GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info 2020
Winnaars 2020
Uitslagen 2020
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2019
Gastenboek
Rayon de DriesprongWinnaars 2020

  Troyes 6 juli 2020

 

 Klaas Dijkstra

 De eerste fondvlucht, daar issie dan. En het begint direct goed want deze vlucht kan niet plaatsvinden op zaterdag ivm het mooie regenachtige weer van zaterdag, en ook zondag was het niet mogelijk om de duiven los te laten. Maar maandag zijn ze al om 7 uur los in het Franse Troyes. 

Klaas heeft drie dagen op het hok moeten zitten wachten maar dit werd beloond, geduld is een schone zaak want hij klokte de eerste duif van de vereniging en maar liefst de 2de van het rayon (we zijn er bijna...). De tweede plaats is voor J. vd Bij en de derde voor Jan de Haan.

Gefeliciteerd allen!


 

 

 

   Deurne 5 juli 2020

 

 

Sj. Bosma

 Planning was om te lossen in Heusden Zolder maar het prachtig mooie weer op zaterdag gooide roet in het eten voor de laatste Vitesse vlucht van dit jaar. Uitgesteld naar morgen.... Helaas maar de eerste zondagsvlucht was een feit.

Ook bedachten ze dat ze toch heimwee hadden naar hun vrienden van afdeling 10 en aangezien zij met de wagens naar Deurne zijn gereden gaan wij daar ook maar gezellig naartoe. Niet goed voor de afstand, wel voor de lossingsmogelijkheden. 

Ook zondagochtend is het nog even wachten geblazen, zelfs om 12 uur moeten we wachten tot 13 uur, oh nee, of toch wel, nee toch maar niet, we hebben ze er toch stiekem om 12.10 los gelaten....per ongeluk of met opzet... dit laat ik aan uw eigen beoordeling over.....Onze duiven hadden een goed vertrek.....de vrienden van Afdeling tien lossen pas om 15.01.....Ook hier: heb er uw eigen mening over.

 

Maar weer of geen weer, de meeste gevleugelde vrienden komen weer thuis en de eerste weer bij een verse weekwinnaar Sj. Bosma. Tweede en derde duif Jan de Haan en de derde liefhebber met de vierde en vijfde duif: J. vd Bij. Proficiat heren!

Kijk voor de eindstand Vitesse bij Uitslagen 2020 

Volgende week Midfond Rethel en trainingsvlucht jongen Heino.

 Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

Chimay 27 juni 2020

 

P. de Jong

 Vrijdag 26 juni, inkorven voor de tweede midfondvlucht van dit seizoen. Het gaat allemaal weer vlot en alles is weer op tijd klaar voor de vrachtwagen komt en ook het inladen verloopt soepel dankzij de gebruikelijke vrijwilligers. 

Zaterdag 27 juni 2020 zijn onze duiven twee uur later dan vorige week om 09.15 uur opnieuw gelost in het Zuid-Belgische Chimay, nu met een redelijk harde Zuid Westenwind 

 Met slechts 5 duiven minder dan vorige week wordt het opnieuw gemeen spannend, het is steeds nek aan nek. Zou het weer een nieuw gezicht zijn die weekwinnaar wordt en hoe doen we het in het Rayon?

Niet helemaal een fris gezicht, want ook op de proefvlucht Gennep flikte hij het dit jaar al, en daar issie weer. P. de Jong klokt de eerste duif al om 12.35.57 uur. De tweede plaats is voor F. Visser. En last but not least de derde plek heeft Jan de Haan deze week (heeft op dit moment maar liefst het generaalschap onaangewezen kort en lang en midfond in handen). Proficiat heren!

De top 3 in het Rayon hebben we net niet gehaald maar P. de Jong heeft toch wel de hoogste notering tot nu toe van dit jaar met plaats 4 en tweede liefhebber van het Rayon! Puike prestatie! We hebben ons deze week als GVT maar wel mooi even op de kaart gezet. Volgende week hopen we weer een plek te stijgen en dan toch echt op het erepodium te komen. We hebben twee kansen want donderdag inkorven voor de eerste fondvlucht Troyes. En vrijdag voor de derde en meteen laatste vitessevlucht vanuit Heusden-Zolder.

 Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

Chimay 20 juni 2020

 

Klaas Dijkstra

 Vrijdag 19 juni, inkorven voor de eerste midfondvlucht van dit jaar. Hele gekke inkorfdag omdat we net de uitvaart van ons trouwe en zeer gewaardeerd lid Lammert Dijkstra hebben gehad.

Zaterdag 21 juni 2020 zijn onze duiven al om 07.15 uur gelost in het Zuid-Belgische Chimay. Hoe zal het deze week weer verlopen, ze hebben natuurlijk hele grote stappen te verstouwen dit seizoen.

Met 13 deelnemers en 247 duiven in de race deze week is het altijd weer spannend wie nu weer het eerst een duif gaat klokken. Zou het weer een nieuw gezicht zijn die weekwinnaar wordt?

En jawel, een fris gezicht, al issie de top tien niet uitgeweest, nu flikt ie t en heeft ie de eerste duif van GVT: Klaas Dijkstra. De tweede plaats is voor Jan de Haan die het ook heel goed doet dit seizoen. En last but not least de derde plek heeft P. de Jong deze week. Proficiat heren!

Waar we vorige week er niet toe kwamen, zitten we in het Rayon weer waar we de week ervoor ook waren, Klaas heeft plek 5 in het Rayon, nou dan toch volgende week in de top 3 met weer een nieuwe, frisse weekwinnaar? Moet wel lukken aangezien we weer vanuit Chimay vliegen, dus ze weten de weg ;-).

 Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

 

 

Blankenheim 15 juni 2020

J. van der Bij

 Zaterdag 13 juni 2020 starten we in Blankenheim, samen met afdeling 10 Duitsland in. De weerdeskundigen hebben de hele week verschillende windrichtingen voorspeld en ook dat wordt het dan ook nl: Variabel. Hoe onvoorspelbaar wil je het hebben ;-)

Om 8.15 gaan ze met zijn allen los, maar liefst 36.697 postduiven in een keer richting het noorden van Nederland. ( Afdeling 11 met 19.430 duiven en afdeling 10 met 17.267 stuks.)

Deze week 2 deelnemers meer dan vorige week met 15 in totaal en (hoe is het mogelijk) precies evenveel als vorige week: 285 duiven.

Om 11.45.18 wordt de eerste duif van onze vereniging geklokt in Kollumerzwaag bij J. van der Bij (en opnieuw een verse vluchtwinnaar van dit seizoen ;-) ), De tweede op dezelfde plek en liefhebber. De derde duif en tweede liefhebber P. Bosma en de derde liefhebber is deze week Siep Hiemstra met de 4de duif van de vereniging. 
Van harte gefeliciteerd heren. 

Onze intentie was de top 5 in het rayon, helaas waren de weergoden ons niet goed gezind maar dit zullen we toch volgende week met de eerste Midfond vanuit Chimay toch wel even goedmaken?   Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 

 

 

Sittard 6 juni 2020

 

Jan de Haan

 Vrijdag 5 juni korven we in voor de derde vlucht alweer, en deze schijnt volgens de Afdeling/NPO ineens wel te tellen qua punten..... Nou ja we doen even goed ons best natuurlijk al worden hier en daar nog wat aanpassingen gedaan door enkele liefhebbers. 

De weerberichten zijn wisselend voor zaterdag, het lijkt vroeg in de ochtend nog droog te blijven, gevolgd door meerdere buien. 

Nou vroeg is wel heel vroeg want om maar liefst 6.50 zijn de duiven al gelost in het Limburgse Sittard. Met 13 deelnemers en 285 duiven is het weer spannend deze week, met ZuidWesten wind lijkt het weer een snelle aankomst te zijn deze week. 

Om 9.08.11 wordt de eerste duif van onze vereniging geklokt door Jan de Haan (Ja,ja we doen dit seizoen ons best om elke week een andere vluchtwinnaar te hebben ;-) ), De tweede zo'n 150 meter verderop bij Bruning/ Lourens en de derde (en vierde en vijfde trouwens ook) nog eens 150 meter verderop bij Klaas Dijkstra. 
Van harte gefeliciteerd heren. 

Vorige week had P. de Jong de 10de plaats in het Rayon, deze week heeft Jan de Haan maar liefst de 5de van Rayon de Driesprong gehaald. We kruipen steeds dichter naar die felbegeerde eerste plek...zullen we het dan volgende week halen? Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 


Gennep 30 mei 2020

P. de Jong

 Vrijdag 29 mei korven we in voor de tweede vlucht van dit bijzondere vliegseizoen. Zoals ook vorige week, leveren de liefhebbers een voor een de duiven en klok in volgens rooster. Hier en daar wordt het protocol wel wat vergeten maar we houden elkaar scherp om ervoor te zorgen dat we kunnen vliegen en niet geschorst worden bij het niet naleven bij een eventuele controle. 
 

Ook deze week hebben de meeste liefhebbers weer ingekorfd en geloof het of niet; precies evenveel duiven als vorige week mee op de vlucht: 306 stuks.

 
Zaterdag hebben we opnieuw mooi weer maar nu een Oost Noordoosten wind. Deze keer hoeven we niet lang te wachten op een lossing, blijkbaar geen inversie te bekennen deze week want om 7.40 zijn onze gevleugelde vrienden al losgelaten in Gennep. 

Met 90 kilometer meer afstand dan vorige week en een hele andere wind is het vanzelfsprekend langer wachten op de aankomst. 
 

De eerste duif die aankomt hoort thuis op it Heideloantsje bij P. de Jong waarmee hij ook een mooie 10de plaats in het rayon haalt. De tweede bij L. Dijkstra en de derde bij P. Bosma.  Een eervolle vermelding voor Klaas Dijkstra met de vierde plaats en vijf duiven in de top 10. 
 

Van harte gefeliciteerd allen met deze mooie prestatie!

Volgende week Venlo, opnieuw heel veel succes allen en....Zwaluw en Reisduif, we lopen in dus maak jullie borst maar nat :-).
 

 

 

 

 

Heino 23 mei 2020

 

Bruning/ Lourens Hallo Sportvrienden!

Daar was ie dan. De eerste vlucht van 2020. Inmiddels zeven weken later dan de originele startdatum van het seizoen maar we zijn begonnen. 

Protocollen zijn gemaakt, aantal duiven aangemeld, rooster met het brengen van duiven en klokken. Heel omslachtig maar zeker nodig. We willen onze leden beschermen tegen Corona. 

Daarom helaas geen kampioenschappen voorlopig dit jaar maar wel uitslagen. Ook hiermee kunnen we ons allemaal stuk voor stuk weer bewijzen.

Het inkorven vrijdag ging vlekkeloos, iedereen hield zich keurig aan de afspraken en binnen de tijd hebben we alle duiven kunnen inmanden.

Zaterdag begon alweer als vanouds, een vroege lossing zat er helaas niet in. Wachten is het bericht tot de wolken weg zijn.  

Ach, we hebben tenslotte al heel wat geduld moeten hebben dus dit kan er ook nog wel even bij. 

Om 10.05 zijn ze los met mooi duivenweer en westenwind.

De eerste twee duiven komen aan op de Sije Hesterstjitte bij Bruning/ Lourens. Top gedaan!  Proficiat. Ze hebben de duiven goed in vorm en bijten dus dit seizoen de spits af. 

Daarna weer twee duiven van dezelfde liefhebber, en ja hoor daar issie alweer: Klaas Dijkstra, ook van harte gefeliciteerd. 

En derde liefhebber met de vijfde duif van de vereniging in Kollumerzwaag bij J. van der Bij. Natuurlijk ook proficiat!

Vanaf dit jaar hebben wij ook de Rayonuitslag per vlucht op deze website staan, kijk eens bij Rayon de Driesprong

Volgende week de tweede vlucht, Gennep. Heel veel succes weer allemaal en eens kijken of we de Zwaluw en de Reisduif deze week kunnen verslaan!
 

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide