GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info 2021
Winnaars 2021
Uitslagen 2021
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2019
Gastenboek
Rayon de DriesprongWinnaars 2021

  

Chimay 8 mei 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

De eerste Midfond, vanuit Chimay. Dit belooft een hele andere vlucht te worden dan die we afgelopen weken hebben gehad. WInd mee en veel buien. 
De lossingscommissie besluit dat te vroeg lossen niet bestaat en willen met moederdag thuis kunnen zijn dus lossen ze al om 07.15 en daarmee hopen ze de duiven voor de buien langs naar Friesland te kunnen krijgen. 

Met ZZO wind worden onze 330 duiven gelost en vliegen ze razendsnel weer naar huis. 
Maar andere wind of ander tijdstip, het maakt allemaal niet uit. 
Ook deze week is Klaas Dijkstra weer de winnaar van onze vereniging en ook Rayon de Driesprong. Zelfs 6de van samenspel De Eenheid. Dit is al top maar als je dan ook nog met dezelfde duif 3 weken eerst van GVT vliegt is dit wel een uitzonderlijk goede prestatie van onze kampioen. 

Tweede liefhebben deze week is F. Visser die het meldprogramma ook eens heeft gevonden.
Derde liefhebber is Combinatie Bruning/Lourens met de derde duif. 

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de tweede midfondvlucht vanuit Chimay. Kan Klaas ook deze week met dezelfde duif nogmaals iedereen achter zich laten?
Heel veel succes weer allemaal! 

Tip: Kijk ook eens bij Rayon de Driesprong voor de uitslagen en standen van het rayon en Samenspel De Eenheid.
 

 

 

Burdinne 1 mei 2021

 

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Dan de derde vitessevlucht van 2021. Iets andere wind, iets eerder maar toch geen vroege lossing. Om 09.30 uur komen ze los, deze keer uit Midden Belgisch Burdinne. 

Nu een Noord Westen wind dus ze kunnen iets sneller. Voor de winst maakt het niets uit want ook deze week is Klaas Dijkstra weer de eerste liefhebber van de vereniging. Runner-up is J. vd Bij met de tweede (en 10de duif) van de vereniging. En als derde is deze week P. Bosma met de 3de, 4de, 5de, 6de en 7de duif.

Van harte gefeliciteerd heren! 

Deze week eens een andere foto van Klaas, wat bedenkt hij volgende week :-P

 

 

Volgende week de eerste midfondvlucht vanuit Chimay. Kan hij ook op deze discipline iedereen achter zich laten?
Heel veel succes weer allemaal! 

 

 

 

  

Heusden Zolder 24 april 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Ja deze week alweer de tweede Vitessevlucht van 2021.  

Ook deze zaterdag is het mooi weer maar toch te koud om heel vroeg los te komen. Om 10.00 is het dan zover, onze duiven komen los in het Belgische Heusden Zolder. Met 250 km met een NO wind toch nog een pittige klus. 

Toch hebben opnieuw de duiven van Klaas Dijkstra nergens last van. Hij pakt opnieuw de eerste duif (en de 3de, 5de, 6de, 8ste, 9de) met een tijd van 13.20.23, hiermee ligt hij ruim 3 minuten los op de rest. Hiermee haalt hij ook direct een mooie 4de prijs in Rayon de Driesprong! 

 Deze week is de tweede liefhebber P. de Jong met de tweede duif en op de derde plaats (en 10de) komt de nummer twee van vorige week, J. vd Bij. 

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de derde Vitessevlucht vanuit Burdinne. Heel veel succes weer allemaal, Klaas en de rest ;-). Wie o wie zal deze reeks doorbreken?
 

 

 

 

 

 

 

 Boxmeer 17 april 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Vorige week helaas te koud. Daarom is op advies van het IWB de vlucht vanuit Gennep niet doorgegaan. 

Maar deze week dan wel voor het eerst in 2021 voor het echie! Met matige noordenwind moesten we toch de duiven thuis zien te krijgen. 
Wel nog even wachten want we starten de dag toch redelijk frisjes. Maar om 9.50 zijn ze dan toch los. De spanning kan weer beginnen. Is deze week een afspiegeling van twee weken geleden?


Opnieuw weet Klaas Dijkstra weer de koppositie te pakken (en te behouden) met de eerste en de tweede duif. Deze week is de tweede liefhebber J. vd Bij meet de derde duif. Op de derde plaats komt Popke Bosma met de vierde (en vijfde) duif van de vereniging. 
Proficiat heren!

 

Daar waar in de proefvlucht vorige week 4 liefhebbers in de top 10 hadden, zitten er nu 5 in dus de competitie barst weer los!

 

Volgende week de tweede Vitessevlucht vanuit Heusden Zolder. Heel veel succes weer allemaal. Hoeveel van ons zullen zich nu in de top 10 laten zien?
 

 

 

 

Heino 3 april 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Wie had dat verwacht? In 2021 nog middenin Coronatijd maar toch volgens originele planning gestart met het vliegseizoen.

We starten met een koude proefvlucht vanuit Heino.
Daar waar er op 1 april geruchten gingen dat het NPO de vlucht had afgelast in verband met de kou bleek het toch doorgang te kunnen vinden ;-)


De duifjes van Klaas Dijkstra lijken er geen last van gehad te hebben. Hij opent dit seizoen met de eerste, tweede en derde duif van de vereniging, tweede liefhebber is P. de Jong met de vierde en vijfde. Op de derde plaats komt Jan de Haan met de zesde duif. 
Proficiat heren!
 

Volgende week de tweede maar eerste echte vlucht voor t echie, Gennep. Heel veel succes weer allemaal en eens kijken of we de Zwaluw en de Reisduif dit seizoen voor kunnen blijven!
 

 

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide