GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info 2021
Winnaars 2021
Uitslagen 2021
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2019
Gastenboek
Rayon de Driesprong



Winnaars 2021

 

Chimay 13 juni 2021

 

 

Comb. Bruning/ Lourens

 

Zaterdag, het mooiste weer dat je maar kunt krijgen maar helaas zijn de opklaringen niet op tijd in Chimay dus wordt het een lossing op opnieuw zondag. 

Maar dat zijn ze zondag ook snel uit de startblokken hoor! Om 7 uur zijn ze al los. Een duif van Comb. Bruning/Lourens is het snelst en dus eerst van de vereniging. Tweede liefhebber, daar issie weer, Klaas Dijkstra en als derde H. Bosma met de derde duif van GVT. 

Gefeliciteerd heren!

Volgende week opnieuw midfond van uit Aarlen of in het Frans Arlon! Al staat daar volgens de geruchten een vaccinatiebus op de losplaats maar we zullen zien welke avonturen we weer zullen beleven.
En dan ook nog de derde fondvlucht, vanuit Lorris.


Weer heel veel succes allemaal. 

 

Sittard 6 juni 2021

 

P. de Jong
Beste sportvrienden,
Nou dit was me het weekend wel hoor. Afgelopen week het mooiste zomerweer wat je maar kunt krijgen en het wordt zaterdag....het slechtste duivenweer wat je maar kunt krijgen. Dat ze op zaterdag niet gelost konden worden was van tevoren al bijna zeker maar tot het definitieve bericht toch maar even afwachten. 

Helaas, het gaat niet door, we schuiven door naar zondag 6 juni.

Ook deze dag belooft niet veel goeds qua weer. Maar lossingscommissie is hoopvol. 

Ook deze week zitten we weer gezellig samen met Afdeling 10 zij aan zij en in dezelfde wagens. Dat was ook zo succesvol afgelopen weken (en jaren) dus dat MOET ook nu weer goed aflopen zou je zeggen. 

Nader bericht 10.00 uur, daarna 11.00 uur, en nog maar een uur 12.00, ja ze houden de spanning erin...13.00 uur maar dan toch om 13.15 uur los, euh...oh nee toch maar om 13.45. 

En net zoals de berichtgeving is ook de lossing vlekkeloos, (al zijn er beelden in omloop en berichten die het tegendeel bewijzen) maar ze zijn los. 

Maar dit betekent niet ook een goed verloop....

Toch is de prestatie er niet minder op. De eerste duif komt aan bij P. de Jong, hiermee is hij ook 2de in Rayon de Driesprong en Samenspel de Eenheid en 11de in Afdeling Friesland.

Tweede liefhebber is Klaas Dijkstra met de tweede duif (en derde) van de vereniging en derde in Rayon en het samenspel.

En last but not least, vierde duif, en derde liefhebber Siep Hiemstra. 

Van harte gefeliciteerd allemaal!!


Hiermee is de Vitesse afgelopen, onder de top tien van deze vlucht de winnaars/eindstanden Vitesse 2021.

 

EINDSTAND VITESSE 

EINDSTAND 

 


 

 

Sens 6 juni 2021

Klaas Dijkstra

 

 

En toen de fond…. De berichtgeving begint met ; nader bericht om 8.30, toch nog niet helder genoeg, nader bericht 9.15 uur. En dan: We zijn los in Sens om 9.30 uur! Op de losplaats hoge bewolking en op de vlieglijn halfbewolkt. Wind uit noordelijke richting kracht 2 a 3.

Ook die lossing was samen met Afdeling 10, en ook dit ging naar geruchten zeer harmonieus tussen de LC en convoyeurs.

Het vluchtverloop ging dan ook zo soepel dat we nog niet af konden slaan op zondagavond, dus is dat maandagavond geworden.

De eerste prijs ging echter weer eens naar onze kampioen van 2021; Klaas Dijkstra (overigens ook in te huren als grensrechter in zijn vrije uurtjes). De tweede duif (en ook de derde, vielen bij Bruning/Lourens. En de derde liefhebber met duif vier was P.D. Veenstra.

Proficiat heren! Ook dit was weer een puike prestatie.

Hiermee zetten we GVT weer goed op de kaart!

 


 

 

Chimay 29 mei 2021

Comb. Bruning/ Lourens

 

Beste sportvrienden,

Deze week wel weer een lossing met mooi duivenweer. Ze komen daarom ook al om 08.30 los in Chimay.

Ze hebben een Noordenwind dus duurt aantal uurtjes voordat ze thuis zijn. 

Verloop zonder noemenswaardige gebeurtenissen. 

De eerste duif is een van de 50 die Comb. Bruning/ Lourens, de eerst getekende, dus na vorige week, ook nu de Sneeuwbal er weer uit.  (maar ook de 7,8 en 9de van deze week) Als tweede liefhebber met tweede duif Siep Hiemstra en de derde F. Visser.  Zij halen hier ook mooie noteringen in Rayon de Driesprong mee, 7,8 en 9de)

Van harte gefeliciteerd heren!

Volgende week weer twee vluchten, Fond vanuit Sens en vrijdag inkorven Vitesse, maar weer eens vanuit Sittard.

Heel veel succes weer allemaal! Hebben we dan weer een nieuwe, verse winnaar?

 

  

 

Sittard 23 mei 2021

 

 

K. Veenstra



Beste sportvrienden,

Vorige week, geen midfondvlucht helaas, het weer was er niet naar volgens het IWB. Dus op advies hiervan heeft ook Afdeling Friesland het afgelast. 

Maaaaaarrrrrr, dit weekend konden we weer los! Helaas zaterdag nog niet, ook weer om het weer, opnieuw veel buien....hebben we wel eens ander weer in Nederland denk je soms...

Maar op Pinksterzondag hadden we alweer twee vluchten, de eerste Fondvlucht uit Sourdun en een Vitessevlucht.

De Vitessevlucht is deze week vanuit Tongeren, oh nee daar staan de gewassen te hoog, dan maar naar Weert, oeh nee net op tijd afgezwaaid, daar blijken ze ineens vogelgriep te hebben vrijdagavond. Dus dan maar op naar good old Sittard. Dit keer geen wielerkoers dus konden we gezellig samen met afdeling 10 lossen. Wat mooie spreiding op een Vitessevlucht ;-).

 Ze komen los met mooi weer in Sittard maar komen aan in de stromende regen. Hierdoor niet zo'n snel verloop als de Fond helaas.
En ja hoor ein-de-lijk is het dan toch iemand gelukt om Klaas Dijkstra te verslaan! De eerste en ook de tweede duif van de vereniging komen aan bij K. Veenstra. Toch laat Klaas zich niet kisten op deze vlucht want, hij is tweede liefhebber met de derde (en 8ste en 9de duif) en derde liefhebber W. Th. de Blok.

Hartelijk gefeliciteerd heren!

Nu vanmiddag de Fond...

 

 

 

  Sourdun 23 mei 2021

 

Klaas Dijkstra



En dan de Fond vanuit Sourdun. Ook om 8 uur gelost net als Sittard.

Op een mooie Pinksterdag.....komen ze met Zuidenwind naar het Noorden gesneld. Zij hebben beter weer dan de vitesse en dus kunnen ook sneller. 

Maar ook, deze week, grotere afstand of niet, Pinkster zondag of niet...je had het al gezien aan de foto, wie kent m niet.... Eerste liefhebber van de vereniging met de eerste duif is Klaas Dijkstra. Tweede liefhebbers Comb. Bruning/ Lourens met de tweede en derde duif en derde liefhebber F. Visser.

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de tweede midfondvlucht vanuit Chimay (nu wel echt gaan we vanuit ;-).
Wie oh wie, opnieuw Klaas? of zien we Karel of toch iemand anders verschijnen op de foto.... Spannend....
Heel veel succes weer allemaal! 

Tip: Kijk ook eens bij Rayon de Driesprong voor de uitslagen en standen van het rayon en Samenspel De Eenheid.

 



Chimay 8 mei 2021

 

Klaas Dijkstra



Beste sportvrienden,

De eerste Midfond, vanuit Chimay. Dit belooft een hele andere vlucht te worden dan die we afgelopen weken hebben gehad. WInd mee en veel buien. 
De lossingscommissie besluit dat te vroeg lossen niet bestaat en willen met moederdag thuis kunnen zijn dus lossen ze al om 07.15 en daarmee hopen ze de duiven voor de buien langs naar Friesland te kunnen krijgen. 

Met ZZO wind worden onze 330 duiven gelost en vliegen ze razendsnel weer naar huis. 
Maar andere wind of ander tijdstip, het maakt allemaal niet uit. 
Ook deze week is Klaas Dijkstra weer de winnaar van onze vereniging en ook Rayon de Driesprong. Zelfs 6de van samenspel De Eenheid. Dit is al top maar als je dan ook nog met dezelfde duif 3 weken eerst van GVT vliegt is dit wel een uitzonderlijk goede prestatie van onze kampioen. 

Tweede liefhebben deze week is F. Visser die het meldprogramma ook eens heeft gevonden.
Derde liefhebber is Combinatie Bruning/Lourens met de derde duif. 

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de tweede midfondvlucht vanuit Chimay. Kan Klaas ook deze week met dezelfde duif nogmaals iedereen achter zich laten?
Heel veel succes weer allemaal! 

Tip: Kijk ook eens bij Rayon de Driesprong voor de uitslagen en standen van het rayon en Samenspel De Eenheid.
 

 

 

Burdinne 1 mei 2021

 

 

Klaas Dijkstra



Beste sportvrienden,

Dan de derde vitessevlucht van 2021. Iets andere wind, iets eerder maar toch geen vroege lossing. Om 09.30 uur komen ze los, deze keer uit Midden Belgisch Burdinne. 

Nu een Noord Westen wind dus ze kunnen iets sneller. Voor de winst maakt het niets uit want ook deze week is Klaas Dijkstra weer de eerste liefhebber van de vereniging. Runner-up is J. vd Bij met de tweede (en 10de duif) van de vereniging. En als derde is deze week P. Bosma met de 3de, 4de, 5de, 6de en 7de duif.

Van harte gefeliciteerd heren! 

Deze week eens een andere foto van Klaas, wat bedenkt hij volgende week :-P

 

 

Volgende week de eerste midfondvlucht vanuit Chimay. Kan hij ook op deze discipline iedereen achter zich laten?
Heel veel succes weer allemaal! 

 

 

 

  

Heusden Zolder 24 april 2021

 

Klaas Dijkstra



Beste sportvrienden,

Ja deze week alweer de tweede Vitessevlucht van 2021.  

Ook deze zaterdag is het mooi weer maar toch te koud om heel vroeg los te komen. Om 10.00 is het dan zover, onze duiven komen los in het Belgische Heusden Zolder. Met 250 km met een NO wind toch nog een pittige klus. 

Toch hebben opnieuw de duiven van Klaas Dijkstra nergens last van. Hij pakt opnieuw de eerste duif (en de 3de, 5de, 6de, 8ste, 9de) met een tijd van 13.20.23, hiermee ligt hij ruim 3 minuten los op de rest. Hiermee haalt hij ook direct een mooie 4de prijs in Rayon de Driesprong! 

 Deze week is de tweede liefhebber P. de Jong met de tweede duif en op de derde plaats (en 10de) komt de nummer twee van vorige week, J. vd Bij. 

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de derde Vitessevlucht vanuit Burdinne. Heel veel succes weer allemaal, Klaas en de rest ;-). Wie o wie zal deze reeks doorbreken?
 

 

 

 

 

 

 

 Boxmeer 17 april 2021

 

Klaas Dijkstra



Beste sportvrienden,

Vorige week helaas te koud. Daarom is op advies van het IWB de vlucht vanuit Gennep niet doorgegaan. 

Maar deze week dan wel voor het eerst in 2021 voor het echie! Met matige noordenwind moesten we toch de duiven thuis zien te krijgen. 
Wel nog even wachten want we starten de dag toch redelijk frisjes. Maar om 9.50 zijn ze dan toch los. De spanning kan weer beginnen. Is deze week een afspiegeling van twee weken geleden?


Opnieuw weet Klaas Dijkstra weer de koppositie te pakken (en te behouden) met de eerste en de tweede duif. Deze week is de tweede liefhebber J. vd Bij meet de derde duif. Op de derde plaats komt Popke Bosma met de vierde (en vijfde) duif van de vereniging. 
Proficiat heren!

 

Daar waar in de proefvlucht vorige week 4 liefhebbers in de top 10 hadden, zitten er nu 5 in dus de competitie barst weer los!

 

Volgende week de tweede Vitessevlucht vanuit Heusden Zolder. Heel veel succes weer allemaal. Hoeveel van ons zullen zich nu in de top 10 laten zien?
 

 

 

 

Heino 3 april 2021

 

Klaas Dijkstra



Beste sportvrienden,

Wie had dat verwacht? In 2021 nog middenin Coronatijd maar toch volgens originele planning gestart met het vliegseizoen.

We starten met een koude proefvlucht vanuit Heino.
Daar waar er op 1 april geruchten gingen dat het NPO de vlucht had afgelast in verband met de kou bleek het toch doorgang te kunnen vinden ;-)


De duifjes van Klaas Dijkstra lijken er geen last van gehad te hebben. Hij opent dit seizoen met de eerste, tweede en derde duif van de vereniging, tweede liefhebber is P. de Jong met de vierde en vijfde. Op de derde plaats komt Jan de Haan met de zesde duif. 
Proficiat heren!
 

Volgende week de tweede maar eerste echte vlucht voor t echie, Gennep. Heel veel succes weer allemaal en eens kijken of we de Zwaluw en de Reisduif dit seizoen voor kunnen blijven!
 

 

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide