GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info 2021
Winnaars 2021
Uitslagen 2021
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2019
Gastenboek
Rayon de DriesprongWinnaars 2021

Tongeren 11 september 2021

W. Th. de Blok

Daar wassie dan; de állerlaatste vlucht van het vliegseizoen 2021. En zoals het, dikwijls het hele seizoen al gaat.... weer een vlucht waar we geduld moeten opbrengen. Het is weer niet fijn weer voor onze gevleugelde vrienden.  Mist en slechte zichten, buien en motregen, het zijn allemaal ingrediënten voor deze laatste vlucht. 

Afdeling 10, hoe zou het ook anders zijn ook in Tongeren, en zijn gelost om 13.10 gelost. Een uitstekend vertrek meldt de lc op de site van Afdeling Friesland 96. Onze duifjes komen om 13.25 los. Geen woord over een goed of eventueel bar slecht vertrek. Ook geen woord over de buien op de vlieglijn. Maar na de aankomsttijden/snelheden van Afdeling 10 blijven dezelfde snelheden bij Friesland uit......

Wél komen er duiven thuis gelukkig. Maar de meeste nat, zeiknat. 

De eerste zeiknatte duif met 'zwarte neusdoppen' kwam aan bij onze eigen knuffel Hagenees, W. Th. de Blok (zesde duif van RDD). Welke ook de tweede duif pakte. De derde duif  (en zesde en negende) was voor Comb. Bruning/ Lourens als tweede liefhebber.  En derde J. vd Bij met de vierde (en zevende) duif. 

Weer een mooie uitslag. Gefeliciteerd heren. 

Hiermee zijn alle prijzen/kampioenschappen bekend. Voor de volledigheid onder de top 10 van Tongeren nog even de eindstand van de Natour. Ook hier voor alle winnaars; gefeliciteerd! Voor alle kampioenschappen, kijk bij Uitslagen 2021.

Verder hebben we dit seizoen afgesloten met een gezellige bbq, kijk voor enkele foto's in het Fotoboek.

 


Eindstanden Natour:

   

 


 
Venlo 4 september 2021 2x

    

Klaas Dijkstra

En toen was het alweer september 2021. Bijna het einde van het seizoen. Deze week een bijzondere zaterdag want zowel de duiven van de laatste jonge duivenvlucht (de vlucht van volgende week telt niet voor de vereniging na overleg onder de vliegende leden met jonge duiven.) als de een na laatste natourvlucht komen beide uit Venlo. 

Helaas hebben we ook deze week weer moeten constateren dat de communicatie over de lossing van Afdeling Friesland 96 bar slecht is. 
Dat het weer een lossing niet toestaat dat kan natuurlijk. Gekeken naar de beelden vanuit Venlo kon het ook echt niet. Volop lage bewolking. We moesten dan ook even geduld hebben tot 13.30 en de richtlijn van lossing was 14.00 uur. Positief nieuws dus. Tot nu toe werden we goed op de hoogte gehouden. 

Om 14.00 moesten we nog even wachten tot 13.30 want nog steeds krijgen we om dat tijdstip nader bericht. 

De lossingscommissie heeft vast even een dutje of schoonheidsslaapje gehouden want zelfs om 14.30 moeten we nog steeds wachten op nader bericht 13.30. 

Om 14.45 heeft de losser ter plaatse waarschijnlijk de persoon die de website van Friesland 96 bij moest werken, wakker gebeld omdat onze duifjes, de jongen en natour tegelijk gelost waren. Fijn.

Onder een stralende hemel, ontsnapt aan het dichte wolkendek in het Zuiden vliegen ze rap naar ons mooie Friesland.

We beginnen met de uitslag van de natour. Aangezien we beide vluchten in hetzelfde stukje tekst zetten, betekent dat, dat er niet meer fotos nodig zijn. Uiteraard, hoe zou het ook anders is Klaas Dijkstra eerste liefhebber met de eerste en tweede (en achtste) duif. De tweede liefhebber is P. de Jong met de derde duif en derde liefhebber Comb. Bruning/Lourens met de vierde duif. 

Proficiat heren. 
Hieronder nog even de top 10:


Tja en dan bij de jongen eerste liefhebber........nou wat een verrassing......Klaas Dijkstra. Hij klokt de eerste, tweede derde (en negende en tiende) duif van GVT. De tweede liefhebber is F. Visser met de vierde duif. En derde is P. Bosma met de vijfde duif van de vereniging. 


Van harte gefeliciteerd heren.

Bij de ladies was voor de tweede week op rij Hermien Reitsma weer de winnares.  Ook is zij de winnares geworden van de ladies league jonge duiven dit jaar. Kijk voor de eindstand hier. Daar vindt u ook alle andere eindstanden van dit seizoen en actuele tussenstanden.

Voor de volledigheid de eindstanden van de jonge duiven vluchten 2021


   

 

 

 

 

 

 


 

 

 Gefeliciteerd met de gehaalde kampioenschappen!

Volgende week allen nog de laatste natourvlucht vanuit Tongeren! Heel veel succes weer allemaal. En we willen dit seizoen af sluiten met een barbeque voor alle leden die zich hiervoor hebben opgegeven! Tot a.s. zaterdag!


Reims 28 augustus 2021

       

Comb. Bruning/Lourens

Ook bij de jonge duivenvlucht moeten we even geduld hebben voor de lossing maar om 9.45 zijn ze los. Dit ook nog met prachtig weer als je het filmpje op de site van Afdeling Friesland 96 ziet staan. Helaas hebben ze onderweg naar huis die lucht/dat weer niet mee kunnen nemen. 

We kunnen dit gerust een moeilijke vlucht noemen helaas. Toch komt ook uit moeilijke vluchten altijd een winnaar: De eerste duif ( en 1ste, 5de, 8ste en 10de) van GVT is voor Comb. Bruning/Lourens. De tweede liefhebber met de tweede (en 3de, 7de) duif is Klaas Dijkstra. Derde liefhebber is J. van der Bij met de vierde (en 9de) duif van onze vereniging. 


Van harte gefeliciteerd allemaal. 

Bij de ladies was het deze week een nieuwkomer, niet in het klassement maar wel als winnares van de vlucht (ook als eerste duif van GVT): Hermien Reitsma. Samen met Berend heeft ze de overwinning van deze vlucht. Voor de volledigheid weer de top 3 duiven van de Ladies League:

1ste duif: Hermien Reitsma
2de duif: Monique Bom
3de duif: Hermien Reitsma

Ook de dames van harte gefeliciteerd!

Volgende week hebben we zowel de jonge duivenvlucht als de natour van uit Venlo. Heel veel succes allemaal! We hopen op een beter vluchtverloop dan deze week.


 Beek en Donk 28 augustus 2021

      

P. de Jong


Om 8.30 zijn de duiven van de natour los in Beek en Donk in plaats van Gennep. Hier kon beter en ruimer gelost worden volgens de Afdeling. 

De eerste twee natour vluchten (de proefvlucht meegerekend) was het wind mee. Deze echter niet. Dit was dan natuurlijk ook een heel ander verloop dan vorige keren. 

De eerste duif is ook op deze vlucht een ladies league ring. De winnaar is P. de Jong. De tweede liefhebber is P. Bosma met de tweede (en 4de, 6de) duif van GVT. De derde liefhebber is Siep Hiemstra. 

Proficiat heren. 

Ook bij de natour telt de ladies league vanaf deze week. De eerste winnares is dus Lotte de Jong. 

Voor de volledigheid weer de top 3 duiven van deze vlucht:
1ste duif: Lotte de Jong
2de duif: Lotte de Jong
3de duif: Lotte de Jong

Van harte jonge dame! Een hele mooie prestatie. 


 

Echternach 21 augustus 2021

      

W. Th. de Blok
Zaterdag 21 augustus alweer. We naderen het einde van het jonge duivenseizoen. Maar we zijn er nog niet. 

Vandaag hebben we een windje vanuit het Zuiden maar we moeten even wachten want de mist en lage bewolking gooien roet in het (duiven)eten. 

Om 10.15 zijn ze dan wel los hoor. En de eerste liefhebber, heeft zich al vaker de beste van de jongeduiven vluchten getoond. W. Th. de Blok. Met ook de 6de en 7de duif. Tweede liefhebber met de tweede duif van GVT is F. Visser. De derde is Jan de Haan. 

Met deze mooie prestaties hebben ze ook alle drie nog een top 10 notering in Rayon de Driesprong (5,8,9)

Proficiat heren!

Bij de dames mocht Mon (Blok) Bom haar weer de winnares noemen van deze vlucht. Ze volgt haar mannetje op de voet. Voor de volledigheid weer de top 3 duiven van de Ladies League:

1ste duif: Mon Bom (duif 6)
2de duif: Klazien Dijkstra (duif 20)
3de duif: Hermien Reitsma

Jullie ook weer gefeliciteerd. Vanaf nu ook de standen van de LL op de pagina Uitslagen 2021.


Duiven 21 augustus 2021

Klaas Dijkstra
En dan de eerste echte natour van dit seizoen. Ook hier moesten we even geduld hebben. De l
ossingscommissie had wat last van enige constipatie in de communicatie leek het wel maar om 11.00 uur zijn deze ook los. 

Oude en jonge, ervaren en onervaren duiven nemen het tegen elkaar op. Ennnnn wie is uiteraard eerst? 
Nou u had het vast al geraden... ja hoor, Klaas Dijkstra klokt de eerste duif van GVT (en de 4de). Deze week als tweede zijn buurtgenoot P. de Jong met de tweede en derde duif. De derde liefhebber met de vijfde duif, was in de middag ook derde (en 8ste), Jan de Haan. 

Klaas haalt hiermee ook nog een mooie tweede plek in Rayon de Driesprong.
P. de Jong zelfs twee keer top tien: 7de en 9de.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Volgende week Jong vanuit Reims en Natour vanuit Beek en Donk.

Succes voor allen die meedoen.

 Burdinne 14 augustus 2021

 

         

Klaas Dijkstra


Deze week een jonge duivenvlucht vanuit Burdinne.  Prachtig weer en een Zuid Westen windje. Nog even wachten op andere lossingen maar om 8.30 zijn ze dan wel echt los hoor. 

Zoals ook bij Heino, hier bij deze vlucht kun je zien dat de baas weer thuis is, hij klokt weer als vanouds de eerste duif van GVT. Tweede liefhebber is Jan de Haan met de derde duif. Dan komt als derde onze penningmeester W. Th. de Blok met de derde, vierde, vijfde en 7 de duif van de vereniging. 
Hiermee halen ze ook alle drie de top 10 van Rayon de Driesprong, 6de, 7de en 10de. 

Een mooie prestatie heren, van harte gefeliciteerd. 

Natuurlijk moeten we onze ladies niet vergeten. 
Deze week weer een eerste prijs voor Jitske Bosma.

En opnieuw voor de volledigheid de top drie duiven van de Ladies League deze week:

1: Jitske Bosma (12de GVT)
2: Jitske Bosma (15de GVT)
3: Hermien Reitsma (27ste GVT)

Jullie ook gefeliciteerd dames!

 
Volgende week vliegen de jongen vanuit Arlon.
Heel veel succes allemaal!

 

 

 


Heino 14 augustus 2021

 


Klaas Dijkstra

En daar gaan we alweer richting het einde van vliegseizoen 2021, de proefvlucht van de natoer hebben we vandaag. Een groepslossing vanuit Heino, met mooi weer en snelle wind. 

Om precies 8.00 uur zijn onze 257 duifjes los. Binnen een uur zijn de eersten dan ook al thuis. 
Voor wie het gemist had, Klaas is weer terug van vakantie dussss eerst (en 4,5,7,8) van GVT. Tweede duif en ook tweede liefhebber is Bruning/Lourens en derde Jan de Haan. 
Gefeliciteerd mannen. 

Volgende week de eerste echte vlucht op deze natoer. Dan komen we vanuit Duiven. Welke duif is t snelst, een oude of een jonge duif? Met de natoer komt alles door elkaar en kan alles gebeuren.....

Succes weer allemaal!


 

Heusden Zolder 7 augustus 2021

        

 

W. Th. De Blok

 

 

 


Venlo 31 juli 2021

 

   

                 

W. Th. De Blok

 

 

Op zaterdag 31 juli komen onze jonge duifjes vanuit Venlo naar huis gevlogen. Een lossing om 8.40 uur, wind mee maar wel met buien.

Menig liefhebber staat met ‘swit op t gebit’ te wachten of zijn (of haar) duifjes de weg naar huis tussen die buien door wel kan vinden. Het mooiste is dan natuurlijk ook dat dat een beetje op tijd is.

Deze week is het W. Th. De Blok die de eerste duif (ven) van GVT mag verwelkomen. Hij klokt de hele top 10 plat (1,2,4,5,7,8). Ook haalt hij hiermee de eerste plaats in Rayon de Driesprong.
Een goede tweede plek met duif 3 (en 10) is good old Klaas Dijkstra, hij mag natuurlijk niet ontbreken in de top 3
.
De derde liefhebber is Comb. Bruning/Lourens met duif 6.

Proficiat heren.

Bij de dames hebben we weer een nieuwe winnares: Jitske Bosma! Zij pakt niet alleen de eerste maar ook de tweede Ladies duif!  Een Top prestatie!

En opnieuw voor de volledigheid de top drie van de Ladies League deze week:

1: Jitske Bosma (11de GVT)
2: Jitske Bosma (15de GVT)
3: Hermien Reitsma (16de GVT)

Jullie ook gefeliciteerd dames!

Helaas kunnen we de actuele standen op dit moment niet op de site publiceren maar binnen twee weken staat alles er weer op.


Volgende week hebben we een lossing in (zoals het nu lijkt) Heusden Zolder. 

Heel veel succes voor iedereen! 

 

 

Kalkar 24 juli 2021

 

   

Harm Bosma

 

 

Op zaterdag 24 juli hebben we toch maar mooi, als enige afdeling in Nederland, een jonge duivenvlucht ondanks het negatieve advies van het IWB.

Al is de lossingsplaats enigszins aangepast maar dit heeft er wel toe bijgedragen dat we gewoon hebben kunnen lossen.

Dus toch een andere winnaar dan Klaas deze week want Harm Bosma klokt de eerste duif van de vereniging (en hiermee ook direkt een mooie vierde plaats in Rayon De Driesprong), toch wel op de voet gevolgd door, uiteraard, Klaas Dijkstra. En de derde duif en derde liefhebber van GVT is P. de Jong!

Bij de ladies is Klazien Dijkstra weer de winnares van deze week.

En opnieuw voor de volledigheid de top drie van de Ladies League deze week:

1: Klazien Dijkstra (9de GVT)
2: Lotte de Jong (12de GVT)
3: Jitske Bosma (18de GVT)

Gefeliciteerd allemaal, heren en dames!


Volgende week hebben we een lossing in (zoals het nu lijkt) Venlo. 
Heel veel succes voor iedereen!


 

 

 

 Lorris 18 juli 2021

 

 Comb. Bruning/Lourens

 

Beste sportvrienden,

Daar was dan al de laatste fondvlucht van 2021 alweer. Ondanks alle coronaperikelen hebben we toch bijna alle vluchten voor de oude duiven kunnen spelen. 

Op zaterdag heeft de vlucht helaas niet door kunnen gaan maar vandaag zijn ze dan al om 7.30 los in Lorris. We hebben als GVT maar 38 duiven mee maar dit maakt het niet minder spannend.

De eerste en tweede duif staan samen met baas Berend Lourens op bovenstaande foto. Hiermee is hij eerste liefhebber, tweede is Klaas Dijkstra (hij mocht natuurlijk niet ontbreken in de top drie, en derde is J. vd Bij met de zesde duif. 

Proficiat allemaal. 

Volgende week alleen een jonge duivenvlucht. 
Heel veel succes!

Onder de top 3 van Lorris zie je de eindstand fond en eindstand duifkampioen fond, deze kun je ook, samen met alle andere uitslagen bekijken onder uitslagen 2021
 

 

 


EINDSTAND FOND

 

 

EINDSTAND 

 

 

 

  Duiven 17 juli 2021

 

  

Klaas Dijkstra

 

Op zaterdag 17 juli hebben we de tweede jonge duivenvlucht van 2021 met ook weer onze ladies die meedingen naar prijzen.


Tja, voor de leden is het niet meer zo spannend wie er wint maar welke foto van Klaas er deze week weer op de site komt.
Rappapaaaaaaah...Een foto uit den ouden doos. Klaas op de fiets in zijn jongere jaren. Minder grijs maar niet minder fanatiek.

Zoals u al geraden had, Klaas Dijkstra had weer de eerste (en 7,8, en 10de)duif van GVT en was dus de eerste liefhebber vanuit Duiven. De tweede is P. de Jong en derde (en vierde) H. Bosma.

De eerste van de Ladies League deze week is onze jongste dame, Lotte de Jong, kleindochter van P. de Jong. 
En even voor de volledigheid de top drie van de Ladies League deze week:

1: Lotte de Jong (2de GVT)
2: Jitske Bosma (4de GVT)
3: Klazien Dijkstra ( 10de GVT)

Ja ja, alle drie in de top 10 van de vereniging!
Gefeliciteerd allemaal, heren en dames!


Morgen de laatste fond vanuit Lorris.
Succes!
 

 

 

 

 


  Zutphen 10 juli 2021

 

  

Klaas Dijkstra

 

Op zaterdag 10 juli is het dan eindelijk zover. De eerste echte jonge duivenvlucht van 2021. Met dit jaar wat nieuws, namelijk de Ladies League. Aangezien onze dames heel wat van ons moeten verduren, tijdens en buiten het seizoen, mogen ze nu ook meedoen met hun eigen duiven. 

Elk lid heeft de mogelijkheid gekregen om Ladiesleague ringen te bestellen. Binnen GVT start deze competitie vandaag, voor de Afdeling is dat pas op 24 juli 2021. 

Ook deze week zit Klaas weer op t hok want vrouwlief Klazien staat op de grond te wachten. Deze constructie werkt waarschijnlijk ook heel goed aangezien Klaas ook deze vlucht weer de eerste duif van onze vereniging mag klokken en de eerste Ladies League duif voor Klazien is met de 9de duif van GVT. 

De tweede liefhebber is deze week opnieuw W. Th. de Blok, die Klaas opnieuw op de hielen zit met duif 2 t/m 6 van de vereniging. en plaats drie is met de 7de duif voor ons nieuwste lid, M. Postma. 

En even voor de volledigheid de top drie van de Ladies League deze week:

1: Klazien Dijkstra (9de GVT)
2: Hermien Reitsma (14de GVT)
3: Monique Bom ( 20ste GVT)

Gefeliciteerd allemaal! 

Zo te zien is Klazien tevreden, nu maar kijken of Wim, of iemand anders Klaas volgende week de baas kan....
Vanmiddag de laatste midfond van bijna 500 km vanuit Chalons en Champagne. 
 

 

 

Chalons en Champagne 10 juli 2021

 

 

 Klaas Dijkstra

 

 Ook deze week kunnen we, ondanks onrustige berichten over het weer dit weekend, toch vroeg lossen. Om 7.15 uur komen onze 110 duiven los met zuiden/variabele wind.  
De laatste midfondvlucht van dit seizoen, wie winnen de prijzen?

Het is nog even spannend, op bijna 500 kilometer maar onze duifjes komen nek aan nek naar Twijzelerheide vliegen. 

En...... wie is eerst???? Natuurlijk Klaas Dijkstra flikt t m weer, na de dubbele overwinning vanochtend is hij ook in de middag heer en meester. De tweede liefhebber is P. de Jong met duif 2 (en 5 en 7 ) en derde liefhebber P. Bosma. 
Proficiat alle drie!

Volgende week de laatste fondvlucht vanuit Vierzon en de tweede jonge duivenvlucht vanuit, hoe toepasselijk :-), Duiven.

Succes weer allemaal!

Onder de top 10 van Chalons en Champagne ziet u nog de eindstand van de Midfond 2021. Natuurlijk kunt u deze ook bekijken onder uitslagen 2021

Alle winnaars natuurlijk gefeliciteerd!
 

 


EINDSTAND MIDFOND

 

EINDSTAND 

 

 

 

  

 Heino training 3 juli 2021

 

 

Klaas Dijkstra

 

Nadat de proefvlucht vanuit Steenwijk vorige week afgelast is, korven de meeste liefhebbers deze week hun jongen voor het eerst in op de tweede en direct laatste proefvlucht vanuit Heino.

Met mooi weer zijn ze los om 10.00 uur met een Zuiden windje. 

Zoals jullie zien is Klaas Dijkstra maar weer eens op zijn hok geklommen. Even kijken of de jongen ook net zo snel komen als zijn oude duiven van dit jaar. En jawel hoor, hij ziet ze alweer aankomen en klimt snel van t hok af want hij klokt de eerste twee van de vereniging maar op de voet gevolgd door W. Th. de Blok die de volgende 11 van GVT klokt. Wat een hele knappe prestatie is natuurlijk. De derde liefhebber met de volgende drie duiven is Bruning/Lourens. 

Gefeliciteerd weer heren.

Een mooie uitslag en testvlucht. Nu maar kijken of volgende week voor het echie het net zo goed gaat en wie dan de eerste duif mag klokken. 

Vanmiddag eerst nog even de fond vanuit Issoudun.
 

 

 

Issoudun 3 juli 2021

 

 F. Visser

 

Om 6.45 uur zijn de 46 duiven van onze vereniging los in het Franse Issoudun. Met ruim 750 kilometer voor de boeg spoeden ze zich huiswaards. 

Dan... net voor vijf uur komt de eerste duif aan in Zwagerbosch bij F. Visser. De tweede duif bij Bruning/Lourens en de derde liefhebber met de vijfde duif is K. Veenstra. 

Proficiat alle drie!

Volgende week de laatste midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne en de eerste jonge duivenvlucht voor het echt vanuit Deventer.

Succes weer allemaal!

 

 

Rethel 25 juni 2021

 

 

Klaas Dijkstra

 

Nou dat was me het weekend wel. Donderdag inkorven voor midfondvlucht Rethel, 430 km. Ze zitten goed en wel in de vrachtwagen en zijn op weg naar het zuiden, krijgen we het bericht dat we ernstig rekening moeten houden met een lossing op vrijdag. 

Gezien het slechte weer op zaterdag en zondag een verstandige beslissing, de eerste proefvlucht van de jongen uit Steenwijk is dan ook afgelast.

Dan is het vrijdag: Hier en daar nog iemand die de jongen los laat of te fietsen gaat maar er dan net op tijd achter komt dat de duiven elk moment thuis kunnen komen. Oeps, even de berichtgeving gemist. 

Ook op deze vlucht heeft deze vogelfluisteraar weer de koppositie, Klaas Dijkstra krijgt de eerste (en vierde) duif van GVT. Tweede liefhebber met duif twee (en vijf) H. Bosma. En derde is P. de Jong. 

Proficiat weer allemaal!

Volgende week een fondvlucht vanuit Issoudun en een proefvlucht jonge duiven vanuit Heino, waar ook ouden op ingekorfd mogen worden. 

Succes weer allemaal!

 

 

 

 

 Arlon 19 juni 2021

 

J. vd Bij

 

Arlon, het beloofd geen makkelijke lossing te worden aangezien de berichten ook voor dit weekend niet al te best zijn.  Daarnaast moesten we met de losplaats ook uitwijken omdat er op zaterdag een vaccinatiepost was ingericht op de vaste losplaats.

Maar er is een plekje gevonden en om 9.45 zijn ze los. Op t moment altijd spannend want is dit wel een normale vlucht of zullen de verliezen opnieuw groot zijn?

Maar de eerste duif (en ook de zesde) van de vereniging komt deze week vanuit Arlon aan bij J. vd Bij. U ziet hem op de foto tussen zijn duiven zitten.  

 De tweede (en vijfde) plaats is voor P. de Jong. En derde (en zevende) bij H. Bosma. Proficiat allemaal. 
Ondanks dat deze vlucht niet telde in de afdeling, deed hij dat wel in de vereniging dus weer een mooie uitslag kunnen halen. 

Maar eens even kijken hoe het straks gaat met de fond.

 

  

 

Lorris 19 juni 2021

 

Klaas Dijkstra

 

Tja en dan Lorris, die zijn al een stuk eerder los. Om 7.15 gaan deze uit de startblokken richting het noorden. Met 47 duiven mee moeten er 16 geklokt worden vandaag. 

Om 16.33 wordt de eerste duif bij, ja u heeft m vast al herkend, Klaas Dijkstra geklokt. De tweede (en 3,4,5,6,) worden door Comb. Bruning/ Lourens gepakt en de derde liefhebber met duif 7 is F. Visser. 

Gefeliciteerd weer allemaal. 

Volgende week de op één na laatste midfondvlucht vanuit Reims en de eerste proefvlucht voor de jongen vanuit Steenwijk. Heel veel succes gewenst!


Chimay 13 juni 2021

 

 

Comb. Bruning/ Lourens

 

Zaterdag, het mooiste weer dat je maar kunt krijgen maar helaas zijn de opklaringen niet op tijd in Chimay dus wordt het een lossing op opnieuw zondag. 

Maar dat zijn ze zondag ook snel uit de startblokken hoor! Om 7 uur zijn ze al los. Een duif van Comb. Bruning/Lourens is het snelst en dus eerst van de vereniging. Tweede liefhebber, daar issie weer, Klaas Dijkstra en als derde H. Bosma met de derde duif van GVT. 

Gefeliciteerd heren!

Volgende week opnieuw midfond van uit Aarlen of in het Frans Arlon! Al staat daar volgens de geruchten een vaccinatiebus op de losplaats maar we zullen zien welke avonturen we weer zullen beleven.
En dan ook nog de derde fondvlucht, vanuit Lorris.


Weer heel veel succes allemaal. 

 

 

Sittard 6 juni 2021

 

P. de Jong
Beste sportvrienden,
Nou dit was me het weekend wel hoor. Afgelopen week het mooiste zomerweer wat je maar kunt krijgen en het wordt zaterdag....het slechtste duivenweer wat je maar kunt krijgen. Dat ze op zaterdag niet gelost konden worden was van tevoren al bijna zeker maar tot het definitieve bericht toch maar even afwachten. 

Helaas, het gaat niet door, we schuiven door naar zondag 6 juni.

Ook deze dag belooft niet veel goeds qua weer. Maar lossingscommissie is hoopvol. 

Ook deze week zitten we weer gezellig samen met Afdeling 10 zij aan zij en in dezelfde wagens. Dat was ook zo succesvol afgelopen weken (en jaren) dus dat MOET ook nu weer goed aflopen zou je zeggen. 

Nader bericht 10.00 uur, daarna 11.00 uur, en nog maar een uur 12.00, ja ze houden de spanning erin...13.00 uur maar dan toch om 13.15 uur los, euh...oh nee toch maar om 13.45. 

En net zoals de berichtgeving is ook de lossing vlekkeloos, (al zijn er beelden in omloop en berichten die het tegendeel bewijzen) maar ze zijn los. 

Maar dit betekent niet ook een goed verloop....

Toch is de prestatie er niet minder op. De eerste duif komt aan bij P. de Jong, hiermee is hij ook 2de in Rayon de Driesprong en Samenspel de Eenheid en 11de in Afdeling Friesland.

Tweede liefhebber is Klaas Dijkstra met de tweede duif (en derde) van de vereniging en derde in Rayon en het samenspel.

En last but not least, vierde duif, en derde liefhebber Siep Hiemstra. 

Van harte gefeliciteerd allemaal!!


Hiermee is de Vitesse afgelopen, onder de top tien van deze vlucht de winnaars/eindstanden Vitesse 2021.

 

EINDSTAND VITESSE 

EINDSTAND 

 


 

 

Sens 6 juni 2021

Klaas Dijkstra

 

 

En toen de fond…. De berichtgeving begint met ; nader bericht om 8.30, toch nog niet helder genoeg, nader bericht 9.15 uur. En dan: We zijn los in Sens om 9.30 uur! Op de losplaats hoge bewolking en op de vlieglijn halfbewolkt. Wind uit noordelijke richting kracht 2 a 3.

Ook die lossing was samen met Afdeling 10, en ook dit ging naar geruchten zeer harmonieus tussen de LC en convoyeurs.

Het vluchtverloop ging dan ook zo soepel dat we nog niet af konden slaan op zondagavond, dus is dat maandagavond geworden.

De eerste prijs ging echter weer eens naar onze kampioen van 2021; Klaas Dijkstra (overigens ook in te huren als grensrechter in zijn vrije uurtjes). De tweede duif (en ook de derde, vielen bij Bruning/Lourens. En de derde liefhebber met duif vier was P.D. Veenstra.

Proficiat heren! Ook dit was weer een puike prestatie.

Hiermee zetten we GVT weer goed op de kaart!

 


 

 

Chimay 29 mei 2021

Comb. Bruning/ Lourens

 

Beste sportvrienden,

Deze week wel weer een lossing met mooi duivenweer. Ze komen daarom ook al om 08.30 los in Chimay.

Ze hebben een Noordenwind dus duurt aantal uurtjes voordat ze thuis zijn. 

Verloop zonder noemenswaardige gebeurtenissen. 

De eerste duif is een van de 50 die Comb. Bruning/ Lourens, de eerst getekende, dus na vorige week, ook nu de Sneeuwbal er weer uit.  (maar ook de 7,8 en 9de van deze week) Als tweede liefhebber met tweede duif Siep Hiemstra en de derde F. Visser.  Zij halen hier ook mooie noteringen in Rayon de Driesprong mee, 7,8 en 9de)

Van harte gefeliciteerd heren!

Volgende week weer twee vluchten, Fond vanuit Sens en vrijdag inkorven Vitesse, maar weer eens vanuit Sittard.

Heel veel succes weer allemaal! Hebben we dan weer een nieuwe, verse winnaar?

 

  

 

Sittard 23 mei 2021

 

 

K. VeenstraBeste sportvrienden,

Vorige week, geen midfondvlucht helaas, het weer was er niet naar volgens het IWB. Dus op advies hiervan heeft ook Afdeling Friesland het afgelast. 

Maaaaaarrrrrr, dit weekend konden we weer los! Helaas zaterdag nog niet, ook weer om het weer, opnieuw veel buien....hebben we wel eens ander weer in Nederland denk je soms...

Maar op Pinksterzondag hadden we alweer twee vluchten, de eerste Fondvlucht uit Sourdun en een Vitessevlucht.

De Vitessevlucht is deze week vanuit Tongeren, oh nee daar staan de gewassen te hoog, dan maar naar Weert, oeh nee net op tijd afgezwaaid, daar blijken ze ineens vogelgriep te hebben vrijdagavond. Dus dan maar op naar good old Sittard. Dit keer geen wielerkoers dus konden we gezellig samen met afdeling 10 lossen. Wat mooie spreiding op een Vitessevlucht ;-).

 Ze komen los met mooi weer in Sittard maar komen aan in de stromende regen. Hierdoor niet zo'n snel verloop als de Fond helaas.
En ja hoor ein-de-lijk is het dan toch iemand gelukt om Klaas Dijkstra te verslaan! De eerste en ook de tweede duif van de vereniging komen aan bij K. Veenstra. Toch laat Klaas zich niet kisten op deze vlucht want, hij is tweede liefhebber met de derde (en 8ste en 9de duif) en derde liefhebber W. Th. de Blok.

Hartelijk gefeliciteerd heren!

Nu vanmiddag de Fond...

 

 

 

  Sourdun 23 mei 2021

 

Klaas DijkstraEn dan de Fond vanuit Sourdun. Ook om 8 uur gelost net als Sittard.

Op een mooie Pinksterdag.....komen ze met Zuidenwind naar het Noorden gesneld. Zij hebben beter weer dan de vitesse en dus kunnen ook sneller. 

Maar ook, deze week, grotere afstand of niet, Pinkster zondag of niet...je had het al gezien aan de foto, wie kent m niet.... Eerste liefhebber van de vereniging met de eerste duif is Klaas Dijkstra. Tweede liefhebbers Comb. Bruning/ Lourens met de tweede en derde duif en derde liefhebber F. Visser.

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de tweede midfondvlucht vanuit Chimay (nu wel echt gaan we vanuit ;-).
Wie oh wie, opnieuw Klaas? of zien we Karel of toch iemand anders verschijnen op de foto.... Spannend....
Heel veel succes weer allemaal! 

Tip: Kijk ook eens bij Rayon de Driesprong voor de uitslagen en standen van het rayon en Samenspel De Eenheid.

 Chimay 8 mei 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

De eerste Midfond, vanuit Chimay. Dit belooft een hele andere vlucht te worden dan die we afgelopen weken hebben gehad. WInd mee en veel buien. 
De lossingscommissie besluit dat te vroeg lossen niet bestaat en willen met moederdag thuis kunnen zijn dus lossen ze al om 07.15 en daarmee hopen ze de duiven voor de buien langs naar Friesland te kunnen krijgen. 

Met ZZO wind worden onze 330 duiven gelost en vliegen ze razendsnel weer naar huis. 
Maar andere wind of ander tijdstip, het maakt allemaal niet uit. 
Ook deze week is Klaas Dijkstra weer de winnaar van onze vereniging en ook Rayon de Driesprong. Zelfs 6de van samenspel De Eenheid. Dit is al top maar als je dan ook nog met dezelfde duif 3 weken eerst van GVT vliegt is dit wel een uitzonderlijk goede prestatie van onze kampioen. 

Tweede liefhebben deze week is F. Visser die het meldprogramma ook eens heeft gevonden.
Derde liefhebber is Combinatie Bruning/Lourens met de derde duif. 

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de tweede midfondvlucht vanuit Chimay. Kan Klaas ook deze week met dezelfde duif nogmaals iedereen achter zich laten?
Heel veel succes weer allemaal! 

Tip: Kijk ook eens bij Rayon de Driesprong voor de uitslagen en standen van het rayon en Samenspel De Eenheid.
 
 

Burdinne 1 mei 2021

 

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Dan de derde vitessevlucht van 2021. Iets andere wind, iets eerder maar toch geen vroege lossing. Om 09.30 uur komen ze los, deze keer uit Midden Belgisch Burdinne. 

Nu een Noord Westen wind dus ze kunnen iets sneller. Voor de winst maakt het niets uit want ook deze week is Klaas Dijkstra weer de eerste liefhebber van de vereniging. Runner-up is J. vd Bij met de tweede (en 10de duif) van de vereniging. En als derde is deze week P. Bosma met de 3de, 4de, 5de, 6de en 7de duif.

Van harte gefeliciteerd heren! 

Deze week eens een andere foto van Klaas, wat bedenkt hij volgende week :-P

 

 

Volgende week de eerste midfondvlucht vanuit Chimay. Kan hij ook op deze discipline iedereen achter zich laten?
Heel veel succes weer allemaal! 

 
  

Heusden Zolder 24 april 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Ja deze week alweer de tweede Vitessevlucht van 2021.  

Ook deze zaterdag is het mooi weer maar toch te koud om heel vroeg los te komen. Om 10.00 is het dan zover, onze duiven komen los in het Belgische Heusden Zolder. Met 250 km met een NO wind toch nog een pittige klus. 

Toch hebben opnieuw de duiven van Klaas Dijkstra nergens last van. Hij pakt opnieuw de eerste duif (en de 3de, 5de, 6de, 8ste, 9de) met een tijd van 13.20.23, hiermee ligt hij ruim 3 minuten los op de rest. Hiermee haalt hij ook direct een mooie 4de prijs in Rayon de Driesprong! 

 Deze week is de tweede liefhebber P. de Jong met de tweede duif en op de derde plaats (en 10de) komt de nummer twee van vorige week, J. vd Bij. 

Proficiat heren!

 

 

Volgende week de derde Vitessevlucht vanuit Burdinne. Heel veel succes weer allemaal, Klaas en de rest ;-). Wie o wie zal deze reeks doorbreken?
 
   

 

 Boxmeer 17 april 2021

 

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Vorige week helaas te koud. Daarom is op advies van het IWB de vlucht vanuit Gennep niet doorgegaan. 

Maar deze week dan wel voor het eerst in 2021 voor het echie! Met matige noordenwind moesten we toch de duiven thuis zien te krijgen. 
Wel nog even wachten want we starten de dag toch redelijk frisjes. Maar om 9.50 zijn ze dan toch los. De spanning kan weer beginnen. Is deze week een afspiegeling van twee weken geleden?


Opnieuw weet Klaas Dijkstra weer de koppositie te pakken (en te behouden) met de eerste en de tweede duif. Deze week is de tweede liefhebber J. vd Bij meet de derde duif. Op de derde plaats komt Popke Bosma met de vierde (en vijfde) duif van de vereniging. 
Proficiat heren!

 

Daar waar in de proefvlucht vorige week 4 liefhebbers in de top 10 hadden, zitten er nu 5 in dus de competitie barst weer los!

 

Volgende week de tweede Vitessevlucht vanuit Heusden Zolder. Heel veel succes weer allemaal. Hoeveel van ons zullen zich nu in de top 10 laten zien?
 

 

 

 

Heino 3 april 2021

 

Klaas DijkstraBeste sportvrienden,

Wie had dat verwacht? In 2021 nog middenin Coronatijd maar toch volgens originele planning gestart met het vliegseizoen.

We starten met een koude proefvlucht vanuit Heino.
Daar waar er op 1 april geruchten gingen dat het NPO de vlucht had afgelast in verband met de kou bleek het toch doorgang te kunnen vinden ;-)


De duifjes van Klaas Dijkstra lijken er geen last van gehad te hebben. Hij opent dit seizoen met de eerste, tweede en derde duif van de vereniging, tweede liefhebber is P. de Jong met de vierde en vijfde. Op de derde plaats komt Jan de Haan met de zesde duif. 
Proficiat heren!
 

 

Volgende week de tweede maar eerste echte vlucht voor t echie, Gennep. Heel veel succes weer allemaal en eens kijken of we de Zwaluw en de Reisduif dit seizoen voor kunnen blijven!
 

 

 

 

 

 

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide