gunstig liggen met deze wind, wordt toch de eerste duif geklokt in de bovenste gelederen van de afdeling. Deze komt aan in Kollumerzwaag bij J. van der Bij. De tweede bij onze enige echte Hagenees, W. Th. de Blok. En de derde is deze week bij de Gebroeders Hiemstra.

 

Proficiat heren!

Volgende week staat Chimay op het programma.

Heel veel succes gewenst!

Zaterdag 5 mei 2018
 

De vierde Vitessevlucht Sittard ipv Heusden-Zolder. Iets Oostelijker dus en ook verstandig want het was een oostenwind waar onze duiven in thuisgekomen zijn. Lossing om 8.00 uur. 

De eerste en trouwens ook tweede duif (en ook de vijfde en zesde) van de vereniging komt aan bij S.J. Hiemstra in Zwagerbosch. De tweede liefhebber met de derde duif is deze week de winnaar van vorige week, W. Th. de Blok. En de vierde duif bij de derde liefhebber: J. van der Bij. 

Gefelicitieerd heren! Tot volgende week, de eerste midfond: Quievrain.

Veel succes weer allemaal!


 Zaterdag 28 april 2018

 

En daar was dan de derde Vitessevlucht van 2018 alweer: Weert.

Dit was een vlucht met een mooie vroege lossing en blauwe luchten onder een Zuid-ZuidWesten wind. Duiven gelost om 8:00 uur in Weert. Een snelle vlucht met als eerste duif in de vereniging bij W. Th. de Blok op ’t Heideloantsje in ons mooie Twijzelerheide. Wie overigens ook de derde duif van de vereniging klokt. De tweede liefhebber met de tweede duif is deze week Jan de Haan. En de derde plaats is voor is deze week opnieuw voor niemand minder dan L. Dijkstra met de vierde en vijfde duif van de vereniging.

Proficiat heren!

Op naar volgende week. We vliegen dan vanuit Heusden-Zolder

 

Zaterdag 21 april 2018

 

De tweede Vitessevlucht 2018: Deurne
De eerste prijs van het rayon is het deze week helaas niet geworden maar het was in ieder geval mooi weer. Duiven gelost om 10.30 uur in Deurne. Gelukkig is het niet té mooi weer of een té blauwe lucht want ook nu konden onze duiven hun thuis alweer spoedig vinden vanuit Deurne.

De eerste duif van de vereniging komt aan bij J. van der Bij in Kollumerzwaag. De tweede verrassend genoeg bij de combinatie Gebroeders Hiemstra. En de derde duif komt aan bij L. Djikstra.

Gefeliciteerd heren!

Op naar volgende week. We vliegen dan vanuit Weert. Heel veel succes allemaal.

 

Zaterdag 14 april 2018

  

De eerste duif komt aan bij Harm Bosma in De Westereen. Hiermee haalt hij niet alleen een eerste plaats in onze mooie vereniging maar ook in Rayon de Driesprong! Een puike prestatie om het seizoen mee te beginnen!
De tweede plaats in onze vereniging is voor P. de
Jong, die op de voet gevolgd wordt door P. Bosma.

Proficiat heren!

Tot volgende week zaterdag 21 april, we vliegen dan vanuit Deurne.


Eens kijken of we ook dan de snelste duif van ons Rayon kunnen leveren ;-)