GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda
Informatie 2019
Winnaars 2019
Uitslagen 2019
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2018
Gastenboek 

Winnaars 2019

Rethel 16 juni 2019

 

 

 Donderdagavond korven we in voor alweer de vierde midfondvlucht van dit seizoen. Onze gevleugelde vriendjes en vriendinnetjes worden in twee dagen naar het Franse Rethel gebracht.

Het beloofd niet heel mooi weer te worden zaterdag maar we houden de moed erin. 's Ochtends lijkt het niet te lukken omdat het hier in het noorden des lands niet echt mooi weer is. Toch ligt Rethel in prachtig mooi zonnig weer te wachten tot de lossing de rust verstoort. En even lijkt het erop dat dit inderdaad aan het begin van de middag alsnog gaat gebeuren. Op de twitterpagina van afdeling Groningen staat om 12.15 zelfs dat dit om 12.40 gaat gebeuren. Daarna lijkt het erop of is niet iedereen het hier mee eens en dus wordt het geen zaterdagvlucht. Volgens Friesland werd het ineens binnen 5 minuten zwaar bewolkt op de losplaats en ook de vlieglijn was plotseling op mysterieuze wijze verre van ideaal....

We slapen er dus nog maar een nachtje over. Duifjes vinden het vast niet zo fijn om nog eens zoveel uur hutje-mutje te zitten maar misschien vinden ze het ook wel gezellig, wie weet ;-).

Zondag is de lossingscommissie er snel over uit. Waar er om 7.10 al een bericht op de site staat (konden vast niet erg goed de slaap vatten) Weten ze dan wel dat ze waarschijnlijk tussen 7.30 en 8.00 uur los komen.  Dit wordt uiteindelijk 8.15 maar alle 18270 duiven zijn dan wel eindelijk los.

Hier staan we in Friesland weer met spanning te wachten.

 Maar waar hij een aantal weken de eer aan iemand anders liet, was hij daar weer als eerste. Klaas Dijkstra pakt de eerste duif van de vereniging.  Hiermee ligt hij ook een flink aantal minuten los op de tweede duif die aangekomen is bij J. vd Bij.  De derde duif (en ook de vierde trouwens) komt aan bij die gekke Griek; W. Th. de Blok. Proficiat weer allen!

Volgende week hebben we de zesde Vitessevlucht vanuit Den Bosch (ja ja de afstanden zijn steeds linker) Hier kunnen de vroege beginners ook alvast inkorven met jongen. Let op! Voor de jongen wordt geen verenigingsuitslag gemaakt.
 

Ook is de derde fondvlucht volgende week vanuit Auxerre.

Allen weer super veel succes!

 

               Gennep        9 juni 2019           Sens

                                                   

Donderdagavond, inkorven voor de tweede fondvlucht. Menig liefhebber doet mee op deze vlucht. Een aantal doen alleen mee op deze vlucht maar er wordt zeker ook gespreid.
Want vrijdagavond kan er ingekorfd worden voor de Supervitesse, Vorige keer Heusden-Zolder maar deze keer gaan we nog dichterbij huis: Gennep.

 

Het beloofd spannend te worden voor zaterdag, er wordt harde wind kracht 5 a 6 voorspeld.

Maar helaas niet alleen harde wind, ook hevige buien en slechte zichten.

's Ochtends vroeg wordt direct Sens al uitgesteld naar zondag en ook na nog enig gemier wordt Gennep een dag opgeschoven.

Op zondag 9 juni is het weer dan aardig rustig geworden. Sens gelost om 7.00 uur en Gennep, vroeg voor de Vitesse, om 7.30 met variabele wind.

Ondanks dat de wind rustiger is dan de dag ervoor zijn de duiven vanuit Gennep zomaar thuis, het gaat erg rap, vooral omdat het ook over zo'n grote afstand gaat ;-).

De eerste duif wordt geklokt in Kollumerzwaag. De eerste overwinning voor J. van der Bij dit seizoen. Hiermee haalt hij de derde plaats in het rayon en zelfs de zesde in de hele afdeling. De tweede duif van de vereniging komt aan bij Sj. Bosma en de derde bij S.D. Wierstra.

Die laatste is in the winning mood deze week want zowaar 's middags is de eerste verenigingsoverwinning bij S.D. Wierstra ook een feit. De tweede duif komt aan bij L. Dijkstra. De derde liefhebber met de vierde duif van de vereniging wordt geklokt bij S. de Haan.
Allen heel erg gefeliciteerd.

Volgende week Midfond Rethel. Wie o wie zal dan op de eerste plaats prijken en belangrijker nog, kunnen we dan weer in de kop van de afdelingsuitslag komen en wellicht de Zwaluw verslaan? De tijd zal het leren. Heel veel succes allemaal!

 

 

Chimay 1 juni 2016

De hele week heeft ús Piet het al over hoge temperaturen het weekend maar gelukkig niet op zaterdag, onze vluchtdag. De liefhebbers zijn vrijdag allemaal vroeg gaan slapen, zonder teveel borrels op als het goed is, want de duiven werden erg vroeg gelost deze zaterdag. Om 7.00 uur werden ze al losgelaten in het mooie blauwe luchtruim met witte wolkjes. Met prachtig weer en Zuid-Westenwind komen ze deze kant uitgesneld.

De eerste gemelde duif zit in Biddinghuizen en de berekeningen worden erop losgelaten. Als er ook nog wat snellere meldingen vanuit St. Jansklooster komen, is de verwachting dat onze gevleugelde vrienden rond 11.00 uur onze omgeving aan zullen doen.

11.00 uur halen we niet, we blijven nog even wachten. De eerste duif van de vereniging komt opnieuw, voor de tweede week op rij, aan bij P. Bosma in Twijzelerheide, die hiermee ook de tweede plaats in Rayon de Driesprong behaalt. De tweede duif landt bij P. de Jong en de derde bij H. Bosma. Met deze prestaties lopen we ook deze week weer niet ver achter op de Zwaluw. Van harte gefeliciteerd heren!

Volgende week weer een dubbele vlucht en moeten er weer keuzes gemaakt worden: Vitessevlucht vanuit Gennep en een dagfondvlucht vanuit Sens.
Heel veel succes allemaal!

 

 
 

 

Heusden-Zolder    25 mei 2019      Troyes 

 

                                                         

 

Donderdagavond 23 mei, inkorven voor de eerste fondvlucht 2019: Troyes. Nu moeten we met zijn allen keuzes maken. Wel splitsen of toch maar alles morgen mee op de Vitessevlucht naar Heusden-Zolder? Verschillende melkers, verschillende keuzes. Dit zorgt ervoor dat wij als vereniging toch krap aan 100 duiven in kunnen korven voor de fond. Deze worden door een aantal van onze leden naar de Reisduif afgevoerd waar zij aldaar, opnieuw door onze eigen leden, in de vrachtwagen worden geladen.

Een nachtje slapen en daar staat de tweede inkorfronde te wachten: Heusden - Zolder. Hier gaan 258 duiven mee. Onder begeleiding van blaaskapel "de Harekieten" worden de korven in de vrachtwagen geladen. De reden van deze muzikale verrassing is enige herstructurering van de wandelvierdaagse in ons mooie dorp. Deze was namelijk gepland op dezelfde plaats en tijd als de vrachtwagen bij onze vereniging.

De oplossing: De stoet van de vierdaagse keerde op zijn/haar schreden terug het Heideloantsje op en de vrachtwagen heeft zijn meest spectaculaire terugreis uit 'de Heide' meegemaak; van het lokaal tot de Bjirkewei achteruit onder de vakkundige begeleiding van onze secretaris en voorzitter.

Tja en dan de vluchten zelf. Zaterdagochtend, beide vroeg gelost. Eerst Troyes om 7.10 uur en daarna om 8.00 uur zijn we ook los in Heusden-Zolder. Menig liefhebber zat voor de live-cam van Afd. Fryslan '96 waar de lossing live te zien zou zijn, maar helaas, teleurgesteld maar hoopvol voor de aankomst werd de site gesloten.

Nietemin waren we niet eerst van ons Rayon maar toch hebben we weer puike prestaties geleverd deze week. Heusden- Zolder leverde eens een vernieuwende top 3: de eerste duif kwam aan op de Nijebuorren in Twijzelerheide bij P. Bosma. De tweede duif blijft in de familie, komt aan bij H. Bosma in De Westereen en de derde bij S.D. Wierstra.

Troyes liet natuurlijk iets langer op zich wachten maar ook daar een mooie top drie: De eerste duif komt aan in Zwagerbosch bij L. Dijkstra, de tweede ook bij een Dijkstra,(geen familie voor zover bekend) Klaas Dijkstra (ja hoor hij laat toch weer van zich zien) en de derde bij J. vd Bij.

Proficiat allen! Op naar volgende week: Midfond Chimay! Succes!

 

 

 

Chimay 18-05-2019 

Voor het geval jullie deze foto nog niet zat zijn: Dit is Klaas Dijkstra. Opnieuw winnaar van de vlucht van deze week. Het is weer niemand gelukt om hem te verslaan deze week. Maar oke, we lopen op de zaken vooruit.

De lossingscommissie is zaterdag vroeg uit de veren want het eerste bericht staat al om 7.20 uur op de site van Afdeling Friesland '96. In Chimay is het nog stevige en hardnekkige mist en er kan dus niet gelost worden. Nader bericht om 9 uur. We kunnen dus nog even rustig wakker worden. Net voor 9 uur laten ze ons weten dat er weinig tot geen verbetering is. Maar wanneer we meer nieuws kunnen verwachten, vergeten ze er even bij te zetten.

Dus de komende minuten/uren naarstig de site in de gaten houden.

Dan gaat het ineens toch snel; om 10.02 wordt er een foto geplaatst van een bijna blauwe lucht op de losplaats in Chimay. Met daarbij het heugelijke nieuws dat er om 10.30 gelost kan worden.

Het wachten kan beginnen met variabele wind over de hele vluchtroute lijkt het toch meer zuidenwind te worden in Friesland. De spanning neemt toe. En ja hoor. Schrik niet, Klaas Dijkstra heeft de eerste duif van de vereniging. Iets verderop deze buurt komt de tweede duif aan bij P. de Jong en nog iets verderop de derde bij S.D. Wierstra. Proficiat heren!
Hieronder nog even de top vijf en voor volgende week staat de eerste fondvlucht op het programma: Troyes maar ook een Vitessevlucht: Heusden-Zolder. Choose your battle! Heel veel succes!

 

Quievrain 11-05-2019 

 

Ondanks alle negatieve berichtgevingen over het weer, hebben we op zaterdag 11 mei gewoon een vlucht. Het lijkt even moeilijk te worden ivm slecht weer op de losplaats maar om 10 uur zijn ze toch gelost.

Met prachtige blauwe luchten met witte wolkjes vliegen onze duiven huiswaarts. De eerste aankomsten in het zuiden van onze afdeling beloven niet een snel verloop maar we wachten het af.

Anders dan vorige week hebben bijna alle liefhebbers de hele voorraad oude duiven mee op deze vlucht. Maar hoeveel het er ook zijn, (het wordt bijna saai ;-P) ook deze week was de eerste duif van onze vereniging bij Klaas Dijkstra, eveneens als de tweede. De derde (en ook de vijfde) was deze week bij P. Bosma. De derde liefhebber met de vierde duif van GVT was S.J. Hiemstra. Met deze drie liefhebbers, en ook in deze volgorde staan we op dezelfde stand van generaal kort 2019. Van harte gefeliciteerd!
Wie o wie gaat hier verandering in brengen?
Volgende week de tweede midfondloop: Chimay. Allen weer heel veel succes en we doen met zijn allen natuurlijk ons uiterste best om ook in de kop van de rayonuitslag te komen.

 

Hieronder nog even de top 5 van deze week:
 

 

Heusden Zolder 04-05-2019 

 

 

 

Er blijkt toch meer belangstelling te zijn dan gedacht dus gaan we wel gewoon door met deze verslagjes en foto's.

Er was een kletsnatte zaterdag voorspeld de hele week. Met winterse buien en fikse opklaringen. Nou vrezen hoefden we niet want om 8 uur vanochtend zijn onze duifjes alweer gelost in Heusden-Zolder.

Al was er wel sneeuw in Limburg ze hadden toch een goede aankomst in uus Fryslan.
De eerste geklokte duif was deze week eens niet bij Klaas Dijkstra maar wel vlakbij namelijk bij P. de Jong (ook de vijfde overigens). Wel werd Klaas tweede en als derde L. Dijkstra.
Proficiat heren. Hieronder de top 5 van deze week. Volgende week staat de eerste Midfondvlucht Quievrain gepland. Maar eens kijken wat voor verrassend weer we dan weer hebben :-D. Heel veel succes allemaal!


 

 

Weert 27-04-2019


Deze week is Klaas Dijkstra weer eerst geworden, hieronder de top 5

Deze top 5 bestaat deze week uit drie liefhebbers. eerste en tweede hebben we weer eens Klaas Dijkstra. derde en vierde S.J. Hiemstra en de vijfde duif bij H. Hiemstra.

Van harte heren en volgende week weer heel veel succes allen, Heusden Zolder staat op het programma. Wie o wie kan onze Klaas (Verstappen) Dijkstra verslaan?
 

 

 

 

Deurne 20-04-2019

Na vorige week zaterdag, waar de allereerste officiële vlucht van 2019 helaas niet door kon gaan vanwege de kou (ja er viel ook echt sneeuw), hadden we afgelopen dinsdag alsnog een proefvlucht vanuit Kalkar. Maar nu hadden we zaterdag dan wel de eerste echte vlucht. Gelost in Deurne met een temperatuur van dik 20 graden konden we in een T-shirt de duiven opwachten. Het was even gemeen spannend want ook deze week kwamen de duiven (evenals alle proefvluchten) van Klaas weer als een stortregen de uitslag binnen. Maar de eerste duif was bij Hiekes Hiemstra. Zoals gezegd op de voet gevolgd door Klaas Dijkstra met de nummers 2 en 3. Hieronder de top 5 van deze week. Proficiat allen met deze mooie prestatie! Volgende week de tweede Vitessevlucht vanuit Weert. Weer heel veel succes allen!

 

Deventer: 06-04-2019


Ja hoor, we zijn weer los. Vorige week de eerste proefvlucht vanuit Heino. Toen konden de duiven even weer proeven aan het wedstrijdvliegen. Deze week de tweede proefvlucht maar nu gaan we wel ook even de klokken testen. En natuurlijk ook de liefhebbers, want ja nu bestaat er geen twijfel over wie er eerst was.

Deze vlucht komen ze aan in koppels :-P, de eerste duif, en de tweede ook trouwens, komt aan bij Klaas Dijkstra. De 3de en 4de bij S.D. Wierstra  en het derde koppel, de 5de en 6de bij L. Dijkstra. De rest van de top 10 wordt ook gevuld door de koploper Klaas Dijkstra. Proficiat heren! Eens kijken of jullie volgende week, voor het echie ook een dergelijke uitslag kunnen maken. Iedereen weer heel veel succes vanuit Gennep!

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide