GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info
Winnaars 2022
Uitslagen 2022
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2021
Gastenboek
Rayon de DriesprongWinnaars 2022

 

 Marche en Famenne 18 juni 

 

P. Bosma

Op vrijdag ingekorfd ipv donderdag voor een midfondvlucht. He het kan dus toch wel ;-).
Waarom? Omdat het warm wordt, daarom was het advies ook om zo vroeg mogelijk te lossen. Daar heeft de lossingscommissie gehoor aan gegeven want om 7.00 uur zijn ze los. Het eerste stuk hebben ze grotendeels wind mee maar vanaf de polder toch nog tegenwind. 

Maar toch komen onze duifjes weer mooi thuis al zaten er hier en daar toch gaten in bij verschillende liefhebbers. 

De eerste duif kwam aan bij P. Bosma, hiermee is hij dus de eerste liefhebber van deze week. De  tweede duif van GVT was van W. Th. de Blok, Hij was de winnaar van de vitesse van vorige week. Deze twee heren hebben dus even gewisseld van plaats :-). En de derde liefhebber met de derde (en zesde) duif is dezelfde als vorige week op de Vitesse (maar de winnaar op de Fond zoals u hieronder ziet) Klaas Dijkstra. 

Van harte gefeliciteerd allemaal. 

Volgende week weer twee vluchten; de zesde Vitessevlucht en derde Fondvlucht, eens kijken of we als vereniging weer mee kunnen doen bij de eersten in het rayon net als Klaas vorige week. Heel veel succes weer voor iedereen die meedoet!

 

Sens 11 juni 

Klaas Dijkstra

Ook hier zijn onze gevleugelde vriendjes los om 9.00 uur. Deze moeten alleen ongeveer 350 km meer vliegen. Op deze vlucht hebben we 76 duiven mee. 

Omstandigheden zijn hartstikke goed, de duiven komen dan ook in een mooi tempo naar huis.

De eerste (2de, 5de en 7de) duif komt aan bij Klaas Dijkstra waarmee hij op deze vlucht de eerste liefhebber is in GVT en ook een hele mooie tweede prijs in Rayon de Driesprong. De tweede liefhebber met de derde (6de,9de en 10de) duif is F. Visser. Hierbij is ook nog het vermelden waard dat hij alle zes duiven die hij mee had, ook in de punten wist te klokken. Top prestatie! De derde liefhebber is een veelbelovende nieuwkomer in de top 3; de combinatie Gebr. Wiersma met de 4de duif.

Van Harte gefeliciteerd allemaal. 

Volgende week de vierde Midfondvlucht. Heel veel succes weer voor een ieder die inkorft.

 

 
Heusden Zolder 11 juni 

 

W. Th. de Blok

Een iets latere lossing dan dat we de afgelopen weken gewend zijn maar ach, de 131 duifjes die mee zijn weten de weg wel naar huis te vinden inmiddels. 

Met een West Zuid Westen wind spoedden ze zich huiswaarts. De eerste liefhebber, daar was ie al, terug van weggeweest, als een duveltje uit een doosje, onze enige echte Hagenees W. Th. de Blok met de eerste (en 9de) duif van GVT. De tweede liefhebber met de tweede (5de en 8ste) duif was P. Bosma. Derde liefhebber Klaas Dijkstra met de derde (en 6de) duif. 

Proficiat heren. Op naar vanmiddag, dan staat de tweede fondvlucht op het programma.

 

 

 

 Arlon 4 juni 

 

Siep Hiemstra

Met 13 liefhebbers gaven we 171 duifjes mee op de Midfondvlucht. Ivm met de gewassen (zijn die misschien van metaal ;-)) in Chimay die te hoog waren is er uitgeweken naar een meer Westelijke plaats: Arlon. 

Deze week een Noord Oostenwind dus een pittig vluchtje. Helaas konden we in het rayon L.F. de Bruin niet houden die maar liefst 12 minuten los lag in het rayon maar onze eerste duif komt deze week weer aan bij Siep Hiemstra die hiermee ook direct de Sneeuwbal pakt, hij heeft de smaak te pakken. De tweede (en 4de,5de,6de en 9de) duif bij Klaas Dijkstra die daarmee de tweede liefhebber is. En de derde liefhebber met de derde duif is P. Bosma. 

Proficiat heren! Hieronder nog even de top 10 en voor volgende week staan er weer een Vitesse-(Heusden Zolder) en een Fondvlucht(Sens) op het programma. Eens kijken of we dan wel bij de top 10 van het Rayon kunnen komen.
Heel veel succes weer allemaal!

 

 

Sourdun 28 mei 

 

 

Berend Lourens

 

 Het lange afstandswerk van dit seizoen is van start. De eerste fondvlucht vanuit Sourdun. Ook hier een vroege lossing. Om 7.30 zijn ze al los. Hier zijn 10 liefhebbers die samen 97 duiven ingekorfd hebben. Deze duurproef bedraagt voor ons circa 556 km. Maar ook hier komen ze vlot. 

De eerste en ook tweede duif van GVT komt aan bij een bekende winnaar, Berend Lourens. De tweede liefhebber met de derde (en 5de,7de,8ste en 9de) duif van de vereniging is ook een oude bekende, Klaas Dijkstra. De derde liefhebber is deze week F. Visser met de vierde en ook zesde duif. 

Ook jullie proficiat heren met deze mooie prestaties. 

Hieronder de top 10 van deze vlucht 


Volgende week weer een Midfondvlucht, vanuit........natuurlijk Chimay. Succes weer allemaal! Moge de beste winnen!

 

 


Weert 28 mei 

 

Siep Hiemstra

En toen de vierde Vitessevlucht van 2022, opnieuw vanuit Weert. Met 14 liefhebbers hebben we 173 duifjes mee. Het zou mooi weer worden dus een vroege lossing was te verwachten. Echter was de lossing wel heel vroeg. Om 7.15 uur zijn ze al het Limburgse luchtruim ingevlogen.  Met maar weer eens een NoordWestenwindje wisten ze onze hokken moeiteloos te vinden. 

De eerste duif van GVT(en ook de tweede) is deze week bij een nieuwe winnaar, Siep Hiemstra! Hierboven op de foto de eerste prijswinnaar. Deze doffer, de vluchtwinnaar is ooit een schenking geweest van Jan de Haan. 

De tweede liefhebber met een mooie reeks, nl de 3de,4de,5de en 6de duif is deze week P. Bosma en de derde liefhebber met de 7de duif van de vereniging kwam aan bij H. Bosma. 

Proficiat heren met deze mooie prestaties. 
 

Hieronder nog de top 10 van deze vlucht en vanmiddag hebben we de thuiskomst van de eerste Fondvlucht 2022. Succes alle liefhebbers die hierop ingekorfd hebben. 

 

 

 

 

 Chimay 21 mei

 

 

Klaas Dijkstra 

Daar was de tweede Midfondvlucht van 2022 alweer. Opnieuw uit Chimay. Weer op donderdags al ingekorfd maar tja, ze weten nu de weg zou je zeggen. Ook weten ze inmiddels dat ze bij de start wat windmolens moeten ontwijken. 

Met een Westenwindje komen ze onze kant weer op. Met een snelheid van ruim 1503 m komt de eerste snelle duif van onze mooie vereniging aan bij de kampioen van vorig jaar, Klaas Dijkstra. Hij haalt hiermee ook een hele mooie tweede plaats in Rayon de Driesprong.
De tweede ( en vijfde) duif en dus tweede liefhebber is K. Veenstra. Op de voet gevolgd door de derde (en zesde en tiende) duif en liefhebber P. Bosma. 
Proficiat heren!

Volgende week alweer de eerste Fondvlucht vanuit Sourdun en de vierde Vitessevlucht, vanuit Weert. Heel veel succes weer allemaal!  

Chimay 14 mei

B. Lourens 

Deze week een hele andere week dan anders. We moeten namelijk al op donderdag inkorven want de eerste Midfondvlucht van 2022 staat op het programma. Waar het inkorven op Chimay anders nog gewoon op de vrijdag kon, is dat met de moderne vervoersmiddelen inmiddels niet meer mogelijk en dus ook nu al inkorven op donderdag. Gelukkig is Leo mee om de duifjes te verzorgen dus dat komt goed. Bewijs krijgen we daarvoor zelfs in de vorm van een foto. Wat wil je nog meer?

Op zaterdag staat er dus een vlucht van ongeveer 375 km onze duifjes te wachten. Alleen deze week eens geen Noordenwind maar West. Het weer zit verder ook mee want ze zijn al om 7.45 los.

Met 272 duiven mee staan we met 17 liefhebbers rustig te wachten. 
De eerste (en zesde) duif van de vereniging komt deze week aan bij Berend Lourens op de Sije Hesterstrjitte. De tweede bij Jan de Haan op 't Heideloantsje en de derde op de Nije Buorren bij Popke Bosma. 

Gefeliciteerd heren!

Volgende week opnieuw Chimay. Aangezien de duiven nu de route weten en hebben beleefd hoe het is om een nachtje extra in de mand te zitten voor deze vlucht, eens kijken of we ons als GVT nu wel weer bij de eerste 100 van de afdeling kunnen laten zien. 

Heel veel succes weer allemaal.

 


 
Heusden Zolder 7 mei

P. Bosma 

De weersverwachting voor zaterdag was niet al te best; regen, regen, regen. Menigeen verwachte dan ook de eerste zondagsvlucht. Maar niets was minder waar, Opnieuw om 8.45 werden ze weer gelost met een Noordenwind. Deze keer in Heusden Zolder.

En ondanks de verwachtingen haalden ze zelfs een hogere snelheid dan vorige week.

Dus de lostijd, de windrichting en ook de winnaar in de vereniging is hetzelfde als vorige week. Opnieuw weet Popke Bosma de eerste (en 5e en 10e) van de vereniging te klokken, hij haalt hiermee ook een mooie tweede plaats in het Rayon De Driesprong. In de vereniging wordt hij gevolgd door P. de Jong met de tweede (en 7de) duif van de vereniging. Als derde, de huidige koploper op de Vitesse Klaas Dijkstra met de derde (en 4de) duif. 

Van harte gefeliciteerd heren.

Volgende week de eerste midfondvlucht 2022. Let op, dit jaar korven we ook op de Midfond in op donderdagavond. 

Heel veel succes allemaal! Eens kijken of we ons weer als vereniging bij de eerste 100 van de afdeling kunnen laten zien. 

 

 Weert 30 april P. Bosma
Afgelopen zaterdag hadden we alweer de tweede vitessevlucht van dit seizoen. Deze week vertrokken ze met halfbewolkte lucht vanuit 8.45 uur vanuit Weert. En met een zwakke Noordenwind hadden ze iets langzamere tijden dan vorige week maar niet met mindere verdiensten. 


De eerste duif ( en ook de derde) van GVT kwam deze week aan bij de nummer twee van vorige week: P. Bosma. De tweede duif ( en ook de tiende) en dus tweede liefhebber was S. Hiemstra. De derde liefhebber met de vierde, vijfde,zesde en negende duif was Klaas Dijkstra. 

Proficiat heren met deze mooie prestaties. Als GVT hebben we het ook goed gedaan, we hadden dan ook maar mooi als vereniging 4 duiven bij de eerste 10 van Rayon De Driesprong en diezelfde 4 duiven ook bij de eerste 100 van Afdeling Friesland.Volgende week hebben we een vlucht vanuit Heusden Zolder. Heel veel succes weer allemaal!
 
Kijk voor de uitslagen en actuele standen van GVT op Uitslagen 2022.
Voor de Rayon- en samenspelstanden kijkt u op Rayon De Driesprong.


 

 
Boxmeer 23 april

 

Sj. Bosma

 

 De eerste vitessevlucht 2022 is een feit! Na de proefvlucht van vorige week vanuit Klarenbeek is het nu menens. Met wederom een oostenwind worden onze duiven gelost, zo'n 60 km verderop vanuit Boxmeer. Alleen zijn we nu wat eerder los want om 8.00 uur is het startschot gelost. 

Het is gemeen spannend wie de eerste plek deze week gaat veroveren want we zijn zeker allemaal
aan elkaar gewaagd.

De eerste duif komt aan bij Sj. Bosma op het Tsjerkepaed in Twijzelerheide, op de voet gevolgd door zijn neef, P. Bosma met de tweede duif en de derde duif en liefhebber is Berend Lourens. 

Proficiat heren!

Wat de uitslag in het Rayon is moeten we nog even afwachten aangezien er een storing bij de Reisduif was en de uitslag nog niet bekend is. Hopelijk volgt hier later meer over. 

Wat we wel weten is dat we volgende week Weert als losplaats hebben. Allemaal weer heel veel succes gewenst!
 

 


Klarenbeek 16 april


P. Bosma
 

 Hallo allemaal, daar zijn we weer! Helaas moest de eerste proefvlucht van 2022 vanuit Heino vorige week afgelast worden maar deze week konden we wel van start. 

Elk vliegend lid heeft ingekorfd dus een fijne start van het seizoen. Met 349 duifjes deden wij als vereniging mee vanuit het Gelderse Klarenbeek. 

We zitten nog maar in april dus ja zaterdagochtend nog even wachten met lossen ivm de temperatuur, deze moest nog even iets oplopen, en de lage bewolking moest wat hoger terrein opzoeken maar om 10.15 was dit het geval en zijn ze losgelaten. Samen met Geel met prachtig weer deze kant op gevlogen. 

De eerste duif van de verenigiging kwam deze week aan op het hok van P. Bosma in Twijzelerheide, de tweede bij zijn achterneef H. Bosma in De Westereen en de derde plek was voor P. de Jong, eveneens in Twijzelerheide.
Hieronder de Top 10 van deze week.

Proficiat heren en voor iedereen: heel veel succes volgende week wanneer we de eerste Vitessevlucht vanuit Boxmeer hebben.  

 

 Heino 9 april

 Afgelast

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide