Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide 
 
Winnaars 2023 en vluchtverslagen
Heusden Zolder 9 september 2023
P. de Jong

En dan de allerlaatste vlucht van seizoen 2023; een natourvlucht vanuit Heusden Zolder. Dit zou eerst Marche worden maar dankzij het hieronder genoemde, schitterende hitteprotocol is de afstand ingekort. Hier moeten we wat langer geduld hebben voordat onze 86 duiven in het luchtruim losgelaten worden in verband met mist op de vlieglijn. De duiven worden om 10.50 gelost en laten zich door de mist niet tegenhouden. De eerste twee (jonge) duiven komen aan bij P. de Jong die zich in deze finalevlucht nog even goed laat zien. Pieter klokt o.a. ook nog de 5de, 7de, 8ste en 10de duif van deze uitslag en maar liefst 12 van de 17 in de punten in GVT. De tweede liefhebber is Klaas Dijkstra met duif drie.  Klaas wist ook o.a. duif 9 van GVT te klokken. De derde liefhebber is niemand minder dan Siep Hiemstra. Gefeliciteerd allen! Dit was het dan voor dit seizoen en gaan weer het winterprogramma in. Hou de Agenda in de gaten en kijk voor de behaalde kampioenschappen op Uitslagen en standen 2023. Hopelijk tot volgend jaar allen!
Arlon 9 september 2023
Klaas en Klazien Dijkstra
 Dan is het donderdag en kan er ingekorfd worden voor de allerlaatste jonge duivenvlucht. Doordat er maar twee liefhebbers mee willen doen op deze vlucht moet er ingekorfd worden in De Westereen bij de Reisduif. Dit is voor Klaas Dijkstra en Sj. Bosma geen enkel probleem. Doordat er hoge temperaturen boven de 30 graden celcius voorspeld worden is er een heus hitteprotocol. Waar er vorige keer maar 1 nacht mand en max. 300 km was toegestaan, is het nu geen enkel probleem of punt van discussie dat onze jonge duifjes toch twee nachten mand mogen beleven en de afstand voor de zaterdag maar liefst 100 km wordt ingekort van 490 naar 395 km. Maaaaar wel de bovenste rijen leeg en 1 duifje minder in de mand. Hier heeft de NPO echt zich laten gelden, verantwoordelijkheid nemen heet dat. Chapeau! Toch laten we dit de pret niet drukken. In verband met wat mist, best veel mist op de vlieglijn eigenlijk worden ze in Arlon gelost om 9.00 uur.  Na krap 5 en een half uur komt de eerste jonge duif toch weer aan bij Klaas Dijkstra. Dit is de 204, de beste jonge duif van GVT dit seizoen want deze heeft als enige maar liefst 8 keer in de punten gevlogen! Een topprestatie. De tweede duif is voor voor de andere deelnemer Sj. Bosma. Dit is ook Sjouke zijn beste jonge duif van 2023. Klazien klokt de eerste prijswinnende Ladies League duif op de 8ste plek van deze uitslag. Proficiat allemaal.  De eindstanden en duifkampioenen van de jongen zijn net als alle andere eindstanden terug te vinden op deze site bij Uitslagen en standen 2023.
Heusden Zolder en Heusden Zolder 2 september 2023

Klaas en Klazien Dijkstra
Op zaterdag 2 september staat de op één na laatste vlucht voor de jongen maar ook de natour alweer op het programma. Beide komen ze vanuit Heusden Zolder deze week. 
Op de jonge duiven vlucht zijn er 7 liefhebbers met 118 duiven. Op de natourvlucht 9 liefhebbers met 140 duiven. 's Ochtends moeten we opnieuw even geduld hebben ivm mist en nevel op de losplaats maar ook op de vlieglijn. De berichtgeving is weer vanouds kort en bondig en de verwachte nadere berichtgevingen zijn minimaal een half uur te laat maar om 12.40 zijn ze dan allemaal tegelijk los. 
Met zn allen stonden we dan weer met ons goede gedrag bij het hok te hopen dat we een eerste prijs van GVT op een van de vluchten konden halen, maar voor allen, liefhebbers en hun ladies is het weer ijdele hoop, want de winst op beide vluchten gaat opnieuw naar Klaas Dijkstra en bij de ladies zijn lieftallige echtgenote Klazien, zij blijken onverslaanbaar.

Bij de jongen klokt Klaas  o.a. 1 tm 6 en 8st, tweede liefhebber is de eeuwige tweede, P. Bosma met de 7de en o.a. ook de 9de duif van deze vlucht. De derde liefhebber is P. de Jong met duif 10. Bij de ladies, zoals aangegeven Klazien eerst met de 2de duif, tweede Ankie met duif 7 van de uitslag en derde Janny Bosma met duif 13. Na deze vlucht staat ook de tussenstand van de Ladies op de site, kijk eens bij Uitslagen als je nieuwsgierig bent.

Op de natour, zoals aangegeven, Klaas eerste liefhebber, klokt de helft van zijn 14 duiven in de punten en o.a. ook duif 5 en 7. Het zilver is voor W. Th. de Blok met duif 2 van de uitslag. En het brons , derde duif van GVT, staat deze vlucht op naam van Siep Hiemstra die maar liefst 11 van de 19 duiven in de punten klokt. Siep heeft ook o.a. duif 6 en 9 van deze uitslag.
Van harte gefeliciteerd allemaal, dames en heren.
Volgende week mogen de jongen zich nog een keer bewijzen vanuit Chalons en Champagne. De natour komt dan vanuit Marche. 
De temperaturen lijken echter weer richting het tropische te gaan dus is het weer spannend wat volgende week ons zal brengen. In ieder geval heel veel succes gewenst.

Weert en Rethel 26 augustus 2023
Klaas en Klazien DijkstraDan is het zaterdag en staan er weer twee vluchten op het programma voor ons. Deze week vallen de weersomstandigheden mee vergeleken met de weken ervoor. Wel hebben we weer eens een ZuidWestenwindje voor de verandering. De verantwoordelijke voor het lossingsnieuws heeft de knutselset maar opgeborgen, is dus opgehouden met knippen en plakken en vermeldt nu op tijd, kort en bondig, de lostijden. De duiven in Rethel worden gelost om 7:50 uur. De duiven in Weert worden gelost om 8:00 uur. Uiteraard komen eerst de duiven van Weert aan in Twijzelerheide en omstreken. Van GVT hebben 10 liefhebbers in totaal 180 duiven mee. De eerste duif legt de 223 en een halve km af in 2 uur, 12 minuten en 9 seconden. Dit is een jaarling van Klaas en ook een Ladies league dus ook op deze vlucht scoort Klazien ook weer een mooie prijs! De tweede duif is een jonge duif van de Gebr. Wiersma. De derde duif is een jonge duif van Siep Hiemstra, Siep haalt o.a. ook de 5de,6de en 8ste plek van deze uitslag. Weer mooie prestaties allemaal.  Dan komt de jonge duiven vlucht thuis in de middag. Hier hebben 6 liefhebbers van GVT in totaal 161 duiven mee. Ook hierop zijn Klaas en zijn lieftallige Klazien weer de winnaars. Het is opnieuw een Ladies League die eerst aankomt in onze vereniging. Maar niet alleen de eerste nee, Klaas klokt 1 tm 6 op deze vlucht in GVT en ook een 4 tm 6 in Rayon De Driesprong. De tweede liefhebber op deze vlucht is B. Lourens met de 7de en ook 8ste duif van de GVT uitslag en derde liefhebber met de 9de duif is P. Bosma. Bij de dames is Klazien dus de winnares, het zilver is voor Hermien en het brons voor Ankie, zo lopen zij gelijk op met hun mannen. Top prestaties weer allemaal en van harte gefeliciteerd. Volgende week staat Heusden Zolder op het programma voor zowel de Natour als de Jonge duiven. Eens kijken of we weer een ZW windje krijgen of nu toch echt eens iets anders. In ieder geval heel veel succes allemaal.!


Boxmeer 19 augustus 2023

Klaas Dijkstra

Dan is het zaterdag en staat de natour op het punt van beginnen. We beginnen met een code rood in de ochtend maar we lossen dan toch om 10.10 dan is het licht (of code) op groen en klinkt het startschot. De eerste prijs is opnieuw gewonnen door Klaas Dijkstra met een duivin van 2020 die in haar carrière al meerdere eerste prijzen heeft gevlogen. Ditmaal wint ze o.a. ook de sneeuwbal. ( en de uitreiking hiervan kan natuurlijk niet eerder plaatsvinden dan in de winter als we sneeuw krijgen ;-) Met inzeping en al ;-P) Klaas heeft  o.a. ook nog de 6de plaats in deze uitslag. En zesde in Rayon de Driesprong. De tweede liefhebber is W.Th. de Blok, beter bekend als de Haagse Hippie (zie foto winnaar vorige week natour) maar alle gekheid op een stokje want hij maakt deze week weer een geweldige uitslag, hij klokt o.a. 2de,3de,5de,7de,8ste , 9de EN 10de van deze vlucht. Een waar bombardement van duiven op het Heideloantsje. En de derde liefhebbers zijn de Gebr. Wiersma, Gerrit heeft deze week de verzorging op zich genomen ivm vakantie Wessel met de 4de duif van deze uitslag. Zoals eerder aangegeven volgende week jong naar Rethel en de natour naar Weert. Heel veel succes allen!

 

Tienen 18 augustus 2023
Klaas en Klazien Dijkstra

 

 Na weken gehannes met het weer met de jonge duiven vluchten, is er dit weekend een hitteprotocol van kracht en mag er maar 1 nacht in de mand doorgebracht worden. Dus heeft afdeling 11 besloten om gewoon donderdag in te korven maar te vliegen op een dag eerder dus vrijdag. Maar of het nu vrijdag of zaterdag is, degene die op de site van Friesland het lossingsnieuws moet doen is alles behalve ijverig. Want waar anders nog verwachte nieuwe updates werden genoemd (Niet dat ze de tijden aanhouden maar ach beter iets dan niets) nu wordt er alleen een weerbericht gekopieerd en geplakt en daar moeten we het maar mee doen.... waar zijn we nu eigenlijk mee bezig, het zou toch de bedoeling moeten zijn om de leden op de hoogte van de lossing te houden.  Nou ja, uiteindelijk zijn ze dan om 13.30 los in Tienen, in plaats van Etroengt wat later Bierges zou worden maar het is dus uiteindelijk Tienen geworden. Op het heetst van de dag, ach het zijn maar jonge duiven......Toch weten de meeste duifjes de weg weer terug te vinden naar het NoordOosten van Friesland. En de eerste (en o.a. ook de 2de,3de,4de, 7de en 10de) komt weer eens aan bij Klaas Dijkstra. Deze jonge duif haalt ook de 10de plek in Rayon de Driesprong. De tweede liefhebber is B. Lourens met de 5de duif van de uitslag. De derde liefhebber met de 6de duif is P. Bosma. Klazien doet ook weer goede zaken zoals jullie kunnen zien op de foto, zij is eerste geworden bij de Ladies met duif 4. Dit alles behalen ze vanuit hun vakantieadres in Denemarken. Maar de verzorger Pieter verzorgt ze dus ook super. Aan de bar werd zaterdag dan ook gevraagd of deze verzorger ook door andere liefhebbers te huur was. De tweede lady is Hermien Lourens met de 5de duif en het brons is voor Janny Bosma met duif nummer 9. Van harte gefeliciteerd allen! Volgende week staat voor de jonge duiven Rethel op het programma , dit is een Grandprix vlucht en worden dus samen met afdeling 10 gelost.  Maar morgen eerst nog even de Natour vanuit Boxmeer.
Marche 13 augustus 2023
P. de Jong en Hermien Lourens
Ook hier hadden we te maken met de trage, zeg gerust super trage en waardeloze communicatie van de afdeling op zaterdag maar uiteindelijk toch uitgesteld naar morgen, zondag dus. Achteraf waren er nog wat perikelen geweest in Marche en buiten Marche of eigenlijk, heen en terug naar Marche. Afdeling 10 plaatst nog wat geruststellende filmpjes over de goede verzorging van de duifjes bij een extra nacht. We moeten er maar vanuit gaan dat dit ook gebeurd bij die van ons. 

Dit lijkt wel het geval want om 10.15 na het optrekken van de mist in Marche kunnen hier ook de 179 jonge duiven van GVT los. En ze komen toch redelijk goed thuis, ondanks geen hele snelle aankomsten, weten de meesten toch het huis weer te vinden, sommige een dag later maar gelukkig zijn volgens de berichten de meesten toch weer thuis gekomen. 
De eerste van deze duiven en dus de winnaar is een jonge duif van P. de Jong wat hem dus ook de winnaar van deze vlucht maakt. Pieter klokt o.a. ook de 8ste duif van deze uitslag. De tweede liefhebber die Pieter op de hielen zit is P. Bosma met de tweede duif van deze vlucht. Popke klokt o.a. ook de 5de,6de en de 7de duif van deze uitslag. De derde liefhebber met de 3de en o.a. de 4de duif van deze vlucht is Klaas Dijkstra. 

Bij de ladies is Hermien Lourens de winnares met duif 11 van de uitslag.
De tweede plek is voor Janny Bosma met duif 15 van deze week.
De derde plaats is deze week voor Lotte de Jong met duif 25
Van harte gefeliciteerd weer allen! Volgende week staat Etroeungt op het programma, maar eens kijken of het dan allemaal zo gaat zoals gepland, staat een flinke temperatuur op het programma voor zaterdag. We zullen zien. Heel veel succes weer allen, op de jonge duivenvlucht maar ook op de Natour natuurlijk!

Duiven 12 augustus 2023
W. Th. de Blok
Zaterdag 12 augustus is het dan zover, de eerste natourvlucht van 2023. Zoals altijd is afdeling Friesland weer heeeeeeeeeeeel traag met de berichtgevingen. UItstel ivm weer, uitstel, uitstel oh en nader bericht één uur... tel er maar gerust een uur tot anderhalf uur bij op hoor. Klok lezen is niet hun sterkste punt, of beloftes nakomen, strakke planningen bijhouden en het allerbelangrijkste....de liefhebbers gewoon op de hoogte houden wat er met hun duifjes gebeurt. Nou ja al met al klaart het weer in Nederland in de middag op en kunnen de natour duiven, maar liefst 231 duiven van 11 liefhebbers van GVT, om 14.30 los met WZW wind. 

En óf ze naar huis komen... jongens, de eerste en dus snelste duif van GVT komt aan bij W.Th. de Blok op it Heideloantsje. het is ook nog een jonge duif, dus deze maakt een hele goede start van zijn vliegcarrière. Wim klokt fantastisch deze loop, hij heeft er maar liefst 8 bij de eerste 10 te zitten. De tweede liefhebber met de tweede duif is B. Lourens met een Ladies League jonge duif, dus ook Hermien doet in de afdeling weer goede zaken. De derde liefhebber is Siep Hiemstra met de 7de duif van GVT, wederom een jonge duif, proficiat allen! Volgende week Boxmeer, maar eerst morgen nog de jonge duiven.

Heusden Zolder 5 augustus 2023
Sj. Bosma en Ankie Bosma

 Zoals aangekondigd een kletsnat weekend. Daarom heeft het NPO aangeraden om de vluchtdag te vervroegen naar vrijdag. Voor Afdeling 10 was dit snel geregeld en natuurlijk bekend gemaakt, geen vuiltje aan de lucht in het Groningse en Drentse land. Hoe anders was dat weer voor Afdeling 11, ons mooie Friesland '96 waar de communicatie altijd uitgebreid, actueel en onderbouwd is. Zij wisten op de valreep nog even te melden dat het ondanks de inspanningen van de betrokken commissies en het bestuur niet gelukt is om een vlucht op vrijdag te realiseren en vooralsnog vasthouden aan inkorven op vrijdag. Vooralsnog, een hele duidelijke term, want bij Friesland '96 weet je altijd direct waar je aan toe bent ;-). Gelukkig valt het kletsnatte gedeelte van het weekend in het water, of beter gezegd, hier in het Noord Oosten van Friesland blijft het mooi droog tijdens de vlucht. 

Een vroege lossing om 7.45 wat? Oh nee 7.30 wordt het. Maar dan komen ze met een stevig tempo hier naartoe gesneld. De eerste jonge duif komt aan bij Sj. Bosma, een knappe jonge duif die hiermee ook al zijn/haar derde uitslag in de punten klokt. Sjouke klokt o.a. ook de 10de jonge duif van deze uitslag. De tweede duif is van Siep Hiemstra die hiermee ook tweede liefhebber is, ook deze jonge duif zit voor de derde keer in de punten in GVT. De derde liefhebber is Klaas Dijkstra met de derde (en o.a. de vierde en negende) duif van deze uitslag. Dit is een gouden ring gekweekt door Efina Dijkstra. Deze duif staat momenteel 8ste in het DKschap jonge duiven en gaat heel goed op de Goudenringen prijzen. 

Bij de dames is de eerste prijs deze week weer voor Ankie Bosma met de 6de duif van de uitslag.
De tweede plek is voor Janny Bosma met de 10e duif van de uitslag.
Het brons is voor Klazien Dijkstra met duif 19 van de uitslag. 

Van harte gefeliciteerd allemaal! Nu weer op naar volgende week, dinsdag een proefvlucht vanuit Heino als voorbereiding op de Natour. Dan donderdag inkorven voor de jongeduivenvlucht vanuit Marche en vrijdag de eerste Natourvlucht vanuit Duiven. Heel veel succes weer allemaal!

Weert 29 juli 2023

Klaas en Klazien Dijkstra

 


Zaterdag, voorspeld weer: Opnieuw Regen, regen,regen regen. Maaaaar er kan misschien in de ochtend gelost worden, voor de buien op. 
En ja hoor om  7.50 zijn ze los in Weert. Met ook opnieuw weer een Zuidwestenwind waaien, oh nee vliegen ze deze kant weer eens op. Onze jonge duifjes. Natuurlijk zeer spannend, wat gaan ze doen, wie is vroeg en krijgen we al de jonkies weer terug natuurlijk. Ook zit er extra spanning op dankzij de derby, gouden ringen en bovenste 5.

De eerste duif vindt zijn weg weer eens naar de Sije Hesterstrjitte bij Klaas Dijkstra. En hiermee is vrouwlief Klazien ook in een klap de winnares van de Ladies deze week. Een hele mooie vroege duif die een stuk los ligt in GVT en haalt ook de 5de plek in Rayon De Driesprong. Klaas klokt o.a. ook de 4de,5de en 6de duif van deze uitslag, waarvan de vierde op dit moment bovenaan staat in het jonge duiven kampioenschap. De tweede liefhebber is P. de Jong met de tweede en derde duif (een Ladies league waarmee Lotte dus ook prijs twee van de Ladies haalt). Het is ook nog het vermelden waard dat Pieter meer dan de helft, nl 9 van de 16 duiven in de punten klokt deze week.  Tot slot de derde liefhebber; P. Bosma met duif 7. Oeh en niet te vergeten: de derde lady is deze week Alma Hiemstra. 
Van harte gefeliciteerd dames en heren en weer op naar volgende week, dan hebben we Heusden Zolder weer eens op het programma te staan. En wat schetst onze verbazing.... er staat in de verwachtingen: ZW wind met veel ,heel veel regen. 
Dus veel succes en plezier gewenst voor allen!

Issoudun 22 juli 2023

B. Lourens

 

 De laatste fondvlucht van 2023 komt uit Issoudun om 7.15 worden deze losgelaten in het Franse luchtruim. Deze trotseren ook de buien in Friesland. Slechts 23 duiven zijn mee van 4 liefhebbers. Deze duiven hebben ruim 750 km af te leggen. De eerste die dit gelukt is, is van B. Lourens. Een jaarling Ladies League duivin. Waarmee Hermien de eerste notering in afdeling 11 op deze vlucht haalt voor de Ladies. Berend klokt ook de derde duif van deze vlucht, deze is tweede DK op de fond in GVT geworden. De tweede liefhebber met de tweede duif die van deze lange afstand thuiskomt is van K. Veenstra, een doffer uit 2019. Dit is een rasechte langeafstands duif want deze is derde duifkampioen van de Fond in GVT van dit jaar geworden. Karel klokt ook de  4de duif. En de derde liefhebber, met de vijfde en zesde duif op de uitslag, is F. Visser. deze vijfde is ook de eerste duifkampioen geworden in GVT. Dus deze laatste vlucht hebben zich de echte lange afstandskampioenen zich nog even goed laten zien. 
Proficiat heren en Hermien natuurlijk!

Boxmeer 22 juli 2023
Klaas Dijkstra en Ankie Bosma

 

 

Dan is het zaterdag 22 juli, afgelopen week waren de weerberichten niet best voor deze dag. Veel regen, zouden de jongen wel of niet vroeg gelost kunnen worden. Menig liefhebber heeft getwijfeld om wel of niet mee te doen. Toch zijn er nog 229 jonge duiven ingekorfd door GVT op Boxmeer. 12 liefhebbers zien dan ook op het lossingsnieuws dat hun jonkies tussen de buien door om 7.30 zijn gelost. Zouden ze op tijd hun hok bereiken? 
Met hier en daar een drup komen de eerste duiven aan in Twijzelerheide en omstreken. De eerste jonge duif komt opnieuw aan bij Klaas Dijkstra. Dit is opnieuw een Ladies League en telt weer mooi mee voor de landelijke klassering en in de afdeling. Klazien doet daar dus weer goede zaken maar hoort niet bij de eerste 10 van de serie dus telt helaas niet mee voor de LL prijzen in de vereniging.  Klaas klokt o.a. ook de tweede (een gouden ring gekweekt door Efine Marije),derde en vierde duif van deze uitslag. De tweede liefhebber is P. de Jong. met de vijfde duif. Deze vloog vorige week ook al in de punten en staat op dit moment 3de DK jong in GVT in de tussenstanden. En dan de derde liefhebber is P. Bosma met de 6de duif op deze vlucht. Dit is ook een gouden ring, deze is gekweekt door A. Bosma. Popke klokt o.a. ook de 7de, 9de en 10de van Boxmeer deze week. De eerste tellende Ladies League is deze week van Ankie Bosma met de 11de duif op de uitslag. De tweede is van Lotte de Jong met prijs 23 en als derde plaatst combinatie M&M met prijs 27. Van harte gefeliciteerd heren en dames. Vanmiddag komt de laatste fondvlucht nog thuis en dan volgende week weer op naar alweer de derde jonge duivenvlucht. Heel veel succes weer allen.

Dizy le Gros 15 juli 2023
Klaas Dijkstra

 

 

 Met ook hier een vroege lossing, om 6.50 uur, gaat de laatste midfondvlucht van 2023 van start. Met een Zuidwestenwind, dan hard, dan weer wat zachter, komen deze ervaren strijders weer de kant van Noord Oost Friesland opgevlogen. We hebben er deze week 102 mee van GVT. 

En jawel, hij flikt het ook deze vlucht, Klaas Dijkstra klokt de eerste duif. Dit is opnieuw de Ladies League jaarling doffer 7070631. (En dus ook Klazien wint hiermee weer een mooie LL notering). In Rayon de Driesprong haalt hij hiermee een mooie 7de plek. Wat zeker ook het vermelden waard is; deze duif heeft hiermee het eerste duifkampioenschap op de Midfond binnengesleept, maar ook het asduif totaal kampioenschap in GVT. Daarbij is nog te vermelden dat deze ook eerste duifkampioen GVT Vitesse is geworden.
Een echte topduif dus!
Naast deze eerste prijs, heeft Klaas ook o.a. de tweede, vijfde en zesde duif van deze vlucht op zijn naam. 

De tweede liefhebber is op deze vlucht is P. Bosma met de derde duif, een jaarling doffer die tot nu toe nog niet hele vroege prijzen had gewonnen maar deze laatste midfondvlucht zijn kans heeft gepakt. De derde liefhebber is B. Lourens, hij klokt o.a. de vierde (een jaarling duivin) en negende duif van GVT. 
Hiermee is het midfondseizoen afgelopen. De kampioenschappen kunt u bekijken op Uitslagen en Standen.

Volgende week donderdag inkorven voor de laatste Fondvlucht vanuit Issoudun, inkorven op donderdag bij de Reisduif. Vrijdag is het inkorven voor de tweede jonge duivenvlucht aan de beurt. De losplaats is inmiddels aangepast van Deurne naar Boxmeer. 
Heel veel succes op beide vluchten allemaal!

Duiven 15 juli 2023

Klaas en Klazien Dijkstra 

 

 

De eerste jonge duivenvlucht van dit seizoen. Heel erg spannend natuurlijk hoe onze jonkies het doen dit jaar. De losplaats is aangepast van Boxmeer naar Duiven. 12 van onze leden korven in op deze vlucht waarvan sommige wel en sommige niet afgelopen dinsdag een oefenvluchtje hebben gehad van Heino. De eerste jonge duif die aankomt is van Klaas Dijkstra. Hij haalt hiermee ook een mooie 5de plek in Rayon de Driesprong. De tweede duif is er een van Klazien Dijkstra, dus zij is de eerste winnares van de Ladies League. Klaas klokt ook o.a. nog de 3de, 4de en 9de duif van deze vlucht. De tweede liefhebber is S. de Haan met de 5de duif van GVT die hiermee ook goed uit de startblokken gaat, hij klokt o.a. ook de 6de duif van deze vlucht. En de derde liefhebber is P. de Jong met de 7de duif en o.a. ook de 8ste en 10de duif.  De tweede plek voor de ladies is deze week Janny Bosma met de 35ste duif en derde Lotte de Jong met de 40ste. Proficiat dames en heren met de prijzen. later vandaag komt de laatste midfond nog thuis. 

 Gray 8 juli 2023

B. Lourens

 

 Daarna hebben we ook nog een fondvlucht zoals gezegd. Deze is 2x van losplaats gewijzigd. Van Vierzon naar Salieu om dan uiteindelijk maar te beginnen in Gray. Iets dichterbij. Ze trotseren de warmte en komen ook deze kant op.  De winnaar van GVT van deze vlucht is B. Lourens. Dit doet hij met een jaarling duivin. Berend klokt o.a. ook de 3de, 4de, 6de , 7de en 8ste van GVT. De tweede liefhebber met de tweede duif is F. Visser met een oude duivin van 2018 maar liefst.  En de derde liefhebber zijn de Gebroeders Wiersma met de vijfde duif , een doffer uit 2021.  Gefeliciteerd allemaal! Voor volgende week de eerste vlucht voor de jonge duiven uit Duiven en de laatste Midfondvlucht vanuit Dizy le Gros.  Heel veel succes weer allemaal!!

Heusden Zolder 8 juli 2023


Klaas Dijkstra

Zaterdag, het beloofd een warme dag te worden, daarom is de tweede proefvlucht voor de jonge duiven opgeschoven naar a.s. dinsdag. Maar gelukkig kunnen onze ervaren duiven dit wel,zowel voor deze laatste Vitesse vlucht vanuit Heusden Zolder als de Fond vanuit het Franse Gray. Toch zijn ze in Heusden Zolder niet eerder dan 7.30 los maar dat weerhield ze er niet van om naar huis te snellen.
De eerste duif komt aan bij Klaas Dijkstra een Ladies League jaarling. Dus ook Klazien heeft deze vlucht gewonnen. Klaas klokt o.a. ook de 3de, 7de,8ste en 9de duif van deze vlucht. Hiermee dus 5 bij de eerste 10 van deze uitslag. De tweede liefhebber met de tweede duif is W.Th. de Blok, ook dit is een Ladies League jaarling dus ook Mon heeft de tweede plek gehaald.Wim haalt ook o.a. de 5de en 10de plek van GVT in deze vlucht.  De derde liefhebber is Siep Hiemstra met een duivin van 2020. Siep heeft o.a. ook nog plek 6 gehaald en hiermee vullen deze drie winnaars ook de top 10 van deze week. Proficiat heren en ook dames natuurlijk. 
Met deze vlucht is de Vitesse van dit seizoen afgelopen. Kijk bij Uitslagen en standen voor de kampioenschappen.
 

 

 Chalons en Champagne 2 juli 2023
W. Th. de Blok

 

 

Zaterdag was het bericht al snel, uitstel naar zondag ivm slecht weer, regen. Om deze reden is eerder de proefvlucht van de jonge duiven al afgelast. De meeste liefhebbers hadden al rekening gehouden met een dag uitstel en we wachten dus gerust de zondag af. Zoals vanouds en we inmiddels gewend zijn... Afdeling Friesland houdt de lostijd altijd spannend. Eeuwen staan/zitten we te wachten op lossingsnieuws maar gelukkig werden onze duiven tegelijk gelost met Afdeling 10 dus kunnen we daar gewoon het lossingsnieuws volgen. Want....daar zijn ze wel op tijd wakker en vinden het geen probleem om ook de leden te informeren zodra er nieuws is. Lage bewolking stelt de lossing wat uit maar om 8.45 zijn onze 139 duiven los in het Franse luchtruim boven Chalons en Champagne. De lossing is naderhand ook op Twitter afdeling 10 te bewonderen. Alle deuren klappen tegelijkertijd open, en er wordt nog even na geklapt bij de wagens zodat ook de laatste strijders nog mee kunnen.  Bijna 500 km hebben ze voor de boeg maar toch weten de meesten dit probleemloos te volbrengen. De eerste duif van deze week is er weer eens een van W.Th. de Blok. Een jaarling doffer. Zijn beste op de Midfond op dit moment. Na deze vlucht staat deze 3de DK op deze discipline. In het Rayon haalt hij hiermee een mooie 4de plaats. Wim weet ook o.a. de 3de en 10de duif van GVT te klokken deze week. De tweede liefhebber is P. Bosma met de tweede duif en dat is opnieuw  de doffer van 2021, de koploper op de Midfond van dit seizoen.  In het Rayon haalt Popke ook nog net de top 10 met de 10de notering. In de vereniging klokt hij o.a. ook de 9de duif op deze vlucht. En de derde liefhebber is Berend met de 4de duif van GVT.  Een jaarling duivin. Gefeliciteerd heren. Volgende week hebben we in het begin van de week op dinsdag dan wel de proefvlucht vanuit Heino. Aanstaande zaterdag vliegen we de laatste Vitessevlucht van dit seizoen, uit Heusden Zolder en de een na laatste Fond vanuit Vierzon. Daarnaast ook nog de tweede proefvlucht voor de jongen vanuit Klarenbeek.
Het beloofd een warme, hele warme, zeg maar gerust bloedhete zaterdag te worden. Maar eens afwachten of alles door kan gaan. In ieder geval weer veel succes allemaal!

Saulieu 24 juni 2023
F. Visser

 

 En dan de Fond van deze week. Saulieu, ook gelost om 7.00 uur. In totaal 48 duiven van 6 liefhebbers. Deze duiven hebben eerst kopwind maar later pakken ook zij de Westenwind mee. De eerste liefhebber die een duif uit Frankrijk op zijn hok mag verwelkomen is deze week F. Visser. Dit is met een duivin van 2019, met veel ervaring dus, welke na deze vlucht op plek 9 staat in GVT op de Fond. Hiermee haalt deze ook een knappe 9de plek in Rayon de Driesprong. Foppe schrijft ook de nummer 3 en 10 van deze vlucht op zijn naam. De tweede liefhebber met de tweede duif van GVT is B. Lourens met een jaarling Ladies League duivin. Hiermee haalt Hermien de eerste prijs van de Ladies League in Afdeling 11 binnen! Berend weet ook o.a. de 4de,5de en 8ste duif van deze vlucht te pakken. De derde liefhebber is K. Veenstra die de 6de duif van GVT klokt. Dit is een doffer uit 2019, opnieuw een veteraan. Deze knappe duif heeft na deze vlucht het brons in zicht op de fond in GVT want hij staat op plek 3.  Van harte gefeliciteerd heren en Hermien met deze knappe prestaties. Volgende week staat er weer een Midfondvlucht op het programma. Deze week is de planning Chalons en Champagne en de eerste proefvlucht voor de jonkies. Het weer schijnt zaterdag niet geweldig te worden dus voor de Midfond een redelijke kans op 3 nachten mand en dus een lossing op zondag. Voor de jongen is het nog even afwachten of alles zoals gepland ook doorgaat. We wachten de berichten van afdeling Friesland vol verwachting af. In ieder geval heel veel succes allen!

 Weert 24 juni 2023
Klaas Dijkstra

 

 

Weert  op 24 juni. Een hele andere Vitessevlucht dan we dit seizoen eerder hebben gehad. Namelijk een matige West- ZuidWesten wind. Met prachtig duivenweer komen ze om 7.00 uur al los dus ook een vroege aankomst voor deze vlucht. Ondanks dat het een andere vlucht is, komen toch weer dezelfde getekende duiven in de top voor, zowel in de vereniging als Afdeling breed. Bij ons wist Klaas Dijkstra weer eens eerst te klokken in GVT, 8ste in Rayon de Driesprong en maar liefst 17de in heel Afdeling 11. Dit doet hij met een duivin uit 2021 die hij als tweede getekende heeft gezet. Deze duivin staat op dit moment eerst op de Vitesse in GVT en 8ste in Rayon de Driesprong. En in de totaalstand staat deze duivin op een mooie tweede plaats in GVT. Klaas schrijft o.a. ook plaats 6 en 7 op zijn naam.  De tweede liefhebber is P. Bosma met zijn eerste getekende, een doffer, eveneens uit 2021. Dezelfde als de nummer 3 van GVT van vorige week. Tot slot de derde liefhebber, W. Th. de Blok met een jaarling duivin die op dit moment de 8ste positie houdt in de totaalstand GVT. Wim heeft o.a. ook plaats 4 en 5 bemachtigd deze vlucht. Proficiat heren met deze mooie prestaties. Vanmiddag komt de fond.

Arlon 17 Juni 2023

 W. Th. de Blok 

 Voor zaterdag 17 juni staat de Midfondvlucht Rethel op het Vliegprogramma 2023 van Afdeling Friesland 96. Door de warmte en wat minder goed verlopen vluchten is er toch besloten om hier rekening mee te houden. Nog steeds inkorven op donderdagavond maar wel iets dichterbij. We vliegen opnieuw vanuit Arlon. Door de weersomstandigheden wordt het hitteprotocol gehanteerd. Achteraf blijkt echter helaas wel dat hier en daar nog wat verbetering mogelijk is met de communicatie en de opgave van het aantal duiven waardoor er toch een paar manden in de bovenste rij geplaatst moesten worden helaas. Maar de lossing van Afdeling 10 en 11 heeft er geen last van gehad. Om 7 uur worden ze gelost met Noordelijke wind. Van GVT hebben we met 12 liefhebbers 133 duiven ingekorfd. Van deze 133 duiven is de snelste die van Wim de Blok. Ja hoor, hij flikt het opnieuw op de midfond! Deze keer met een jaarling duivinnetje die het dit seizoen goed doet,al 7 keer in de punten gevlogen. Deze is ook goed voor een 10de plek in Rayon de Driesprong. Weer een mooie prestatie. Wim haalt o.a. op deze vlucht ook de 5e,6e en 9e duif van deze vlucht in onze vereniging. Tweede liefhebber met de tweede duif is Klaas Dijkstra met een Ladies League (van Klazien dus) jaarling. Dit is ook een knappe duif, staat momenteel 2de DK Vitesse in GVT en 9de Vitesse in Rayon De Driesprong. Op de Midfond staat deze ook 2de in GVT en DK totaal met stip bovenaan. Kortom, op dit moment de beste duif van GVT op snelheid. Ook klokt Klaas o.a. de 7de duif van GVT deze vlucht. Tot slot de derde liefhebber, P. Bosma met de derde duif, een doffer uit 2021. Ook een van de betere van GVT dit seizoen. Deze staat momenteel eerst op de Midfond en vierde in de totaalstand.  Van harte gefeliciteerd weer heren (en dame natuurlijk ;-). Volgende week weer een Fondvlucht, deze keer vanuit Salieu en de een na laatste Vitessevlucht vanuit het Limburgse Weert.  Heel veel succes weer allemaal!
Brienne 10 juni 2023
B. Lourens

 

 En toen de Fond, ook deze zijn vroeg los, zij het een kwartiertje later dan de Vitesse. Om 7.15 worden onze 62 duiven samen met de rest losgelaten. Dit is een flinke afstand van zo'n 5 en een half honderd kilometer met deze hoge temperaturen. Maar ook nu weer staan de liefhebbers die het aangedurfd hebben om in te korven, weer te wachten op hun gevleugelde vrienden. De eerste 4 duiven van GVT komen aan bij B. Lourens. Eerst twee duivinnen en daarna twee doffers, beide van verschillende jaartallen. De tweede liefhebber met de vijfde duif is F. Visser. Dit is een duivin met ervaring van 5 jaar oud, uit 2018. En de derde liefhebber zijn Gebr. Wiersma met een jaarling duivin. De winnaars van harte gefeliciteerd en volgende week staat er weer een Midfondvlucht op de planning vanuit Rethel. Let op! Op donderdag inkorven! Heel veel succes weer allen!
Heusden Zolder 10 juni 2023
Siep Hiemstra

 

 

 Het Belgische Heusden Zolder is zaterdagochtend om 7.00 uur  opgeschrikt door het lossen van alle Vitesse duiven van Afdeling 11. Een vroege lossing die ook wel nodig was in verband met de verwachte hoge temperaturen. Gelukkig zijn ze rap terug in het Noord-Oosten van Friesland. De eerste duif komt deze week aan bij Siep Hiemstra die hiermee de tweede vluchtoverwinning van GVT haalt dit seizoen. Op de foto de duivin uit 2020 die deze eerste prijs heeft binnengesleept. In het Rayon haalt hij hiermee ook een mooie 5de plek. Als liefhebber klokt hij in de vereniging maar liefst 7 van de 10 gespeelde duiven in de punten. HIj scoort o.a. ook de 4de plek van deze vlucht. De tweede liefhebber is de winnaar van vorige week, W. Th. de Blok, een doffer uit 2021. Wim heeft o.a. ook de 10de duif van GVT.  En tot slot de derde liefhebber, P. de Jong met een jaarling duivinnetje, een Ladies League waarmee Lotte dus ook een mooie prijs binnen haalt, ze is hiermee in afdeling 11 van de Ladies League.  Top prestaties weer allemaal. Van harte gefeliciteerd heren en dame. 
Arlon 3 juni 2023
W. Th. de Blok

 


Prachtige lucht in Arlon op zaterdagochtend 3 juni 2023. Dat is wat we zien op het filmpje van de lossing om 8.00 uur in Arlon, die te zien is via de website van Afdeling 10. Ook op de vlieglijn is het dit fantastische weer. Een lossing met ruim 22.000 duiven. Hier zitten dus ook de 153 duiven van ons GVT bij. 

Met een Oost Noordoosten wind kracht 2 a 3 snellen ze weer onze kant op. 

En deze week is het weer een echte kampioen die als eerste aankomt. Het is weer de jaarling doffer van Wim die hiermee de tweede eerste prijs van dit seizoen op zijn naam schrijft, naast de twee tweede prijzen die hij al gewonnen heeft. Het is de  2-8024896, houd het nummer in de gaten dames en heren, een topper met O/NO wind. Deze duif heeft dan ook op dit moment de koppositie op de Midfond in GVT. Hij weet deze week ook een mooie 4de plek in Rayon De Driesprong te veroveren en daarnaast ook de 8ste te noteren in Samenspel De Eenheid. Tot slot ook nog de 14de plek van 11.396 duiven in onze afdeling. Een topprestatie!
Ook weet Wim in onze vereniging nog o.a. de 4de, 9de en 10de duif te klokken.

De tweede duif is van Klaas Dijkstra, dit is ook een jaarling doffer, die ook al een eerste prijs op zijn naam heeft dit seizoen en na deze vlucht ook het tweede duifkampioenschap van de Midfond. Klaas schrijft ook o.a. de vijfde duif (Ladies League van Klazien ;-) van GVT op zijn naam. Het is ook nog zeker het vermelden waard dat Klaas deze vlucht maar liefst 8 van de 10 duiven in de punten weet te klokken.
De derde duif en dus ook derde liefhebber is P. Bosma. Dit is een doffer van 2020 die constant presteert dit seizoen. Deze staat dan ook op plek 4 van het duifkampioenschap Midfond maar ook in de totaalstand. Popke weet o.a. ook de 6de positie van deze vlucht te pakken.
Van harte gefeliciteerd heren.  Eens kijken of we volgende week op Sens of Heusden Zolder weer hoge ogen kunnen gooien in groter verband.

Heel veel succes weer allemaal!

Sourdun 27 mei 2023
Klaas Dijkstra

 De eerste fondvlucht van dit seizoen komt uit Sourdun. Ook hier is het mooi weer want hier wordt al gelost om 7.30 uur. Voor deze vlucht hebben 8 liefhebbers ingemand en er zijn  55 duiven mee van onze vereniging. Dit is dus wat langer wachten allemaal maar om 15.39.10 klokt Klaas Dijkstra de eerste duif van GVT. Een duivin van 2021 waarmee hij ook een mooie 7 de plek in Rayon de Driesprong neerzet. Daarnaast schrijft Klaas duif 3 van deze uitslag op zijn naam. De tweede liefhebber is F. Visser met een ervaren doffer uit 2018. En de derde liefhebber met de vierde duif van GVT is deze week M. Postma met een knappe jaarling duivin.  Proficiat heren met deze mooie prijzen. Volgende week staat de derde Midfondvlucht vanuit Arlon op het programma. Weer heel veel succes allemaal, met de voorbereidingen maar ook alvast met de vlucht!

Weert 27 mei 2023

           P. Bosma


Deze week gaan we eerst een stapje terug in de afstand met de Vitessevlucht vanuit Weert. GVT heeft met weer 14 liefhebbers 214 duiven mee. Er is prachtig duivenweer voorspeld en dit blijkt ook uit de lostijd. Om 8.00 zijn ze al los in het Limburgse luchtruim. Met een zonnetje en Oost/Noordoosten wind snellen ze naar het Noorden.

De eerste duiven in het zuiden van de afdeling lijken redelijk snel te vallen, echter hoe dichter ze onze kant op komen, hoe sneller t gaat. Een mooi rustig vluchtje, en na de twee pittige NO midfond lopen van afgelopen weken kunnen de duiven dit ook wel gebruiken.

De eerste duif die hier binnen onze vereniging geklokt wordt is een jaarling doffer van P. Bosma, maar het is een Ladies League dus ook Ankie is de winnares deze week. Hij klokt ook o.a. de derde duif (een jaarling)van deze vlucht. De tweede liefhebber is W.Th. de Blok, ook met een knappe jaarling, deze heeft al eerder een eerste en tweede prijs gewonnen in de vereniging dit seizoen. Wim weet ook o.a. de 8ste, 9de en 10de plek te pakken. De derde liefhebber is Siep Hiemstra met, jawel, een jaarling op de vierde plek in de uitslag. Hij weet ook o.a. de 6de plek te behalen.

Gefeliciteerd heren met deze mooie prestaties. Nu vanmiddag nog de fond vanuit Sourdun.

Etroeungt 20 mei 2023
Klaas Dijkstra

 

Zaterdag 20 mei. Opnieuw een Midfondvlucht vanuit Etroeungt en....... weer een Noordoosten wind. Zou het een kopie van de week ervoor zijn? Iedereen heeft er zijn (of haar) eigen  theorie over maar meer dan afwachten kunnen we niet. 
Wat wel heel anders is dan vorige week is het aantal duiven. Waar er vorige week nog 295 mee waren, verschijnen we deze week maar met 156 duiven aan de start. 

Dezelfde uitslag als vorige week is het zeker niet.  
De eerste twee duiven van GVT zijn deze week van Klaas Dijkstra, zie hierboven hoe hij zijn Koikarpers probeert te trainen. Zijn hier ook races mee te houden ;-)?
De eerste duif is een jaarling die na deze vlucht als derde duifkampioen Midfond in GVT geplaatst is. De tweede is ook wel het vermelden waard, een jaarling Ladies League van Klazien die in de huidige totaalstand de tweede plek heeft van GVT. Ook klokt Klaas o.a. nog de 8ste duif van GVT. Het zilver is deze week voor Siep Hiemstra met de derde duif van GVT. Deze jaarling staat zelfs momenteel in de Midfond als eerste duifkampioen. Vorige week was dit namelijk de 10de duif van de vereniging. Siep wist ook de 7de en 10de duif te klokken. Het brons werd gepakt door P. Bosma met een doffer uit 2021 die momenteel tweede duifkampioen Midfond staat. 

Van harte gefeliciteerd heren!

Volgende week alweer de eerste Fondvlucht. Donderdagavond inkorven voor Sourdun. En vrijdag weer een vitessevlucht, deze keer vanuit Weert.
Heel veel succes weer allemaal!

Etroeungt 13 mei 2023

 

 Siep Hiemstra

 

 
 Deze week hebben we een mooie vroege lossing om 8.00 uur op zaterdag 13 mei in het Noord Franse Etroeungt. Met een Noord Noordoostenwind kracht 3, vliegen ze naar huis. Als GVT hebben we er bijna 300 mee. Het exacte aantal is 295 duiven. Deze week hebben er 14 liefhebbers van onze club ingekorfd. Deze 14 liefhebbers staan vol spanning te wachten. Na de meldingen verder in de provincie gezien te hebben, zijn de berekeningen dat je rond half 2 een duif zou moeten klokken, wil je vroeg in de afdeling zitten. Helaas lijken ze het laatste stukje naar ons windkracht 4 voor de kiezen te krijgen. 

De doffer uit 2021 die de eerste tijd neerzet voor GVT is van Siep Hiemstra. Deze duif is niet onbekend met de koppositie aangezien hij dit vorig jaar ook al eens geflikt heeft. Dit maakt Siep de eerste liefhebber van GVT en de tweede plek in Rayon de Driesprong,  achter P. van Leijen, De Westereen. Hij plaatst ook o.a. de tiende duif van GVT.
De tweede liefhebber is W.Th. de Blok met een jaarling duif die de tweede plek neerzet in GVT en een mooie 8ste plek in het Rayon.  Deze duif was ook de winnaar van de Vitesse vlucht vanuit Weert. Wim klokt o.a. ook de vierde duif van GVT.
Als derde liefhebber klokt de winnaar van vorige week, Klaas Dijkstra, een duivin van 2021 die dit jaar de eerste was op Boxmeer. 
Al met al dus een top drie met topduiven. Proficiat heren!

Volgende week opnieuw een midfond vanuit Etroeungt. Eens kijken of we dan weer de winnaar van het Rayon kunnen leveren. 
Heel veel succes allen!


Heusden Zolder 6 mei 2023
Klaas Dijkstra

 Zaterdag 6 mei hebben we de derde Vitesse vlucht van 2023. Deze keer gaat het lossen, en ook de lossingsinformatie ;-) , een stuk soepeler dan vorige week. Om 9.00 uur worden onze 316 duiven gelost in Heusden Zolder met een Zuiden wind snellen ze weer terug naar het Noorden. Nog steeds vliegen al onze 16 vliegende leden mee en deze staan dan ook, daar waar mogelijk, weer vol spanning te wachten bij de hokken. 

Om 11.48.24 wordt de eerste duif geklokt van GVT. Het is weer een duivin van Klaas Dijkstra. Een duivin die al meerdere eerste prijzen voor Klaas heeft gewonnen. Hij behaalt hiermee ook een mooie 3de plek in Rayon De Driesprong. Klaas klokt naast deze duivin ook de 4de, 6de, 8ste,9de en 10de duiven van onze mooie vereniging. 
De tweede liefhebber is deze week H. Bosma met de tweede (en derde) duif van GVT. Dit is een ladies league duif waarmee Jitske dus eigenlijk ook een tweede plaats heeft behaald. De derde liefhebber of eigenlijk liefhebbers zijn de Gebroeders Wiersma met de 5de duif van GVT. Ook dit is een Ladies League duivin, dus ook hier hebben de dames zich weer bewezen.
Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties heren (en dames !)
Kijk hier voor de volledige verenigingsuitslag en de actuele tussenstanden.
Ondanks dat we deze week  niet de eerste van Rayon De Driesprong hebben geklokt, doen we toch maar mooi weer mee. Volgende week gaan we weer voor plek 1. Dan staat de eerste Midfondvlucht 2023 vanuit Etroeungt op het programma. Heel veel succes weer allen.


Weert 29 april 2023
W. Th. de Blok

 
Zaterdag 29 april hebben al onze 16 vliegende leden van onze mooie vereniging GVT 330 duiven mee naar het Limburgse Weert. De weersverwachting is niet goed en er wordt al gespeculeerd dat het misschien voor Friesland de eerste zondagslossing gaat worden.

Het begint in Weert bewolkt met motregen, en dat terwijl hier bij ons een prachtige blauwe lucht met witte wolkjes te zien is. Door de slechte weersomstandigheden op de losplaats en op de vlieglijn wordt het geen vroege lossing vertelt het lossingsnieuws ons op de website van Friesland '96. Er staat: nader bericht rond 10 uur. 
Ze stellen ons daar niet teleur want ook dit seizoen is de berichtgeving van onze afdeling weer bar slecht, tot 11 uur is het nog steeds nader bericht rond 10 uur. gelukkig kunnen we ook met een schuin oog naar de lossingsinformatie van afdeling 10 kijken, daar hebben ze wél actuele informatie paraat. 
Helaas is hier ook een uitstel ivm de weersomstandigheden die maar langzaam verbeteren. 

Maar om 12.30 uur is het dan eindelijk zo ver opgeklaard in Weert dat onze duifjes gelost zijn met Noordenwind.
Ook deze week weten de eerste duiven Twijzelerheide wel weer te vinden.
De eerste komt deze week aan bij W. Th. de Blok, een jaarling. hij wint hiermee ook de eerste plaats van Rayon de Driesprong! Krap twee minuten later komt de tweede duif, ook een jaarling, aan bij Klaas Dijkstra, dit is ook een ladies league duif dus ook Klazien doet weer goede zaken. Hij klokt naast de tweede ook de 8e,9e en 10e duif deze week. De derde duif komt een dikke minuut later aan bij Klaas zijn buurman, Siep Hiemstra, eentje uit 2021. Daarnaast klokt hij ook de 4e en 5e duif van GVT .
Kijk hier voor de volledige verenigingsuitslag.

Proficiat heren met deze mooie prestaties. 
Volgende week de derde Vitessevlucht, deze keer vanuit Heusden Zolder. Eens kijken of we weer de 1ste plek van Rayon De Driesprong kunnen veroveren!
Heel veel succes weer allemaal!

Boxmeer 22 april 2023

Klaas Dijkstra

Zaterdag 22 april 2023; de start van het nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn hoog na twee proefvluchten. Echter deze eerste vlucht voor het "echie" is andere koek. Het is echter O/ZO wind. Maar onze leden laten zich niet ontmoedigen en al onze 16 vliegende leden doen dan ook weer vol enthousiasme mee in deze start. 

De zichten zijn nog niet al te best aan het begin van deze zaterdag maar geleidelijk aan knapt het op. Met de beloofde regen/onweer in de middag kunnen ze ook niet heel lang wachten in Boxmeer voor de lossing. Om 9 uur hebben de duiven van afdeling 11 een goed vertrek na de lossing. Hiermee beginnen ze hun tocht van ca. 176 km naar ons mooie Noord Oost Friesland.

Er was 1 duif die wel héél snel naar huis huis wilde, zo snel zelfs dat ie de automatische melder voorbijvloog. Vorige week was dit ook al de eerste duif van GVT, jawel de 449 duivin van 2021 van Klaas Dijkstra. En naast het winnen van de sneeuwbal in GVT haalt ze deze week zelfs een 9de plaats in Afdeling 11. Maar ook de tweede duif was er met ander halve minuut erachteraan ook heel snel. Dit was een doffer uit 2020 van H. Bosma, ook goed voor de 10de plek in Afdeling Friesland.
Topprestaties waarmee GVT weer op de kaart gezet is!
De derde duif is van Siep Hiemstra een jaarling duivin, maar hij schreef ook de 4de,5de en 7de duif van deze vlucht in GVT op zijn naam. 

Van harte gefeliciteerd heren! Dit beloofd een spannend seizoen te worden. 
Volgende week staat Weert op het programma. Heel veel succes weer allen!

Klarenbeek (proef) 15 april 2023
Klaas Dijkstra

Daar was het seizoen 2023 alweer! Vorige week zijn we begonnen met de eerste proefvlucht vanuit Heino.
Hier hebben we geen uitslag van gedraaid en daarom ook geen winnaar hier op de site geplaatst.
Maar op 15 april is het dan zover; de tweede proefvlucht. Deze keer vanuit Klarenbeek. Nu halen we de duiven wel over de klok, de apparatuur moet natuurlijk wel even getest worden en ook de krachten alvast gemeten ;-).

De afgelopen weken is er tussen de liefhebbers al heel wat afgepraat over het trainen, het voeren en het wegbrengen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdagavond kwamen al onze 16 vliegende leden naar het lokaal om in totaal 364 duiven in te korven.  De een wat zenuwachtiger dan de ander maar iedereen was er klaar voor.

Dan is het zaterdagochtend. Droog weer met een stevige N/NO wind. Verderop in het land en bij de losplaats prachtig helder weer, hier in het Noordoosten van Friesland wat bewolkter maar droog gelukkig. Onze duiven van Zwart worden dan ook om 9.15 gelost.

Onze duiven snellen naar huis, en de eerste komt razendsnel aan bij Klaas Dijkstra op de Sije Hesterstrjitte in Twijzelerheide. Het is een Ladies League duivin van 2021. Hij gaat zo snel van start dat hij ook de duiven 3 t/m 6 van GVT op zijn naam zet.
Daar tussendoor klokt P. Bosma zijn eerste duif (een jaarling doffer, ook een Ladies League) op de tweede plek van GVT.
De derde liefhebber is W. Th. de Blok met een doffer uit 2021. 

Ondanks dat dit een proefvlucht is, toch gefeliciteerd heren. En voor allen voor volgende week, staat de eerste echte vlucht op het programma vanuit Boxmeer.
Heel veel succes en een prachtig vliegseizoen gewenst iedereen!!