GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info 2020
Winnaars 2020
Uitslagen 2020
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2019
Gastenboek
Rayon de DriesprongWinnaars 2020

 

 Burdinne 12 september

J. vd Bij

Toen, zomaar ineens....de laatste vlucht van dit bewogen vliegseizoen. Voor sommige liefhebbers mogen de jongen, voor anderen de ouden en weer anderen beide soorten duiven nog even hun best doen vanuit Burdinne. 

Heel verrassend, ook deze week voor de verandering en variatie maar weer eens Zuid Westen wind. Niet een hele vroege lossing maar ook niet een waar het grote Geduld aangesproken moet worden want om 8.45 zijn ze los. Maar 9 liefhebbers maar toch nog 201 duiven mee vanuit GVT. 

Het is even spannend, want de top in het natour klassement staat vlak bijelkaar en ook op Generaal lang kan nog het een en ander veranderen op deze vlucht. 

De eerste duif komt aan in Kollumerzwaag bij J. vd Bij. De tweede (en derde, en vierde en vijfde) bij Klaas Dijkstra. En als derde liefhebber met plaats zes F. Visser. 

 

Van harte gefeliciteerd allen! Ook natuurlijk de prijswinnaars van dit seizoen. (kijk voor de eindstanden bij uitslagen 2020) en voor volgend jaar hopen we weer allemaal gezond aan de start van het nieuwe seizoen te komen. 

Wat er nog in de winter aan activiteiten gepland staat/gehouden gaat worden moeten we nog even afwachten gezien de Coronaperikelen maar we houden jullie op de hoogte via de App. 

 

Venlo 5 september

Siep Hiemstra

 We hebben bijna het eind van het vliegseizoen bereikt met de derde en een na laatste natourvlucht. 

Geplande losplaats is Sittard, slecht weer meldt de site. Nog slechter weer, we moeten nog even uitstellen, maar dan ineens..... het weer klaart op in Limburg, blauwe lucht en witte wolken.....en er komen auto's het terrein oprijden waar Afdeling 10 staat. Er blijkt een wieler wedstrijd te zijn dus er kan niet meer gelost worden. Gelukkig worden we heel goed op de hoogte gehouden door de LC/Afdeling via de site (NOT) en krijgen we via via een filmpje te zien hoe onze duifjes in de vrachtwagen van de losplaats vertrekken met het mooiste weer van de wereld...heel logisch....

Dan rijden we toch lekker achter Afd 10 aan naar Venlo, ja wij hadden wel gewoon kunnen lossen maar dat is zo zielig voor onze oosterburen dus wij gaan mee zodat we gezellig samen daar kunnen staan. 

Om 13.15 zijn ze dan eindelijk los. Maar deze late lossing is geen probleem voor Siep Hiemstra die met een 4de plek in Rayon de Driesprong de vluchtwinnaar bij GVT wordt. De tweede plek is wederom voor P. Bosma en de derde voor P. de Jong. 
Proficiat allemaal!

Volgende week is de planning Burdinne, maar wie weet wat er allemaal kan gebeuren, we zullen zien, heel veel succes weer allemaal!!!

 

 

 

 

Gennep 29 augustus 2020

Klaas Dijkstra

 En daar is dan de tweede natourvlucht van het Coronajaar 2020. Met 12 liefhebbers en 271 duiven doet GVT ook weer mee. Deze week zijn ze iets later van vorige week maar wel al om 8.15 uur in Gennep. 

Met de vijfde plaats in Rayon de Driesprong en dus de eerste in GVT wint Klaas Dijkstra de vlucht deze week. De tweede en derde duif zijn voor P. Bosma en de derde liefhebber met duiven 4 tm 7 zijn van Bruning Lourens.

Allen van harte gefeliciteerd! 

Vanmiddag nog de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. Heel veel succes allemaal!

 

 

Arlon 29 augustus 2020

  W. Th. de Blok

  

De laatste jonge duivenvlucht van dit jaar die meetelt en waarvoor ingekorfd kan worden bij GVT. 

Om 7.35 zijn onze duifjes al los in Arlon met (opnieuw, voor de afwisseling) een Zuid Westenwind. 

Waar we de trainingsvlucht op 18 juli vanuit Deventer met 15 leden en 430 duiven begonnen, eindigen we deze laatste week met 10 inkorvende leden en 131 jonge duiven. 

Waar hij vorige week nog tweede liefhebber was op de natour, is hij nu de vluchtwinnaar van deze jonge duivenvlucht, W. Th. de Blok en hiermee haalt hij ook het kampioenschap binnen dit seizoen.  
De tweede liefhebber is de winnaar van vorige week, Bruning/ Lourens
De derde liefhebber is K. Dijkstra.

Allen van harte gefeliciteerd! 

Kijk ook even bij Uitslagen 2020 voor de eindstanden Jong 2020
 

 

 

Kalkar 22 augustus 2020


  Bruning/ Lourens

 

 

Daar is dan ook de eerste Natourvlucht van 2020 een feit. We beginnen dit jaar in Duitsland, namelijk in Kalkar. 

Om 7.30 zijn de duiven reeds gelost en snellen deze kant op met een fikse Zuidwesten wind. 

Hierdoor hoeven onze duiven niet veel tijd te nemen om thuis te komen. De eerste komt dan ook al om 9.13 aan bij Bruning/Lourens. Zij halen hiermee een prachtige eerste plaats in het Rayon maar ook de zevende plek in Afdeling Friesland '96. Superprestatie. 
De tweede liefhebber is W.Th. de Blok die maar liefst een 3de plek in Rayon de driesprong haalt. 
De derde liefhebber is A. Veenstra. 

Allen van harte gefeliciteerd! 
We hebben GVT even weer op de kaart gezet!

 

Burdinne 22 augustus 2020

 

 

   P. Bosma

Deze week ein-de-lijk een wat aangenamere temperatuur voor ons maar zeker ook voor onze jonge duiven. Dit is ook wel nodig want het is de eerste vlucht waar ze twee nachten mand krijgen. Dankzij de wat lagere temperaturen hebben we ook geen mist en krijgen we een vroege lossing.  Om 7.45 worden onze 186 jonge duiven in Burdinne gelost. 

 

Drie uurtjes later wordt de eerste duif deze week geklokt bij P. Bosma. Op de voet gevolgd door de nummer twee Klaas Dijkstra en de derde bij H. Bosma. 
Van harte gefeliciteerd heren. 
 


 

Sittard 15 augustus 2020

 

 

  SJ. Bosma

Gelukkig hebben we verder geen besmettingen opgelopen en mogen we als vereniging ook weer meedoen met de aangeboden vluchten. 

Dat is deze week voor de jongen vanuit het Limburgse Sittard. Dat de jongen niet vroeg gelost zouden worden waren we al bang voor maar pas om 12.15, tja dat had niemand verwacht. Alhoewel, we moeten natuurlijk wel even wachten totdat Groningen voorbij is.....

Toch is de eerste jonge duif in onze vereniging na ruim 3 uurtjes weer terug in de Heide en wel bij Sj. Bosma. Hiermee behaalt hij ook een mooie 6de plek in Rayon de Driesprong. 

De tweede liefhebber is combinatie Bruning/Lourens en de derde P. de Jong! Van harte gefeliciteerd heren!

Vanmiddag hebben we nog de laatste fondvlucht van dit seizoen Chateaudun.

 

 

 

 

Chateaudun 15 augustus 2020

 

 

 F. Visser

Deze week doen er nog 7 liefhebbers mee aan de finalestrijd op de Fond. 
Om 8.10 zijn alle 51 duiven van onze vereniging los met een variabele wind in Chateaudun. 

De eerste en tweede duif deze week bij F. Visser. De derde duif en dus tweede liefhebber J. vd Bij en de derde liefhebber met de vierde duif van de vereniging Klaas Dijkstra. 
Proficiat heren. 

Kijk ook even voor de eindstanden van de oude duivenvluchten bij de uitslagen.

 8 augustus 2020

 

 

  Helaas hebben we deze week als bestuur het besluit moeten nemen om alle vluchten voor onze vereniging te schrappen. De reden hiervoor is dat er een tweede coronabesmetting bij is gekomen. Dit lid voelt zich helaas ook echt ziek. Ook hem wense we natuurlijk van harte beterschap. Wij hebben overleg gepleegd met Afdeling Friesland en RIVM en dit is het meest verstandige besluit om verdere besmettingen binnen onze vereniging te voorkomen. Volgende week, mits er geen nieuwe besmettingen bij komen, kunnen we weer meedoen. 
 

UPDATE
Rayon de Driesprong heeft besloten dat de laatste midfondvlucht voor GVT een aftrekvlucht wordt. Zo kunnen onze leden nog gewoon meedingen voor de rayonuitslagen/kampioenschappen.

De jonge duivenvlucht is deze week afgelast door de afdeling in verband met de hoge temperaturen.
 

 Venlo 1 augustus 2020

 

  

  W.Th. de Blok

 

 

 Dan de tweede jonge duivenvlucht in 2020. Helaas hebben we een corona besmetting moeten constateren onder een van onze leden en daarom kan deze liefhebber jammergenoeg deze week niet meedoen. We wensen hem beterschap en hopen dat hij snel weer beter is en weer samen met ons de strijd aan kan gaan.

Ook deze zaterdag belooft het opnieuw een warme dag te worden maar minder snikheet dan afgelopen week. Het is ook deze week weer even wachten voordat het jonge grut los mag maar om 10.30 is het dan zover. Venlo is het startpunt voor deze vlucht. Eens kijken of er deze week meer thuiskomen dan vorige week waar toch helaas menige liefhebber een stuk of wat kwijt was. 

Na ruim twee uren komt de eerste en de tweede jonge duif aan in Twijzelerheide bij W. Th. de Blok waarmee hij ook de eerste plaats in het Rayon in de wacht sleept! Een top prestatie! 

De tweede liefhebber in de vereniging is P. de Jong met duif 3 en op de vierde plaats de derde liefhebber Siep Hiemstra. Proficiat heren! 

Op naar vanmiddag, dan is er de laatste Fondvlucht vanuit  Faye aux Loges! 

 

 

 

Faye aux Loges 1 augustus 2020

   Jan de Haan

Onze ervaren duifjes zijn stuk eerder los deze week, namelijk al om 9.00 uur. Maar ze moeten dan ook een stukje verder, ruim 650 kilometer. Geef ze het maar te doen. 
 

Het duurt even zo'n fondvlucht maar net voor half zeven is daar onze eerste duif bij Jan de Haan. Tweede liefhebber  met de tweede duif is deze week Klaas Dijkstra en de derde duif en liefhebber F. Visser. 
Van harte allemaal. 

Volgende week hebben we de laatste midfondvlucht en weer een jonge duivenvlucht! 
Heel veel succes allemaal en blijf gezond, denk om de anderhalve meter regels.
 

 

 

 Gennep 25 juli 2020

 

  J. v.d. Bij

 De eerste jongeduiven vlucht van dit jaar. Nog even is het spannend of het wel een lossing op zaterdag gaat worden. Het weer zit niet mee. het IWB is niet positief maar de lossingscommissie ziet geen probleem en gooit dan ook om 7.00 uur de trossen los. 

Alle 23.485 jonge duiven van de afdeling komen tegelijk los. Waaronder de 396 van ons. Ook deze week weet J. vd Bij de eerste en tweede jonge duif van GVT te klokken. De derde komt aan in Twijzelerheide bij P. Bosma die daarmee de tweede liefhebber is. De vierde duif en dus derde liefhebber is H. Bosma in De Westereen.  Deze heren plaatsen zich hiermee ook in de top 10 van Rayon de Driesprong. Een puike prestatie weer, van harte gefeliciteerd. 

Met deze vlucht zijn onderandere ook de Golden Classics gestart, kijk eens bij Rayon de Driesprong voor de gewonnen prijzen. Ook is op deze vlucht de sponsoring van De Swaen vervlogen. Ook deze staan onder dezelfde pagina. 

Nu op naar vanmiddag, dan komt de midfondvlucht vanuit Arlon nog aan.

 

 

 Arlon 25 juli 2020

 

  P. de Jong

 Arlon, de een na laatste Midfondvlucht, ook deze zijn om 07.00 uur gelost en vliegen met rasse schreden deze kant op. 

Helemaal droog houden ze het niet maar belemmert ze niet om gewoon op tijd thuis te komen. 
De eerste van de vereniging komt aan bij P. de Jong die hiermee ook de 11de plaats in Rayon de Driesprong behaalt. De tweede en derde duiven komen aan in Kollumerzwaag bij de meneer die hieronder op de foto staat en de winnaar van de vlucht van deze ochtend: J. vd Bij. En de vijfde en zesde bij Jan de Haan die hiermee de derde liefhebber is. Proficiat heren.

Over twee weken de laatste midfondvlucht van dit jaar. 

  

 Trainingsvlucht Deventer 18 juli 2020

 

 

 J. v.d. Bij

 De tweede trainingsvlucht van de jongen in dit Corona jaar. Eens kijken wat ons dit gaat brengen. Deze vlucht klokken we ook om te testen dus hebben we ook een uitslag. Altijd leuk. 

Ze zijn deze week iets later maar om 9 uur zijn ze los, 430 jonge duiven met wat getrainde oude duiven. Na een uur, 12 min en 16 sec komt de eerste duif bij J. vd Bij aan, de tweede ook bij hem, vier sec later. De tweede liefhebber met de derde duif is P. de Jong en de derde liefhebber met maar liefst de 4de, 5de en 6de duif op rij is Siep Hiemstra. 
Top gedaan heren. 

Nu kijken of we dat volgende week voor het echie ook kunnen. 

Nu op naar vanmiddag, dan komen de Sens duiven nog thuis van de Fond. 

 

 

 Sens 18 juli 2020

 

  Bruning/ Lourens

 En ja dan is het wachten op de 99 duiven van de fond. Met 10 liefhebbers is het een mooie opkomst voor een fondvlucht.
Al om 7 uur zijn ze los maar ze hebben dan ook bijna 600 km voor de boeg dus een vroege lossing is een goed begin voor een goede vlucht. 

Na weer een bewogen ochtend door de trainingsvlucht voor de jongen, is dit rustiger wachten. Maar de eerste hele mooie vroege duif van de vereniging (en maar liefst tweede van Rayon de driesprong), komt aan bij Bruning/Lourens, de tweede een paar meter verderop, maar ruim 13 minuten later bij Klaas Dijktra, op de voet gevolgd door S. de Haan.
Gefeliciteerd allen!

 


 

  Rethel 11 juli 2020

  

 

 Jan de Haan

 

 De derde midfondvlucht van dit jaar alweer, op een moment dat het normaal bijna afgelopen is met de oude duivenvluchten, zitten we er nu nog middenin. Deze keer hoefden we niet lang te wachten op de lossing want om 7.30 uur zijn onze 115 duiven al los in Rethel. 

Intussen worden de jongen voor de eerste keer (voor degene die ze mee hebben) als training losgelaten in Heino, de aankomsten hebben bij de verschillende liefhebbers wisselende successen. Volgende week maar eens kijken hoe de tweede training vanuit Deventer gaat verlopen. 

Maar terug naar de midfond. Waar Jan vorige week nog derde was op de fond, flikt ie het nu toch maar weer om eerst te vliegen. De tweede plaats is deze week voor Klaas Dijkstra, die nu gewoon met de beentjes op de grond stond en de derde plaats voor Sj. Bosma.

Gefeliciteerd allen!

 

 

 Troyes 6 juli 2020

 

 

 

 Klaas Dijkstra

 De eerste fondvlucht, daar issie dan. En het begint direct goed want deze vlucht kan niet plaatsvinden op zaterdag ivm het mooie regenachtige weer van zaterdag, en ook zondag was het niet mogelijk om de duiven los te laten. Maar maandag zijn ze al om 7 uur los in het Franse Troyes. 

Klaas heeft drie dagen op het hok moeten zitten wachten maar dit werd beloond, geduld is een schone zaak want hij klokte de eerste duif van de vereniging en maar liefst de 2de van het rayon (we zijn er bijna...). De tweede plaats is voor J. vd Bij en de derde voor Jan de Haan.

Gefeliciteerd allen!


 

 

 

  

   Deurne 5 juli 2020

 

 

 

Sj. Bosma

 Planning was om te lossen in Heusden Zolder maar het prachtig mooie weer op zaterdag gooide roet in het eten voor de laatste Vitesse vlucht van dit jaar. Uitgesteld naar morgen.... Helaas maar de eerste zondagsvlucht was een feit.

Ook bedachten ze dat ze toch heimwee hadden naar hun vrienden van afdeling 10 en aangezien zij met de wagens naar Deurne zijn gereden gaan wij daar ook maar gezellig naartoe. Niet goed voor de afstand, wel voor de lossingsmogelijkheden. 

Ook zondagochtend is het nog even wachten geblazen, zelfs om 12 uur moeten we wachten tot 13 uur, oh nee, of toch wel, nee toch maar niet, we hebben ze er toch stiekem om 12.10 los gelaten....per ongeluk of met opzet... dit laat ik aan uw eigen beoordeling over.....Onze duiven hadden een goed vertrek.....de vrienden van Afdeling tien lossen pas om 15.01.....Ook hier: heb er uw eigen mening over.

 

Maar weer of geen weer, de meeste gevleugelde vrienden komen weer thuis en de eerste weer bij een verse weekwinnaar Sj. Bosma. Tweede en derde duif Jan de Haan en de derde liefhebber met de vierde en vijfde duif: J. vd Bij. Proficiat heren!

Kijk voor de eindstand Vitesse bij Uitslagen 2020 

Volgende week Midfond Rethel en trainingsvlucht jongen Heino.

 Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

Chimay 27 juni 2020

 

P. de Jong

 Vrijdag 26 juni, inkorven voor de tweede midfondvlucht van dit seizoen. Het gaat allemaal weer vlot en alles is weer op tijd klaar voor de vrachtwagen komt en ook het inladen verloopt soepel dankzij de gebruikelijke vrijwilligers. 

Zaterdag 27 juni 2020 zijn onze duiven twee uur later dan vorige week om 09.15 uur opnieuw gelost in het Zuid-Belgische Chimay, nu met een redelijk harde Zuid Westenwind 

 Met slechts 5 duiven minder dan vorige week wordt het opnieuw gemeen spannend, het is steeds nek aan nek. Zou het weer een nieuw gezicht zijn die weekwinnaar wordt en hoe doen we het in het Rayon?

Niet helemaal een fris gezicht, want ook op de proefvlucht Gennep flikte hij het dit jaar al, en daar issie weer. P. de Jong klokt de eerste duif al om 12.35.57 uur. De tweede plaats is voor F. Visser. En last but not least de derde plek heeft Jan de Haan deze week (heeft op dit moment maar liefst het generaalschap onaangewezen kort en lang en midfond in handen). Proficiat heren!

De top 3 in het Rayon hebben we net niet gehaald maar P. de Jong heeft toch wel de hoogste notering tot nu toe van dit jaar met plaats 4 en tweede liefhebber van het Rayon! Puike prestatie! We hebben ons deze week als GVT maar wel mooi even op de kaart gezet. Volgende week hopen we weer een plek te stijgen en dan toch echt op het erepodium te komen. We hebben twee kansen want donderdag inkorven voor de eerste fondvlucht Troyes. En vrijdag voor de derde en meteen laatste vitessevlucht vanuit Heusden-Zolder.

 Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

Chimay 20 juni 2020

 

Klaas Dijkstra

 Vrijdag 19 juni, inkorven voor de eerste midfondvlucht van dit jaar. Hele gekke inkorfdag omdat we net de uitvaart van ons trouwe en zeer gewaardeerd lid Lammert Dijkstra hebben gehad.

Zaterdag 21 juni 2020 zijn onze duiven al om 07.15 uur gelost in het Zuid-Belgische Chimay. Hoe zal het deze week weer verlopen, ze hebben natuurlijk hele grote stappen te verstouwen dit seizoen.

Met 13 deelnemers en 247 duiven in de race deze week is het altijd weer spannend wie nu weer het eerst een duif gaat klokken. Zou het weer een nieuw gezicht zijn die weekwinnaar wordt?

En jawel, een fris gezicht, al issie de top tien niet uitgeweest, nu flikt ie t en heeft ie de eerste duif van GVT: Klaas Dijkstra. De tweede plaats is voor Jan de Haan die het ook heel goed doet dit seizoen. En last but not least de derde plek heeft P. de Jong deze week. Proficiat heren!

Waar we vorige week er niet toe kwamen, zitten we in het Rayon weer waar we de week ervoor ook waren, Klaas heeft plek 5 in het Rayon, nou dan toch volgende week in de top 3 met weer een nieuwe, frisse weekwinnaar? Moet wel lukken aangezien we weer vanuit Chimay vliegen, dus ze weten de weg ;-).

 Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

 

 

Blankenheim 15 juni 2020

J. van der Bij

 Zaterdag 13 juni 2020 starten we in Blankenheim, samen met afdeling 10 Duitsland in. De weerdeskundigen hebben de hele week verschillende windrichtingen voorspeld en ook dat wordt het dan ook nl: Variabel. Hoe onvoorspelbaar wil je het hebben ;-)

Om 8.15 gaan ze met zijn allen los, maar liefst 36.697 postduiven in een keer richting het noorden van Nederland. ( Afdeling 11 met 19.430 duiven en afdeling 10 met 17.267 stuks.)

Deze week 2 deelnemers meer dan vorige week met 15 in totaal en (hoe is het mogelijk) precies evenveel als vorige week: 285 duiven.

Om 11.45.18 wordt de eerste duif van onze vereniging geklokt in Kollumerzwaag bij J. van der Bij (en opnieuw een verse vluchtwinnaar van dit seizoen ;-) ), De tweede op dezelfde plek en liefhebber. De derde duif en tweede liefhebber P. Bosma en de derde liefhebber is deze week Siep Hiemstra met de 4de duif van de vereniging. 
Van harte gefeliciteerd heren. 

Onze intentie was de top 5 in het rayon, helaas waren de weergoden ons niet goed gezind maar dit zullen we toch volgende week met de eerste Midfond vanuit Chimay toch wel even goedmaken?   Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

 

 

Sittard 6 juni 2020

 

Jan de Haan

 Vrijdag 5 juni korven we in voor de derde vlucht alweer, en deze schijnt volgens de Afdeling/NPO ineens wel te tellen qua punten..... Nou ja we doen even goed ons best natuurlijk al worden hier en daar nog wat aanpassingen gedaan door enkele liefhebbers. 

De weerberichten zijn wisselend voor zaterdag, het lijkt vroeg in de ochtend nog droog te blijven, gevolgd door meerdere buien. 

Nou vroeg is wel heel vroeg want om maar liefst 6.50 zijn de duiven al gelost in het Limburgse Sittard. Met 13 deelnemers en 285 duiven is het weer spannend deze week, met ZuidWesten wind lijkt het weer een snelle aankomst te zijn deze week. 

Om 9.08.11 wordt de eerste duif van onze vereniging geklokt door Jan de Haan (Ja,ja we doen dit seizoen ons best om elke week een andere vluchtwinnaar te hebben ;-) ), De tweede zo'n 150 meter verderop bij Bruning/ Lourens en de derde (en vierde en vijfde trouwens ook) nog eens 150 meter verderop bij Klaas Dijkstra. 
Van harte gefeliciteerd heren. 

Vorige week had P. de Jong de 10de plaats in het Rayon, deze week heeft Jan de Haan maar liefst de 5de van Rayon de Driesprong gehaald. We kruipen steeds dichter naar die felbegeerde eerste plek...zullen we het dan volgende week halen? Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

Gennep 30 mei 2020

P. de Jong

 Vrijdag 29 mei korven we in voor de tweede vlucht van dit bijzondere vliegseizoen. Zoals ook vorige week, leveren de liefhebbers een voor een de duiven en klok in volgens rooster. Hier en daar wordt het protocol wel wat vergeten maar we houden elkaar scherp om ervoor te zorgen dat we kunnen vliegen en niet geschorst worden bij het niet naleven bij een eventuele controle. 
 

Ook deze week hebben de meeste liefhebbers weer ingekorfd en geloof het of niet; precies evenveel duiven als vorige week mee op de vlucht: 306 stuks.

 
Zaterdag hebben we opnieuw mooi weer maar nu een Oost Noordoosten wind. Deze keer hoeven we niet lang te wachten op een lossing, blijkbaar geen inversie te bekennen deze week want om 7.40 zijn onze gevleugelde vrienden al losgelaten in Gennep. 

Met 90 kilometer meer afstand dan vorige week en een hele andere wind is het vanzelfsprekend langer wachten op de aankomst. 
 

De eerste duif die aankomt hoort thuis op it Heideloantsje bij P. de Jong waarmee hij ook een mooie 10de plaats in het rayon haalt. De tweede bij L. Dijkstra en de derde bij P. Bosma.  Een eervolle vermelding voor Klaas Dijkstra met de vierde plaats en vijf duiven in de top 10. 
 

Van harte gefeliciteerd allen met deze mooie prestatie!

Volgende week Venlo, opnieuw heel veel succes allen en....Zwaluw en Reisduif, we lopen in dus maak jullie borst maar nat :-).
 

 

 

 

 

Heino 23 mei 2020

 

Bruning/ Lourens Hallo Sportvrienden!

Daar was ie dan. De eerste vlucht van 2020. Inmiddels zeven weken later dan de originele startdatum van het seizoen maar we zijn begonnen. 

Protocollen zijn gemaakt, aantal duiven aangemeld, rooster met het brengen van duiven en klokken. Heel omslachtig maar zeker nodig. We willen onze leden beschermen tegen Corona. 

Daarom helaas geen kampioenschappen voorlopig dit jaar maar wel uitslagen. Ook hiermee kunnen we ons allemaal stuk voor stuk weer bewijzen.

Het inkorven vrijdag ging vlekkeloos, iedereen hield zich keurig aan de afspraken en binnen de tijd hebben we alle duiven kunnen inmanden.

Zaterdag begon alweer als vanouds, een vroege lossing zat er helaas niet in. Wachten is het bericht tot de wolken weg zijn.  

Ach, we hebben tenslotte al heel wat geduld moeten hebben dus dit kan er ook nog wel even bij. 

Om 10.05 zijn ze los met mooi duivenweer en westenwind.

De eerste twee duiven komen aan op de Sije Hesterstjitte bij Bruning/ Lourens. Top gedaan!  Proficiat. Ze hebben de duiven goed in vorm en bijten dus dit seizoen de spits af. 

Daarna weer twee duiven van dezelfde liefhebber, en ja hoor daar issie alweer: Klaas Dijkstra, ook van harte gefeliciteerd. 

En derde liefhebber met de vijfde duif van de vereniging in Kollumerzwaag bij J. van der Bij. Natuurlijk ook proficiat!

Vanaf dit jaar hebben wij ook de Rayonuitslag per vlucht op deze website staan, kijk eens bij Rayon de Driesprong

Volgende week de tweede vlucht, Gennep. Heel veel succes weer allemaal en eens kijken of we de Zwaluw en de Reisduif deze week kunnen verslaan!
 

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide