GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda
Informatie 2020
Winnaars 2019
Uitslagen 2019
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2019
GastenboekWinnaars 2019

Dreis Brück 14 september 2019

 

 

 

 De laatste vlucht van 2019 is een feit. Voor de verandering maar weer eens een vlucht vanuit het schone Duitsland. We gaan uit van een lossing rond 9 uur, dan is de meeste mist wel opgetrokken. We lossen samen met Groningen/afdeling 10.

Of toch niet...… mooi weer bericht afdeling 10 op Twitter, mooie foto erbij van prachtige blauwe lucht op de losplaats maar geen lossing......Afdeling 11 ook geen nieuws.... bijzonder. Allerlei speculaties gaan de ronde. Maar ja geen communicatie van de LC van Friesland 96.... radiostilte.....Afdeling 10 alleen los om 10.05.... heel bijzonder.

Dan ineens, bericht, Afdeling 11, maar kun  je niets mee.... door omstandigheden nog geen lossing, nader bericht rond 12 uur. Maar dan ineens zijn ze los om 11.20 uur. Rare communicatie.

Ze zijn los en daar gaat het om. Eerste duif komt aan bij F. Visser, de tweede bij P. de Jong en de derde bij S.D. Wierstra. Van harte.

De eindstanden zijn bekend, kijk bij Uitslagen 2019

 
Aansluitend hebben we nog een gezellige bbq gehad. Daar zijn foto's van in het fotoboek.

Fijne winter, kijk ook eens in de Agenda en tot 2020!

 

 

 

 Bierges 7 september 2019

 

 

We zijn maar opgehouden met de actiefoto's voorlopig. Toch zijn de vluchten niet minder spectaculair. Waar we vorige week op Heusden Zolder nog 17 inkorvende leden en 383 duiven hadden. Hebben we deze week 3 leden minder en maar liefst 80 duiven minder. 14 leden met 308 duiven mee naar het mooie Bierges (geen idee of het ook zo is want ik ben er nog nooit geweest maar de mensen die er wonen zullen het vast mooi vinden ;-).

 

Waar er eerst de hele week van tegenwind werd gesproken bleek op vrijdag dat het een zuidwesten windje ging worden. We beginnen zaterdag met mist maar om 9.00 uur komen ze richting het noorden gevlogen. Zigzaggend tussen de buien door, en waar dat niet lukte er dan toch maar recht doorheen. En dat laatste hebben er toch veel moeten doen.

De eerste duif en ook de tweede duif komen deze week aan op de Nije Buorren bij Popke Bosma. De derde komt aan bij P. de Jong en de vierde een paar meter verderop bij Jan de Haan.
Proficiat heren!

Volgende week maar eens kijken wat er nog gaat gebeuren in deze laatste vlucht!

Aansluitend houden we een gezellige barbecue voor onze leden en partners. 

 

 Heusden Zolder 31 augustus 2019

 Zaterdag 31 augustus staat Heusden Zolder op de planning voor onze jonge duiven. Kunnen wij ook deze week weer de kroon spannen in ons rayon?

De eerste duif komt aan in Zwagerbosch deze week. Bij L. Dijkstra, op de voet gevolgd door Popke Bosma die de tweede, derde en vierde duif van de vereniging klokt (maken we hier een gewoonte van heren?) en de vijfde duif is deze week bij P. de Jong.

Gefeliciteerd weer allemaal :-)

Lange tijd leek op het meldprogramma dat we het weer geflikt hadden in het rayon maar helaas hadden de niet-melders Joh. en Marcel Postma hun naam weer eer aangedaan en bleken uus Lammert voor te zijn.

Volgende week zullen we ze vanuit Bierges weer een poepie laten ruiken!!
Succes allen!
 

 


Weert, zaterdag 24 augustus 2019 

 

Deze week maar weer eens ouderwets een vlucht op zaterdag. Het beloofd wel warm te worden dus een vroege lossing zit er zeker in.

We moeten toch nog even wachten voordat er gelost kan worden in Weert want het is 's ochtends vroeg nog erg mistig.  Maar dan om 9.00 uur zijn ze dan toch los met (zuid?-) oostenwind. Met deze wind zijn de vroege en snelste duiven natuurlijk in of nabij de Noordoostpolder te vinden.  Maar de eerste van Rayon de Driesprong komt verrassend genoeg aan bij Siep Hiemstra. (helaas was er geen beloofde actiefoto beschikbaar gesteld maar vooruit dit is dan ook de eerste keer dat hij erop staat dus moet nog even wennen, we vergeven het hem deze keer).

Weer is onze vereniging eerst!!

De tweede liefhebber is P. de Jong met maar liefst de tweede, derde en ook de vierde duif van de vereniging. De derde liefhebber is B. Lourens. Proficiat allen! Volgende week op naar Heusden Zolder.

 

Deurne, vrijdag 16 augustus 2019 

 

 

Opnieuw zeer slechte weersverwachtingen waren er voor het weekend. Daarom heeft de afdeling besloten om de natoer, dus onze jonge duivenvluchten maar te vervroegen. Donderdagavond al inkorven. Op tijd gemeld in de ledenapp en de leden die er niet in zitten maar even bellen want ja, wie bedenkt dit nou zelf. 

De vlucht vanuit Deurne hebben we dus niet op zaterdag maar op vrijdag. En dat was maar goed ook want zowel op zaterdag en zondag bleek het inderdaad geen lossingsweer te zijn.

Met dezelfde wind als vorige week, Zuidwest, alleen deze keer normale ipv harde wind spoedden onze gevleugelde vrienden zich huiswaarts.  Zoals je hierboven kunt zien stonden onze leden op verschillende manieren de duiven op te wachten. De kampioen van ook deze week (net als vorige week, en die week ervoor en de week daarvoor.....) Klaas Dijkstra, kijkt ze letterlijk uit de lucht. ROEKOE!! Hij heeft opnieuw de eerste (maar ook o.a. de derde en vierde) duif van de vereniging. De tweede liefhebber is S.D. Wierstra met de tweede duif en de derde liefhebber met de vijfde duif zit in dezelfde vierkante honderd meter; P. de Jong. De duiven wisten het gezellige Sije Hester/Heideloantsje- hoekje wel weer te vinden deze week.
Van Harte gefeliciteerd weer allemaal.

Volgende week Weert, wie o wie durft dan op zijn hok naar de duifjes uit te kijken? We zullen ook dan weer een actiefoto op deze site plaatsen.

 

 

  

Gennep, zaterdag 10 augustus

 

Harde Zuidwesten wind is er voorspeld voor zaterdag en ja hoor dat was er ook maar geen zorgen, het echte noodweer komt pas in de middag dus laat onze jonge duifjes maar alvast om 7.10 uur los in Gennep.

Geen probleem hoor. Ze hebben zoveel ervaring dat er ook niet een groep van zoveel duiven tegen de hoogspanningsdraden vliegen in het mooie Wijhe in Overijssel...…

Toch, ze zijn al los dus we zullen het er mee moeten doen. De wind tikt de 6 aan dus ze komen onze kan op gesneld.

En ja het wordt bijna saai, maar u ziet het aan de welbekende foto van Klaas Dijkstra in actie, hij is weer eerst van onze mooie vereniging en ook opnieuw weer eerst van Rayon de Driesprong. De tweede plaats is voor een duif van S.D. Wierstra en de derde voor L. Dijkstra. Van harte proficiat heren.  We hebben helaas net niet als snelste vereniging van ons rayon gesloten maar het is nipt dus voor volgende week weer heel veel succes allemaal!

Wie o wie kan Klaas verslaan vanaf Deurne?

 

 

 

 

 

Duiven zaterdag 3 augustus 2019

 

 

 En na heel wat gedoe en strubbelingen om de jonge duivenvluchten dit jaar is de eerste hiervan een feit. Op zaterdag 3 augustus worden de duiven in Duiven gelost om 8.30 uur met NW wind. Onze vereniging is goed voor 508 duiven. Samen met de andere verenigingen in ons rayon komen we op ruim 2500, dit  aantal heeft vast voor verrassing bij de afdeling/Vlasman gezorgd ;-P.

Sommige liefhebbers hebben de jonkies echter al mee gehad op de eerdere vluchten en proefvluchten. Anderen hebben nog helemaal geen vrachtwagen gezien. Dit zorgt voor verschillen maar zeker niet voor minder spanning. De grote vraag is: voeren wij als vereniging weer de boventoon in Rayon de Driesprong wat betreft de jonge duivenvluchten?

 

Nou dit doen we zeker. Klaas Dijkstra klokt de eerste en de tweede van de vereniging (daarmee ook de eerste en de derde in ons Rayon, ja ja :-)).
De tweede liefhebber in onze vereniging is P de Jong. De derde liefhebber is Jan de Haan! Proficiat heren. Daarnaast is het nog wel de moeite waard om even te vermelden dat GVT deze week het concours het snelste heeft gesloten van Rayon de driesprong.

Volgende week Gennep, eens kijken of we deze topprestaties kunnen blijven leveren.
Heel veel succes allemaal!!
Let op! Voor het rayon is het een vlucht voor de bovenste 5!
 

 

 

 

 

 

Winnaars oude duivenvluchten 2019
 

Vitesse

 

 

 

 

 

Midfond

 

 

 

 

 

 

Fond
 

 


 


 

Bierges 20 juli / 21 juli Chateaudun

                                 

 Weer of geen weer, de duiven gaan weer mee al lijkt het wel lastig te worden of dat er gelost kan worden zaterdag. Al redelijk snel staat er op de site dat de Fond uitgesteld wordt naar zondag. Bierges wordt er nog gewacht in verband met regen en onweer wat ook voorspeld was. Zoals we inmiddels gewend zijn, is de lc niet gortig met berichtgevingen en houden ze zich niet echt aan de aangegeven tijden maar dan om 12.40 zijn ze toch los.


Hier hebben we tot nog toe best aardig weer al lijkt er later op de middag toch nog wat slechter weer te komen. De duifjes vliegen er mooi tussendoor en ze weten onze regio goed te vinden want de eerste van de vereniging komt aan bij J. vd Bij, daarmee haalt hij een 6de plaats in Afdeling Friesland. De tweede komt aan bij S.D. Wierstra die op plaats 8 in de afdeling komt en ook de derde duif, van Popke Bosma, is goed voor een 9de plaats in onze afdeling. Hiermee hebben we maar liefst 3 leden in de top 10 van de afdeling. Als dit niet een topuitslag is :-) Proficiat heren!

 

 

Dan zondag. Fonddag. Deze dag is het weer een stuk mooier. Onze gevleugelde kameraden zijn dan ook al om 7.15 los in het Franse Chateaudun. Vandaag is het verloop dan ook veel sneller dan dat we de afgelopen tijd gewend zijn.   De eerste en tweede duif van de vereniging komen aan bij Klaas Dijkstra. De derde duif en dus tweede liefhebber is S.D. Wierstra. En de vierde (en vijfde en zesde) duif komt bij de derde liefhebber, J. vd Bij aan. Waarmee de laatste twee heren op beide vluchten in de top drie zijn geëindigd wat ook weer een extra vermelding waard is :-). Gefeliciteerd allen.

Volgende week beloofd Nederland Tropisch te worden, dusss maar even afwachten wat het gaat worden.... wel of geen vlucht.

 

 

 

 

 

Arlon 13 juli 2019

 

 Ook deze zaterdag is het opnieuw spannend of er gelost kan worden of niet om het weer. Deze week hebben we de Midfond vanuit Arlon.

Bij ons begint de dag redelijk goed maar in België is het bewolkt. Er kan nog niet gelost worden. En opnieuw is de LC niet scheutig met informatie. Menig liefhebber zit zich weer op te vreten en commentaar op internet te leveren. Onze leden houden zich echter op de achtergrond en beïnvloeden de LC niet. Zij denken hun eigen hiervan.

Ondanks het toch nog redelijke donkere weer worden de duiven in Arlon toch nog nipperdenip om 12 uur gelost. In het zuiden van onze afdeling komen ze aardig rap, hier hebben ze er wat meer moeite mee al komen de eersten aardig in de buurt van de top. De eerste in onze vereniging is deze week S.D. Wierstra. De tweede maar weer eens bij Klaas Dijkstra. En ook Popke Bosma is weer van de partij met de derde duif.

Allen weer proficiat en volgende week hebben we weer twee vluchten op het programma te staan: Vitesse Bierges en Fond vanuit Orleans, let op! Voor die vlucht moeten we inkorven bij de Reisduif.

Weer heeeeeeeeel veeeeeeeeel succes allen!

 

 Deurne   29 juni 2019   Lorris

                                    

 

Ow jongens, wat hebben we weer een mooi weer in het voorruitzicht deze week. Opnieuw lijkt het moeilijk te worden om te lossen op zaterdag. Zelfs de vervoerder geeft dit op de vrijdagavond al aan maar ja het is nog geen zaterdag dus ja wacht maar even af.

Maar zaterdagochtend, code rood afgegeven voor duivenvluchten naar Noord Nederland en inderdaad men heeft de ogen nog maar net open, krijgt nog wat valse hoop maar al redelijk gauw staat er op de site dat alle vluchten uitgesteld zijn naar zondag ivm een koude front. (daar moesten de duiven vanuit Barcelona en Cahors zich wel aan wagen en dat was ook te zien in het verloop helaas).

Maar dan nog maar een nachtje slapen. Op zondag is het beter weer en dan zijn de jongen en ouden los in Deurne met Noordwestenwind. Uiteraard komen ze in het meest zuidelijke deel van onze afdeling heel erg snel. Wij moeten iets langer wachten en halen dan ook niet de top 10 van de afdeling deze week. 

Wel een snelle, en dan ook de eerste duif van de vereniging bij W. Th. de Blok. De tweede in Kollumerzwaag bij J. vd Bij (ook de vierde en vijfde duif trouwens) en de derde bij P. de Jong, die de koppositie helaas niet vast kon houden na vorige week maar nog netjes bij de top drie zit.
Proficiat heren!

Dan om 8.45 komt de fond in Lorris los. Dat is een wat langere zit (gelukkig niet zo lang als het eerder genoemde Barcelona of Cahors :-P) maar om 19.13 uur komt de eerste van onze duifjes aan bij survival- Klaas Dijkstra. 4 minuten later is de tweede geklokt bij J. vd Bij. En nog eens  36 minuten later is de derde voor B. Lourens.
Gelukkig waren de 13 nodige duiven voor 22.00 uur in de Heide zodat er toch nog op zondag een uitslag gemaakt kon worden.


Ook jullie van harte gefeliciteerd.
 
Volgende week allen weer heel veel succes, met de jongen maar zeker met de midfondvlucht vanuit Arlon.

 

 

 

Chimay 29 juni 2019 

 

 Nou er stonden twee vluchten gepland dit weekend. Maar toch werd het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden door deze en gene :-). Want het zou een warme zaterdag worden, wel of niet meedoen. Twijfel. Wel of niet alles spelen.

Dan komt het verlossende nieuws op donderdag. Jongen gaan niet door. Ouden gaan niet naar Rethel maar Chimay dus op vrijdag inkorven ipv donderdag.

Vrijdagavond inkorven, niet te lang treuzelen want ja, er moet morgenochtend al vroeg (ivm de hitte) gelost kunnen worden in Chimay en voordat alle duiven van Friesland in de vrachtwagen zitten.... kortom een hele klus om op tijd op de losplaats te zijn en ze ook nog tijd geven om te drinken.

Hoe ze dit gedaan hebben.....geen idee maar ze hebben t geflikt om ze om 6.30 te lossen. En de eerste duif van de vereniging, ja zelfs van Rayon de Driesprong en 6de van de hele afdeling!!! komt aan bij P. de Jong. De tweede van de vereniging bij Hiekes Hiemstra en de derde bij W. Th. de Blok.

Proficiat heren!
 

Volgende week Fond en Vitesse, We doen weer met z'n allen weer ons best om opnieuw de eerste plaats in het rayon te bemachtigen.  Succes allen! 

 

Kalkar       22 juni 2019     Auxerre

                         

De planning was om de jongen en de Vitesse los te laten in Den Bosch. Vanwege de Noordoostenwind werd besloten dat Kalkar een betere losplaats voor voornamelijk de jongen zou zijn. 
Dus worden om 8.00 uur alle duiven (ouden en jongen) gelost in Duitsland. 

De Vitessevlucht verliep voorspoedig en al snel zien we de eerste duiven vliegen. De top drie van deze vlucht wordt gevuld door bestuursleden. De eerste van onze vereniging komt aan bij  W. Th. de Blok, de tweede bij Klaas Dijkstra en de derde bij P. Bosma.
Van harte allemaal.

Dan hadden we ook nog een fondvlucht. Lossing is om 7.30 uur in Auxerre. Deze duifjes laten natuurlijk wat langer op zich wachten. Na ruim 9 uren door het luchtruim te hebben gereisd komt de eerste duif van de vereniging aan bij J. vd Bij. De tweede is deze week bij S.D. Wierstra en de derde (vierde en vijfde trouwens ook) bij Klaas Dijkstra.

 

Ook jullie van harte gefeliciteerd.

Volgende week wordt het een warme vlucht naar alle waarschijnlijkheid, dus maar even afwachten of de vluchten daadwerkelijk in Rethel en Gennep los gaan komen.

in ieder geval heel veel succes allemaal.

 

 

 

 

 

Rethel 16 juni 2019 

 

 Donderdagavond korven we in voor alweer de vierde midfondvlucht van dit seizoen. Onze gevleugelde vriendjes en vriendinnetjes worden in twee dagen naar het Franse Rethel gebracht.

Het beloofd niet heel mooi weer te worden zaterdag maar we houden de moed erin. 's Ochtends lijkt het niet te lukken omdat het hier in het noorden des lands niet echt mooi weer is. Toch ligt Rethel in prachtig mooi zonnig weer te wachten tot de lossing de rust verstoort. En even lijkt het erop dat dit inderdaad aan het begin van de middag alsnog gaat gebeuren. Op de twitterpagina van afdeling Groningen staat om 12.15 zelfs dat dit om 12.40 gaat gebeuren. Daarna lijkt het erop of is niet iedereen het hier mee eens en dus wordt het geen zaterdagvlucht. Volgens Friesland werd het ineens binnen 5 minuten zwaar bewolkt op de losplaats en ook de vlieglijn was plotseling op mysterieuze wijze verre van ideaal....

We slapen er dus nog maar een nachtje over. Duifjes vinden het vast niet zo fijn om nog eens zoveel uur hutje-mutje te zitten maar misschien vinden ze het ook wel gezellig, wie weet ;-).

Zondag is de lossingscommissie er snel over uit. Waar er om 7.10 al een bericht op de site staat (konden vast niet erg goed de slaap vatten) Weten ze dan wel dat ze waarschijnlijk tussen 7.30 en 8.00 uur los komen.  Dit wordt uiteindelijk 8.15 maar alle 18270 duiven zijn dan wel eindelijk los.

Hier staan we in Friesland weer met spanning te wachten.

 Maar waar hij een aantal weken de eer aan iemand anders liet, was hij daar weer als eerste. Klaas Dijkstra pakt de eerste duif van de vereniging.  Hiermee ligt hij ook een flink aantal minuten los op de tweede duif die aangekomen is bij J. vd Bij.  De derde duif (en ook de vierde trouwens) komt aan bij die gekke Griek; W. Th. de Blok. Proficiat weer allen!

Volgende week hebben we de zesde Vitessevlucht vanuit Den Bosch (ja ja de afstanden zijn steeds linker) Hier kunnen de vroege beginners ook alvast inkorven met jongen. Let op! Voor de jongen wordt geen verenigingsuitslag gemaakt.
 

Ook is de derde fondvlucht volgende week vanuit Auxerre.

Allen weer super veel succes!

 

               Gennep        9 juni 2019           Sens

                                                   

Donderdagavond, inkorven voor de tweede fondvlucht. Menig liefhebber doet mee op deze vlucht. Een aantal doen alleen mee op deze vlucht maar er wordt zeker ook gespreid.
Want vrijdagavond kan er ingekorfd worden voor de Supervitesse, Vorige keer Heusden-Zolder maar deze keer gaan we nog dichterbij huis: Gennep.

 

Het beloofd spannend te worden voor zaterdag, er wordt harde wind kracht 5 a 6 voorspeld.

Maar helaas niet alleen harde wind, ook hevige buien en slechte zichten.

's Ochtends vroeg wordt direct Sens al uitgesteld naar zondag en ook na nog enig gemier wordt Gennep een dag opgeschoven.

Op zondag 9 juni is het weer dan aardig rustig geworden. Sens gelost om 7.00 uur en Gennep, vroeg voor de Vitesse, om 7.30 met variabele wind.

Ondanks dat de wind rustiger is dan de dag ervoor zijn de duiven vanuit Gennep zomaar thuis, het gaat erg rap, vooral omdat het ook over zo'n grote afstand gaat ;-).

De eerste duif wordt geklokt in Kollumerzwaag. De eerste overwinning voor J. van der Bij dit seizoen. Hiermee haalt hij de derde plaats in het rayon en zelfs de zesde in de hele afdeling. De tweede duif van de vereniging komt aan bij Sj. Bosma en de derde bij S.D. Wierstra.

Die laatste is in the winning mood deze week want zowaar 's middags is de eerste verenigingsoverwinning bij S.D. Wierstra ook een feit. De tweede duif komt aan bij L. Dijkstra. De derde liefhebber met de vierde duif van de vereniging wordt geklokt bij S. de Haan.
Allen heel erg gefeliciteerd.

Volgende week Midfond Rethel. Wie o wie zal dan op de eerste plaats prijken en belangrijker nog, kunnen we dan weer in de kop van de afdelingsuitslag komen en wellicht de Zwaluw verslaan? De tijd zal het leren. Heel veel succes allemaal!

 

 

Chimay 1 juni 2016

De hele week heeft ús Piet het al over hoge temperaturen het weekend maar gelukkig niet op zaterdag, onze vluchtdag. De liefhebbers zijn vrijdag allemaal vroeg gaan slapen, zonder teveel borrels op als het goed is, want de duiven werden erg vroeg gelost deze zaterdag. Om 7.00 uur werden ze al losgelaten in het mooie blauwe luchtruim met witte wolkjes. Met prachtig weer en Zuid-Westenwind komen ze deze kant uitgesneld.

De eerste gemelde duif zit in Biddinghuizen en de berekeningen worden erop losgelaten. Als er ook nog wat snellere meldingen vanuit St. Jansklooster komen, is de verwachting dat onze gevleugelde vrienden rond 11.00 uur onze omgeving aan zullen doen.

11.00 uur halen we niet, we blijven nog even wachten. De eerste duif van de vereniging komt opnieuw, voor de tweede week op rij, aan bij P. Bosma in Twijzelerheide, die hiermee ook de tweede plaats in Rayon de Driesprong behaalt. De tweede duif landt bij P. de Jong en de derde bij H. Bosma. Met deze prestaties lopen we ook deze week weer niet ver achter op de Zwaluw. Van harte gefeliciteerd heren!

Volgende week weer een dubbele vlucht en moeten er weer keuzes gemaakt worden: Vitessevlucht vanuit Gennep en een dagfondvlucht vanuit Sens.
Heel veel succes allemaal!

 

 
 

 

Heusden-Zolder    25 mei 2019      Troyes 

 

                                                         

 

Donderdagavond 23 mei, inkorven voor de eerste fondvlucht 2019: Troyes. Nu moeten we met zijn allen keuzes maken. Wel splitsen of toch maar alles morgen mee op de Vitessevlucht naar Heusden-Zolder? Verschillende melkers, verschillende keuzes. Dit zorgt ervoor dat wij als vereniging toch krap aan 100 duiven in kunnen korven voor de fond. Deze worden door een aantal van onze leden naar de Reisduif afgevoerd waar zij aldaar, opnieuw door onze eigen leden, in de vrachtwagen worden geladen.

Een nachtje slapen en daar staat de tweede inkorfronde te wachten: Heusden - Zolder. Hier gaan 258 duiven mee. Onder begeleiding van blaaskapel "de Harekieten" worden de korven in de vrachtwagen geladen. De reden van deze muzikale verrassing is enige herstructurering van de wandelvierdaagse in ons mooie dorp. Deze was namelijk gepland op dezelfde plaats en tijd als de vrachtwagen bij onze vereniging.

De oplossing: De stoet van de vierdaagse keerde op zijn/haar schreden terug het Heideloantsje op en de vrachtwagen heeft zijn meest spectaculaire terugreis uit 'de Heide' meegemaak; van het lokaal tot de Bjirkewei achteruit onder de vakkundige begeleiding van onze secretaris en voorzitter.

Tja en dan de vluchten zelf. Zaterdagochtend, beide vroeg gelost. Eerst Troyes om 7.10 uur en daarna om 8.00 uur zijn we ook los in Heusden-Zolder. Menig liefhebber zat voor de live-cam van Afd. Fryslan '96 waar de lossing live te zien zou zijn, maar helaas, teleurgesteld maar hoopvol voor de aankomst werd de site gesloten.

Nietemin waren we niet eerst van ons Rayon maar toch hebben we weer puike prestaties geleverd deze week. Heusden- Zolder leverde eens een vernieuwende top 3: de eerste duif kwam aan op de Nijebuorren in Twijzelerheide bij P. Bosma. De tweede duif blijft in de familie, komt aan bij H. Bosma in De Westereen en de derde bij S.D. Wierstra.

Troyes liet natuurlijk iets langer op zich wachten maar ook daar een mooie top drie: De eerste duif komt aan in Zwagerbosch bij L. Dijkstra, de tweede ook bij een Dijkstra,(geen familie voor zover bekend) Klaas Dijkstra (ja hoor hij laat toch weer van zich zien) en de derde bij J. vd Bij.

Proficiat allen! Op naar volgende week: Midfond Chimay! Succes!

 

 

 

Chimay 18-05-2019 

Voor het geval jullie deze foto nog niet zat zijn: Dit is Klaas Dijkstra. Opnieuw winnaar van de vlucht van deze week. Het is weer niemand gelukt om hem te verslaan deze week. Maar oke, we lopen op de zaken vooruit.

De lossingscommissie is zaterdag vroeg uit de veren want het eerste bericht staat al om 7.20 uur op de site van Afdeling Friesland '96. In Chimay is het nog stevige en hardnekkige mist en er kan dus niet gelost worden. Nader bericht om 9 uur. We kunnen dus nog even rustig wakker worden. Net voor 9 uur laten ze ons weten dat er weinig tot geen verbetering is. Maar wanneer we meer nieuws kunnen verwachten, vergeten ze er even bij te zetten.

Dus de komende minuten/uren naarstig de site in de gaten houden.

Dan gaat het ineens toch snel; om 10.02 wordt er een foto geplaatst van een bijna blauwe lucht op de losplaats in Chimay. Met daarbij het heugelijke nieuws dat er om 10.30 gelost kan worden.

Het wachten kan beginnen met variabele wind over de hele vluchtroute lijkt het toch meer zuidenwind te worden in Friesland. De spanning neemt toe. En ja hoor. Schrik niet, Klaas Dijkstra heeft de eerste duif van de vereniging. Iets verderop deze buurt komt de tweede duif aan bij P. de Jong en nog iets verderop de derde bij S.D. Wierstra. Proficiat heren!
Hieronder nog even de top vijf en voor volgende week staat de eerste fondvlucht op het programma: Troyes maar ook een Vitessevlucht: Heusden-Zolder. Choose your battle! Heel veel succes!

 

Quievrain 11-05-2019 

 

Ondanks alle negatieve berichtgevingen over het weer, hebben we op zaterdag 11 mei gewoon een vlucht. Het lijkt even moeilijk te worden ivm slecht weer op de losplaats maar om 10 uur zijn ze toch gelost.

Met prachtige blauwe luchten met witte wolkjes vliegen onze duiven huiswaarts. De eerste aankomsten in het zuiden van onze afdeling beloven niet een snel verloop maar we wachten het af.

Anders dan vorige week hebben bijna alle liefhebbers de hele voorraad oude duiven mee op deze vlucht. Maar hoeveel het er ook zijn, (het wordt bijna saai ;-P) ook deze week was de eerste duif van onze vereniging bij Klaas Dijkstra, eveneens als de tweede. De derde (en ook de vijfde) was deze week bij P. Bosma. De derde liefhebber met de vierde duif van GVT was S.J. Hiemstra. Met deze drie liefhebbers, en ook in deze volgorde staan we op dezelfde stand van generaal kort 2019. Van harte gefeliciteerd!
Wie o wie gaat hier verandering in brengen?
Volgende week de tweede midfondloop: Chimay. Allen weer heel veel succes en we doen met zijn allen natuurlijk ons uiterste best om ook in de kop van de rayonuitslag te komen.

 

Hieronder nog even de top 5 van deze week:
 

 

Heusden Zolder 04-05-2019 

 

 

 

Er blijkt toch meer belangstelling te zijn dan gedacht dus gaan we wel gewoon door met deze verslagjes en foto's.

Er was een kletsnatte zaterdag voorspeld de hele week. Met winterse buien en fikse opklaringen. Nou vrezen hoefden we niet want om 8 uur vanochtend zijn onze duifjes alweer gelost in Heusden-Zolder.

Al was er wel sneeuw in Limburg ze hadden toch een goede aankomst in uus Fryslan.
De eerste geklokte duif was deze week eens niet bij Klaas Dijkstra maar wel vlakbij namelijk bij P. de Jong (ook de vijfde overigens). Wel werd Klaas tweede en als derde L. Dijkstra.
Proficiat heren. Hieronder de top 5 van deze week. Volgende week staat de eerste Midfondvlucht Quievrain gepland. Maar eens kijken wat voor verrassend weer we dan weer hebben :-D. Heel veel succes allemaal!


 

 

Weert 27-04-2019


Deze week is Klaas Dijkstra weer eerst geworden, hieronder de top 5

Deze top 5 bestaat deze week uit drie liefhebbers. eerste en tweede hebben we weer eens Klaas Dijkstra. derde en vierde S.J. Hiemstra en de vijfde duif bij H. Hiemstra.

Van harte heren en volgende week weer heel veel succes allen, Heusden Zolder staat op het programma. Wie o wie kan onze Klaas (Verstappen) Dijkstra verslaan?
 

 

 

 

Deurne 20-04-2019

Na vorige week zaterdag, waar de allereerste officiële vlucht van 2019 helaas niet door kon gaan vanwege de kou (ja er viel ook echt sneeuw), hadden we afgelopen dinsdag alsnog een proefvlucht vanuit Kalkar. Maar nu hadden we zaterdag dan wel de eerste echte vlucht. Gelost in Deurne met een temperatuur van dik 20 graden konden we in een T-shirt de duiven opwachten. Het was even gemeen spannend want ook deze week kwamen de duiven (evenals alle proefvluchten) van Klaas weer als een stortregen de uitslag binnen. Maar de eerste duif was bij Hiekes Hiemstra. Zoals gezegd op de voet gevolgd door Klaas Dijkstra met de nummers 2 en 3. Hieronder de top 5 van deze week. Proficiat allen met deze mooie prestatie! Volgende week de tweede Vitessevlucht vanuit Weert. Weer heel veel succes allen!

 

Deventer: 06-04-2019


Ja hoor, we zijn weer los. Vorige week de eerste proefvlucht vanuit Heino. Toen konden de duiven even weer proeven aan het wedstrijdvliegen. Deze week de tweede proefvlucht maar nu gaan we wel ook even de klokken testen. En natuurlijk ook de liefhebbers, want ja nu bestaat er geen twijfel over wie er eerst was.

Deze vlucht komen ze aan in koppels :-P, de eerste duif, en de tweede ook trouwens, komt aan bij Klaas Dijkstra. De 3de en 4de bij S.D. Wierstra  en het derde koppel, de 5de en 6de bij L. Dijkstra. De rest van de top 10 wordt ook gevuld door de koploper Klaas Dijkstra. Proficiat heren! Eens kijken of jullie volgende week, voor het echie ook een dergelijke uitslag kunnen maken. Iedereen weer heel veel succes vanuit Gennep!

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide