GEVLEUGELDE VRIENDEN TWIJZELERHEIDE
Welkom
Sponsors GVT
Agenda en info
Winnaars 2022
Uitslagen 2022
Bestuur
Fotoboek
Feestavond 2021
Gastenboek
Rayon de DriesprongWinnaars 2022

 

 Etroeungt 11 september 2022 

 

 

Klaas Dijkstra/Klazien Dijkstra

 Ook de jonge duiven komen op deze zondagochtend nog niet los maar om 13.15 krijgen ze toch groen licht, niet in Chalons de Champagne zoals de bedoeling was maar opnieuw in Etroeungt. 

Hierop nemen 113 duiven deel, deze zijn van 7 deelnemers die doorzetten tot het bittere eind met de jonge duiven. 

De eerste twee komen aan bij Klaas Dijkstra waarmee hij de winnaar van deze vlucht wordt, hij klokt overigens ook o.a. de 4de,5de, 6de 7de, 8ste en 10 duif deze week. Dus 8 duiven bij de eerste 10!
De eerste duif is ook een hele knappe, deze heeft alle vluchten, incl. de proefvlucht vanuit Heino, op 1 na in de punten gevlogen. Dit is dat ook de derde duifkampioen Jong 2022 geworden.

De tweede liefhebber met de derde duif is W.Th. de Blok. De derde liefhebber is B. Lourens met de 9de duif van GVT.

Bij de ladies is het opnieuw Klazien Dijkstra die de eerste prijs in de wacht sleept. Tweede liefhebster is Jitske Bosma en derde Monique Bom. 

Van harte gefeliciteerd winnaars en winnaressen. 

Kijk voor alle eindstanden en generaalschappen op Uitslagen 2022

Hieronder nog even de top 10 van deze week. Verder iedereen bedankt voor alle deelname dit seizoen. Er staan nog wat evenementen op de Agenda van het winterprogramma.
En op naar volgend jaar, en allemaal alvast heel veel succes met de voorbereidingen.  

 

Boxtel 11 september 2022

 

 P. de Jong

En daar was het lange wachten al begonnen. De laatste vliegronde van het seizoen en ons geduld wordt op de proef gesteld. Zoals we gewend zijn met dit soort weer, is afdeling 11 weer zeer geutig met hun berichtgeving, en ook zo mooi op tijd altijd. Als er staat nader bericht 10 uur, kun je rustig wachten tot 11 uur voordat er iets op komt, of gewoon stiekem kijken bij afdeling 10 ;-). Uiteindelijk wordt het dan ook een zondagsvlucht en de losplaats wordt Boxtel in plaats van Tongeren...... Naar onze bescheiden mening had het zaterdag wel in Boxtel gekund en zondag net zo goed in Tongeren maar ach....
Om 12.30 zijn ze dan toch los. Er doen nog 12 leden mee met deze vlucht met in totaal toch nog 170 duiven. Met een variabele wind lijken de duiven er weinig moeite mee te hebben. Opnieuw is het P. de Jong die de eerste (en o.a. de tweede) duif van GVT weet te klokken. Deze tweede duif was de winnaar van de natourvlucht vanuit Weert en heeft alle natourvluchten bij de eerste 10 gevlogen. Deze is dan ook eerste duifkampioen Natour geworden.


Tweede liefhebber met de derde (en o.a. 5de en 10de) duif is deze week Klaas Dijkstra.
Derde liefhebber is Jan de Haan met de vierde (en o.a. de 9de) duif. Jan wist deze vlucht maar liefst alle 7 duiven die hij meespeelde op deze vlucht ook in de punten te krijgen!

Van harte gefeliciteerd heren met deze topprestaties!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze vlucht. Vanmiddag de jonge duivenvlucht vanuit Etroeungt. 
 

 

Jong Heusden Zolder 3 september 2022 

  

            

A. Veenstra                         Mon Bom

 

 

Op deze één na laatste jonge duivenvlucht doen er nog 6 liefhebbers van onze mooie vereniging mee. 

De eerste (en o.a. de vierde en zevende) duif die van deze vlucht thuiskomt is een jonge duif van A. Veenstra waarmee hij ook de winnaar van Rayon de Driesprong wordt. Deze losplaats bevalt deze eerste duif wel aangezien hij/zij op de vlucht van 6 augustus vanuit Heusden Zolder ook al Anne zijn eerste duif was met de zesde plaats van GVT. 

De tweede liefhebber met de tweede (en o.a. de zesde, achtste en tiende) duif van GVT is de winnaar van de laatste drie jonge duivenvluchten, W. Th. de Blok. Hij haalt ook een mooie zesde plaats in het Rayon.
En als derde, daar issie weer, Jan de Haan met de derde( en o.a. de vijfde) duif van GVT en de 10de plaats in het Rayon. 

Ook op deze vlucht hebben we GVT weer mooi op de kaart gezet.

 Voor de ladies is Mon Bom opnieuw de eerste! De tweede plek is ook nu weer voor Klazien Dijkstra.

Alle winnaars en winnaressen weer van harte gefeliciteerd!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze jonge duiven vlucht. Volgende week opnieuw twee vluchten, Natour vanuit Tongeren en Jong vanuit Chalons-en-Champagne. Heel veel succes weer allemaal!
 

 

 

 Natour Heusden Zolder 3 september 2022

 

 

 Klaas Dijkstra 

 

Ook deze week is het wachten niet erg lang. Om 8.45 komen alle duiven van zowel de natour als de Jonge duivenvlucht beide los in Heusden Zolder. 


We beginnen bij de Natour, hier is Klaas Dijkstra weer eens de eerste liefhebber met de eerste duif van GVT. Ook de derde klokt hij deze week. Met deze twee duiven zet hij ook een mooie tweede en vijfde plaats in Rayon de Driesprong neer en zelfs met de eerste een prachtige vierde notering in Samenspel De Eenheid.
Deze vluchtwinnaar is een duivin uit 2020 die dit jaar al 2de DK Vitesse in GVT is geworden en nu 7de staat op de Natour. Ook is het nog wel het vermelden waard dat ze vorig jaar 3de DK Vitesse GVT is geworden.
 
Jan de Haan is de tweede liefhebber met een jonge duif die de tweede tijd neerzet in GVT en de derde plaats in het Rayon.
De derde liefhebber is P. Bosma met de vierde duif van GVT en de de achtste van het Rayon. 
Deze drie liefhebbers hebben allemaal 75% of meer in de punten in GVT. 
 

Top prestatie van onze vereniging weer. 

Van harte gefeliciteerd heren!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze vlucht. Hierboven leest u de uitslag van de jonge duivenvlucht van vandaag. 
 

 

 

 

Etroeungt 27 augustus 2022 

 

 

            

W.Th. de Blok                             Mon Bom

 

Nee, dit is niet per ongeluk verkeerd gegaan, u ziet het goed, dezelfde winnaar en winnares als de jonge duivenvlucht van vorige week. Wim en Mon zijn weer de koning en koningin deze week. De vlucht komt uiteindelijk vanuit Etroeungt.

De jonge duiven zijn los om 8.45 uur maar ook daar geen best verloop. HIer duurt de top tien ook bijna 8 en een halve minuut. 

En de winnaar is dus opnieuw W. Th. de Blok met de 1ste (en maar liefst o.a. 2de, 3de, 4de, 8ste, 9de en 10de duif) van GVT. Hij haalt met de eerste duif ook weer een top tien notering in Rayon de Driesprong, de 8ste plek! Een mooie prestatie! Deze duif was vorige week vanuit Marche de nummer 11 van GVT, de week ervoor op Heusden Zolder 2de en viel ook op Boxmeer en Weert in de uitslag. 

De tweede liefhebber Jan de Haan met de vijfde duif van GVT. 
De derde liefhebber met de zesde duif is H. Bosma. 

 Voor de ladies is Mon Bom weer eens de eerste! De tweede plek is voor Klazien Dijkstra en de derde voor Jitske Bosma. 

Alle winnaars en winnaressen weer van harte gefeliciteerd!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze jonge duiven vlucht. Volgende week opnieuw twee vluchten, Natour en Jong, beide vanuid Heusden Zolder  Heel veel succes weer allemaal!! 
 


Weert 27 augustus 2022

 

 P. de Jong

 

 

Deze week hoeven we geen geduld met de lossing hoor. Zwaar bewolkt in Weert maar ze kunnen gewoon om 8.15 los. Ze vliegen weg, komen weer terug en vliegen dan later toch maar weer weg, kortom, zeeeeeeeer matig vertrek.


Niet alleen het vertrek is zeer matig, ook de aankomsten zijn om te janken. Men ziet het hier in Noord Oost Friesland al gebeuren op het meldprogramma. Het verloop lijkt meer op een fondvlucht dan een natourvluchtje vanuit het Zuiden van Nederland.

De tiende duif van GVT, van de 329 duiven die mee waren, was dan ook maar liefst 8 en een halve minuut later dan de eerste.....

Deze eerste duif was van vluchtwinnaar P. de Jong die o.a. ook de derde van de vereniging klokt. Dit zijn beide jonge duiven die zich op de proefvlucht vanuit Heino op 9 juli ook al in de top 10 lieten zien.

Tweede liefhebber met de tweede (en o.a. 9de) duif is deze week Klaas Dijkstra.
Derde liefhebber is Jan de Haan met de vierde duif.

Van harte gefeliciteerd heren!

Ondanks dat het verloop zacht gezegd bagger is, sluiten we toch als eerste vereniging van het Rayon, ruim voor de andere twee ons concours, net voor één uur. Toch weer een puike prestatie. 


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze vlucht. Vanmiddag de jonge duivenvlucht vanuit Etroeungt. 
 

 

 

 

  Marche en Famenne 20 augustus 2022 

 

 

            

W.Th. de Blok                             Mon Bom

 

Ook voor deze vlucht geldt helaas het slechte weer. De jongen krijgen deze week voor het eerst twee nachten mand dus extra spannend hoe ze daar doorheen zijn gekomen en of ze wel gedronken hebben. En nu zo'n late lossing, als dat maar goed gaat.... 

Maar eindelijk zijn ze dan om 12.15 uur los. Na de natourvlucht doen ook hier nog eens 13 deelnemers mee, plus de ladies die nu natuurlijk nog met extra spanning zitten/staan te wachten op hun duifjes.

Met nog meer snelheid dan de natourvlucht komen de jongen aangesjeest. 

En de winnaar is opnieuw W. Th. de Blok met de 1ste (en o.a. 2de, 4de, 9de en 10de duif) van GVT. Hij haalt hiermee ook een tweede plek (en een vierde) in Rayon de Driesprong! Een mooie prestatie! De tweede liefhebber is Klaas Dijkstra met de derde duif. en de derde liefhebber met de 5de duif, A. Veenstra.

 Voor de ladies is Mon Bom weer eens de eerste! De tweede plek is voor Klazien Dijkstra en de derde voor Lotte de Jong. 

Alle winnaars en winnaressen weer van harte gefeliciteerd!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze jonge duiven vlucht. Volgende week opnieuw twee vluchten, Natour vanuit Weert en een Jonge duivenvlucht vanuit Rethel/Arlon/Vervins. Heel veel succes weer allemaal!! 
 

 

  Boxmeer 20 augustus 2022

 

 P. de Jong

 

 

Na bijna twee weken wachten door de afgelasting van vorige week kunnen we weer los vandaag, we beginnen met de eerste natour vlucht van 2022.
Het weer zit deze week niet mee. Na de regen in de nacht lopen we vertraging op met de lossing door laaghangende bewolking en slechte zichten op de de vlieglijn.
De updates van 8.10 en 9.15 melden eigenlijk het zelfde nieuws, nog even geduld hebben dus helaas. 

Dan om 10 uur is het nieuws dat de natourvlucht vanuit Boxmeer om 10.30 uur gelost wordt. Gelukkig maar want we zitten met 14 deelnemers (met aanhang, familie, vrienden, hulp etc) met smart op ze te wachten.

Met een Westenwind snellen ze weer naar huis, een mengelmoes van oude duiven, jonge ingevlogen duiven en verse jonge duiven. Wie o wie pakt de eerste in de klok?Dit is een jaarling duivin van P. de Jong, Hij is hiermee de winnaar van de vlucht van GVT en pakt ook o.a. de negende van deze vlucht. Hij haalt ook nog een mooie vijfde plek in Rayon de Driesprong. Tweede liefhebber met de tweede duif (en o.a. de 7de) duif is Klaas Dijkstra en de derde is P. Bosma met de derde (en o.a. de 10de) duif van de vereniging. 

Alle winnaars weer van harte gefeliciteerd!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze vlucht. Hierboven komen de winnaars en winnaressen van de jonge duivenvlucht vanuit Marche en Famenne.
 

 

 

  Heusden Zolder 6 augustus 2022 

 

               

W.Th. de Blok                Jitske Bosma

 

Mooi weer hebben wij en onze duifjes erbij. Daarom zijn ze ook nu weer om 8 uur al los. Deze week vanuit Heusden Zolder met 297 stuks mee. 

Helaas blijven we de andere twee verenigingen in het rayon niet voor maar W. Th. de Blok zet toch maar wel mooi de 8ste tijd neer in het rayon en dat is de eerste duif van GVT. Hij klokt o.a. ook de 2de, 4de, 7de en 9de duif. De tweede liefhebber is Klaas Dijkstra die er deze week vanaf een afstandje (vanuit Noorwegen wel te verstaan) naar kijkt. Hij klokt o.a. ook de 5de, 8ste en 10de duif. Hiermee is de top 10 bijna vol op de derde liefhebber na A. Veenstra met de 6de duif.

 Voor de ladies ging het ook weer prima, Jitske is opnieuw de winnares deze week met de 12de duif! De tweede plek is voor Lotte de Jong en de derde voor Klazien Dijkstra. 

Alle winnaars en winnaressen weer van harte gefeliciteerd!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze week. Volgende week zijn alle vluchten helaas afgelast vanwege de hitte. Tot de volgende vlucht allemaal en alvast veel succes.
 

 

 

  Weert 30 juli 2022 

 

   

P. de Jong                  Jitske Bosma

 

De derde echte jonge duivenvlucht. Om 8 uur zijn ze al los in Weert met West Noord Westenwind. Goed vertrek...... Afdeling 10 lost ook in Weert maar dan om 9.15 uur. 

We hebben als vereniging 329 jonge duiven mee. Eens kijken of we de Zwaluw en de Reisduif deze week kunnen houden. 

En jawel.... de eerste duif van Rayon de Driesprong en dus ook van GVT komt aan bij P. de Jong, die ook de vierde duif klokt. Een topprestatie! 
De tweede liefhebber met de tweede duif (en de 5de,6de en 7de )van de vereniging is W. Th. de Blok. De derde liefhebber is Jan de Haan met de derde duif.

Voor de ladies was het ook weer een mooie week, Jitske valt net buiten de top 10 met de 11de plaats heeft ze de Ladies League GVT deze week gewonnen! De tweede plek is deze week voor een nieuwkomer Ankie Bosma en de derde plek is voor de winnares van vorige week Mon Blok. 

Alle winnaars en winnaressen weer van harte gefeliciteerd!


Hieronder de top 10 van de uitslag van deze week. Volgende week de vierde jonge duiven vlucht vanuit Heusen Zolder (BE) en een natour proefvlucht vanuit .........Meppel!!! Succes weer allemaal!
 

 

 Issoudun 23 juli 2022 

 

Klaas Dijkstra

 

En toen de allerlaatste fondvlucht van 2022. Dit is een nationale vlucht, je zou toch denken dat dan alle duiven in een keer gelost worden maaaaarrrr niets is minder waar. 
Eerst is het uitgesteld, dan zijn ze toch maar losgelaten om 10.00 uur.  Oh of toch niet, ja sommige afdelingen dus wel. 

En ja de verste afstand hebben ze dan weer wel losgelaten... Afdeling Friesland is wel gelost, dik 700 km tegen de wind in, succes allemaal!

Er wordt dan ook maar liefst 1 duif geklokt in GVT op zaterdag en dat is bij..... hoe zou het ook anders.... Klaas Dijkstra. 
Deze keer een nette foto ;-).  Hij klokt ook de derde duif.

De tweede duif was de volgende ochtend bij F. Visser wat hem de tweede liefhebber maakt. En de derde liefhebber, tevens laatste, met de laatste en vierde duif van de uitslag: Gebr. Wiersma. Proficial alle drie. 


Hieronder de totale uitslag van deze vlucht.
 

En hier de eindstand van de Fond

 

 

 

 


De kampioenen van harte gefeliciteerd!!
 

Volgende week de derde jonge duiven vlucht. Heel veel succes allemaal! 

Boxmeer 23 juli 2022 

 

 

Klaas Dijkstra
De tweede officiele jonge duivenvlucht staat op het programma vandaag.
Knap vliegweer en ze zijn dan ook los om 7.30 uur. 

Met ze bedoelen we dan onze 405 jonge duiven van 15 van onze leden. Ook de jongen van ons helaas ontvallen lid Jan van der Bij zijn deze week nog mee. 

Kan iemand Klaas deze week wel houden? Nee hoor, opnieuw Klaas Dijkstra met de eerste duif, echter met Wim de Blok in zijn nek die als tweede een duif klokt. Dan hebben we weer drie duiven van Klaas, dan weer twee duiven van Wim. Daarna doen we nog maar eens een duif van Klaas als 8ste van de vereniging en dan komt de derde liefhebber, Jan de Haan met de 9de en 10de duif van GVT.  

In het Rayon hebben Klaas met de 8ste plek en Wim met de 10de plek zich weer op de kaart gezet. 

De Ladies hebben ook deze vlucht weer van zich laten horen want Mon Blok is als eerste Lady geeindigd met de tweede plek van de vereniging, de tweede plek is voor Klazien Dijkstra die maar liefst 3 duiven bij de eerste 5 van de vereniging had. En tot slot Jitske Bosma die maar net buiten de top 10 viel met de 11de duif van GVT. Goed gedaan en gefeliciteerd dames!

Hieronder ziet u nog de top 10 van deze week met de jonge duiven kampioenen 2022 tot nu toe. Proficiat heren. 
 

 


Vanmiddag of eigenlijk vanavond, de laatste fondvlucht van 2022. Heel veel succes voor de deelnemers!
 

 Dizy le Gros 16 juli 2022 

Klaas Dijkstra

 

Ja jullie zien het goed. Klaas zit weer op de uitkijk deze laatste Midfond loop van 2022. De afdeling was van plan om te lossen om 8.00 uur maar deze keer werd er toch geluisterd naar de convoyeurs ter plekke die toch aangaven dat het nog iets te nevelig was dus worden ze gelost om 8.15 in het Franse Dizy le Gros. 

Met Noord Westenwind leggen ze de ongeveer 426 kilometer naar Friesland af. En Klaas zit niet voor niets te wachten hoor, want de eerste maar ook de tweede duif komt aan bij hem. De tweede liefhebber is P. Bosma met de derde duif. Dan komt Klaas er weer eens tussendoor met de vierde en dan de derde liefhebber is B. Lourens met de vijfde duif van GVT. Van harte gefeliciteerd weer heren. 

Hiermee is de Midfond van 2022 ook afgelopen. Zie onder de top 5 voor de kampioenen. Ook die proficiat met de mooie resultaten.


Hieronder de top 5 van deze week
 

 

En hier de eindstand van de Midfond. 

 

 

 


De kampioenen nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Volgende week de laatste Fond. Heel veel succes allemaal!

Klarenbeek 16 juli 2022 

 

Klaas Dijkstra/Klazien Dijkstra

 Daar issie dan, de eerste jonge duivenvlucht van 2022. Voor het eerst voor het echie. Om 7.30 uur komen ze los met Noord Westenwind. Eens kijken of ze dit ook kunnen, onze jonkies.  We hebben er als vereniging 556 mee naar het midden des lands.

Nou Klaas Dijkstra zijn jongen hebben er in ieder geval geen enkele moeite mee. Hij deed het op de proefvluchten natuurlijk al goed maar laat nu zien dat het menens is. 

Hij vliegt maar liefst 1 tot en met 6, niet alleen in GVT maar ook in Rayon de Driesprong, (in GVT ook nog 9de en 10de), en klokt er niet minder dan 45 van de 63 in de punten in de vereniging. De nummer 1 is dan ook direct de winnares van de Ladies League; Klazien Dijkstra.
De tweede liefhebber is P. de Jong met de 7de duif en de derde liefhebber met de 8ste duif is Jan de Haan. 
Gefeliciteerd heren en dame met deze mooie prestaties. 

Volgende week maar eens kijken wie dan als eerste weet te klokken. 

Hieronder de top 10 van deze week
 

 


   Vierzon 9 juli 2022 

Klaas Dijkstra

 

En dan de middag, tijd voor de derde vlucht van vandaag. Dit is de drukste zaterdag van het seizoen voor de duivenliefhebber. 

De 35 duiven die onze 5 Fondleden meehebben op deze vlucht komen samen met alle fondduiven van Afdeling 7 tm 11 los om 7.30 uur. Met een Noordenwind en een afstand van bijna 725 km belooft dit weer een pittige vlucht te worden.

Klaas Dijkstra krijg de eerste, maar ook de tweede en derde duif van GVT op het hok. De vierde komt aan bij de Gebroeders Wiersma en de derde liefhebber met de vijfde duif is K. Veenstra. 
Gefeliciteerd allen!

We moesten nog even wachten tot de zondag met afslaan maar we hebben toch weer een mooie uitslag mogen draaien.

Volgende week de laatste Midfondvlucht en de eerste echte jonge duiven vlucht. Heel veel succes allen!

Hieronder de top 5 van deze week
 

 

 

  Weert 9 juli 2022 

 

W. Th. de Blok

 

Vanochtend de tweede proefvlucht voor de jongen en nu de laatste Vitesse vlucht van 2022 is in aantocht. Het is gemeen spannend in de top van het kampioenschap.
Wie oh wie pakt m deze week voor dit seizoen?

We doen met onze vereniging mee met 10 deelnemers en 89 duiven. 
De eerste duif komt weer aan bij W. Th. de Blok, De tweede bij P. de Jong (en ook de vierde). En dan de derde bij Klaas Dijkstra. Van harte gefeliciteerd!
Was weer een mooi vluchtje als afsluiter. 

Hieronder de top 5 van deze week
 

En hier de eindstand van de Vitesse. 

    

 De kampioenen ook van harte gefeliciteerd!!

Vanmiddag/vanavond de Fond. Heel veel succes allemaal!

   Chalons en Champagne 2 juli 2022 

 

 

K. Veenstra

 

Opnieuw op donderdag ingekorfd voor de Midfond maar ja de afstand naar Chalons en Champagne is dan ook niet te halen in 1 nacht. 

Zaterdagochtend 2 juli om 8.00 uur zijn onze 111 duifjes gelost(en ook de proefvlucht vanuit Heino voor de jongen). Wie o wie krijgt de eerste duif van GVT binnen van bijna 500 kilometer. Is het een bekende winnaar van dit seizoen of toch een nieuw gezicht?

Dat laatste is het geval want de eerste duif komt aan bij K. Veenstra die overigens een fantastische uitslag draaide door alle drie duiven in de punten te scoren. De tweede liefhebber is deze week W. Th de Blok die de tweede en 5de duif van GVT wist te klokken. En de derde plaats is deze week voor H. Bosma die de derde duif binnenhaalde. Proficiatt heren!

Volgende week maar liefst inkorven voor 3 vluchten; Fond, Vitesse en proefvlucht jongen. Heel veel succes weer allemaal!
 

 

 

   Saulieu 25 juni 

 

Berend Lourens

Deze lossing is nog vroeger, want in Frankrijk zijn onze 43 duiven om 7.00 los. Ook deze halen een flinke snelheid al kunnen ze logischerwijs niet aan de ochtend tippen natuurlijk. 

De eerste duif van GVT ligt toch ruim 9 minuten los en komt aan bij B. Lourens, die hiermee toevallig ook zijn derde zege van dit seizoen heeft behaald. De tweede liefhebber, met de tweede duif is K. Veenstra en de derde liefhebber met de derde duif van onze vereniging is F. Visser.  


Gefeliciteerd heren! En ook nog wel even het vermelden waard, gefeliciteerd Griet! Want de tweede plaats van Karel is een eerste plaats in de Ladies League voor Griet in de Afdeling! Een Topprestatie! 

Volgende week donderdag inkorven voor de Midfond op Chalons de Champagne en vrijdag, jawel, het is zover, de eerste proefvlucht voor de jonge duiven vanuit Heino. Heel veel succes weer allemaal!

 

 

 Venlo 25 juni 

 

Siep Hiemstra

Weer een vroege lossing deze week. Om 7.45 uur komen ze los in Venlo. Wij als vereniging hebben 145 duiven in de strijd. Met een Zuidenwind komen ze deze kant dan ook op gesneld.  Dat laatste mag je ook echt wel zeggen want deze snelheden hebben we nog niet mee mogen maken dit seizoen. 

De eerste duif van GVT heeft dan ook een snelheid van 1710,839 meter per minuut en komt aan bij Siep Hiemstra die hiermee ook al zijn derde eerste plaats haalt dit seizoen. De tweede (en vierde) duif landt bij P. de Jong die als tweede liefhebber eindigt. De derde liefhebber met de derde duif is P. Bosma. 

Gefeliciteerd heren! Over twee weken de laatste Vitessevlucht en dat wordt nog gemeen spannend in de top. 
Vanmiddag de fond vanuit Saulieu.

 

 

 Marche en Famenne 18 juni 

 

P. Bosma

Op vrijdag ingekorfd ipv donderdag voor een midfondvlucht. He het kan dus toch wel ;-).
Waarom? Omdat het warm wordt, daarom was het advies ook om zo vroeg mogelijk te lossen. Daar heeft de lossingscommissie gehoor aan gegeven want om 7.00 uur zijn ze los. Het eerste stuk hebben ze grotendeels wind mee maar vanaf de polder toch nog tegenwind. 

Maar toch komen onze duifjes weer mooi thuis al zaten er hier en daar toch gaten in bij verschillende liefhebbers. 

De eerste duif kwam aan bij P. Bosma, hiermee is hij dus de eerste liefhebber van deze week. De  tweede duif van GVT was van W. Th. de Blok, Hij was de winnaar van de vitesse van vorige week. Deze twee heren hebben dus even gewisseld van plaats :-). En de derde liefhebber met de derde (en zesde) duif is dezelfde als vorige week op de Vitesse (maar de winnaar op de Fond zoals u hieronder ziet) Klaas Dijkstra. 

Van harte gefeliciteerd allemaal. 

Volgende week weer twee vluchten; de zesde Vitessevlucht en derde Fondvlucht, eens kijken of we als vereniging weer mee kunnen doen bij de eersten in het rayon net als Klaas vorige week. Heel veel succes weer voor iedereen die meedoet!

 

Sens 11 juni 

Klaas Dijkstra

Ook hier zijn onze gevleugelde vriendjes los om 9.00 uur. Deze moeten alleen ongeveer 350 km meer vliegen. Op deze vlucht hebben we 76 duiven mee. 

Omstandigheden zijn hartstikke goed, de duiven komen dan ook in een mooi tempo naar huis.

De eerste (2de, 5de en 7de) duif komt aan bij Klaas Dijkstra waarmee hij op deze vlucht de eerste liefhebber is in GVT en ook een hele mooie tweede prijs in Rayon de Driesprong. De tweede liefhebber met de derde (6de,9de en 10de) duif is F. Visser. Hierbij is ook nog het vermelden waard dat hij alle zes duiven die hij mee had, ook in de punten wist te klokken. Top prestatie! De derde liefhebber is een veelbelovende nieuwkomer in de top 3; de combinatie Gebr. Wiersma met de 4de duif.

Van Harte gefeliciteerd allemaal. 

Volgende week de vierde Midfondvlucht. Heel veel succes weer voor een ieder die inkorft.

 

 
Heusden Zolder 11 juni 

 

W. Th. de Blok

Een iets latere lossing dan dat we de afgelopen weken gewend zijn maar ach, de 131 duifjes die mee zijn weten de weg wel naar huis te vinden inmiddels. 

Met een West Zuid Westen wind spoedden ze zich huiswaarts. De eerste liefhebber, daar was ie al, terug van weggeweest, als een duveltje uit een doosje, onze enige echte Hagenees W. Th. de Blok met de eerste (en 9de) duif van GVT. De tweede liefhebber met de tweede (5de en 8ste) duif was P. Bosma. Derde liefhebber Klaas Dijkstra met de derde (en 6de) duif. 

Proficiat heren. Op naar vanmiddag, dan staat de tweede fondvlucht op het programma.

 

 

 

 Arlon 4 juni 

 

Siep Hiemstra

Met 13 liefhebbers gaven we 171 duifjes mee op de Midfondvlucht. Ivm met de gewassen (zijn die misschien van metaal ;-)) in Chimay die te hoog waren is er uitgeweken naar een meer Westelijke plaats: Arlon. 

Deze week een Noord Oostenwind dus een pittig vluchtje. Helaas konden we in het rayon L.F. de Bruin niet houden die maar liefst 12 minuten los lag in het rayon maar onze eerste duif komt deze week weer aan bij Siep Hiemstra die hiermee ook direct de Sneeuwbal pakt, hij heeft de smaak te pakken. De tweede (en 4de,5de,6de en 9de) duif bij Klaas Dijkstra die daarmee de tweede liefhebber is. En de derde liefhebber met de derde duif is P. Bosma. 

Proficiat heren! Hieronder nog even de top 10 en voor volgende week staan er weer een Vitesse-(Heusden Zolder) en een Fondvlucht(Sens) op het programma. Eens kijken of we dan wel bij de top 10 van het Rayon kunnen komen.
Heel veel succes weer allemaal!

 

 

Sourdun 28 mei 

 

 

Berend Lourens

 

 Het lange afstandswerk van dit seizoen is van start. De eerste fondvlucht vanuit Sourdun. Ook hier een vroege lossing. Om 7.30 zijn ze al los. Hier zijn 10 liefhebbers die samen 97 duiven ingekorfd hebben. Deze duurproef bedraagt voor ons circa 556 km. Maar ook hier komen ze vlot. 

De eerste en ook tweede duif van GVT komt aan bij een bekende winnaar, Berend Lourens. De tweede liefhebber met de derde (en 5de,7de,8ste en 9de) duif van de vereniging is ook een oude bekende, Klaas Dijkstra. De derde liefhebber is deze week F. Visser met de vierde en ook zesde duif. 

Ook jullie proficiat heren met deze mooie prestaties. 

Hieronder de top 10 van deze vlucht 


Volgende week weer een Midfondvlucht, vanuit........natuurlijk Chimay. Succes weer allemaal! Moge de beste winnen!

 

 


Weert 28 mei 

 

Siep Hiemstra

En toen de vierde Vitessevlucht van 2022, opnieuw vanuit Weert. Met 14 liefhebbers hebben we 173 duifjes mee. Het zou mooi weer worden dus een vroege lossing was te verwachten. Echter was de lossing wel heel vroeg. Om 7.15 uur zijn ze al het Limburgse luchtruim ingevlogen.  Met maar weer eens een NoordWestenwindje wisten ze onze hokken moeiteloos te vinden. 

De eerste duif van GVT(en ook de tweede) is deze week bij een nieuwe winnaar, Siep Hiemstra! Hierboven op de foto de eerste prijswinnaar. Deze doffer, de vluchtwinnaar is ooit een schenking geweest van Jan de Haan. 

De tweede liefhebber met een mooie reeks, nl de 3de,4de,5de en 6de duif is deze week P. Bosma en de derde liefhebber met de 7de duif van de vereniging kwam aan bij H. Bosma. 

Proficiat heren met deze mooie prestaties. 
 

Hieronder nog de top 10 van deze vlucht en vanmiddag hebben we de thuiskomst van de eerste Fondvlucht 2022. Succes alle liefhebbers die hierop ingekorfd hebben. 

 

 

 

 

 Chimay 21 mei

 

 

Klaas Dijkstra 

Daar was de tweede Midfondvlucht van 2022 alweer. Opnieuw uit Chimay. Weer op donderdags al ingekorfd maar tja, ze weten nu de weg zou je zeggen. Ook weten ze inmiddels dat ze bij de start wat windmolens moeten ontwijken. 

Met een Westenwindje komen ze onze kant weer op. Met een snelheid van ruim 1503 m komt de eerste snelle duif van onze mooie vereniging aan bij de kampioen van vorig jaar, Klaas Dijkstra. Hij haalt hiermee ook een hele mooie tweede plaats in Rayon de Driesprong.
De tweede ( en vijfde) duif en dus tweede liefhebber is K. Veenstra. Op de voet gevolgd door de derde (en zesde en tiende) duif en liefhebber P. Bosma. 
Proficiat heren!

Volgende week alweer de eerste Fondvlucht vanuit Sourdun en de vierde Vitessevlucht, vanuit Weert. Heel veel succes weer allemaal!  

Chimay 14 mei

B. Lourens 

Deze week een hele andere week dan anders. We moeten namelijk al op donderdag inkorven want de eerste Midfondvlucht van 2022 staat op het programma. Waar het inkorven op Chimay anders nog gewoon op de vrijdag kon, is dat met de moderne vervoersmiddelen inmiddels niet meer mogelijk en dus ook nu al inkorven op donderdag. Gelukkig is Leo mee om de duifjes te verzorgen dus dat komt goed. Bewijs krijgen we daarvoor zelfs in de vorm van een foto. Wat wil je nog meer?

Op zaterdag staat er dus een vlucht van ongeveer 375 km onze duifjes te wachten. Alleen deze week eens geen Noordenwind maar West. Het weer zit verder ook mee want ze zijn al om 7.45 los.

Met 272 duiven mee staan we met 17 liefhebbers rustig te wachten. 
De eerste (en zesde) duif van de vereniging komt deze week aan bij Berend Lourens op de Sije Hesterstrjitte. De tweede bij Jan de Haan op 't Heideloantsje en de derde op de Nije Buorren bij Popke Bosma. 

Gefeliciteerd heren!

Volgende week opnieuw Chimay. Aangezien de duiven nu de route weten en hebben beleefd hoe het is om een nachtje extra in de mand te zitten voor deze vlucht, eens kijken of we ons als GVT nu wel weer bij de eerste 100 van de afdeling kunnen laten zien. 

Heel veel succes weer allemaal.

 


 
Heusden Zolder 7 mei

P. Bosma 

De weersverwachting voor zaterdag was niet al te best; regen, regen, regen. Menigeen verwachte dan ook de eerste zondagsvlucht. Maar niets was minder waar, Opnieuw om 8.45 werden ze weer gelost met een Noordenwind. Deze keer in Heusden Zolder.

En ondanks de verwachtingen haalden ze zelfs een hogere snelheid dan vorige week.

Dus de lostijd, de windrichting en ook de winnaar in de vereniging is hetzelfde als vorige week. Opnieuw weet Popke Bosma de eerste (en 5e en 10e) van de vereniging te klokken, hij haalt hiermee ook een mooie tweede plaats in het Rayon De Driesprong. In de vereniging wordt hij gevolgd door P. de Jong met de tweede (en 7de) duif van de vereniging. Als derde, de huidige koploper op de Vitesse Klaas Dijkstra met de derde (en 4de) duif. 

Van harte gefeliciteerd heren.

Volgende week de eerste midfondvlucht 2022. Let op, dit jaar korven we ook op de Midfond in op donderdagavond. 

Heel veel succes allemaal! Eens kijken of we ons weer als vereniging bij de eerste 100 van de afdeling kunnen laten zien. 

 

 Weert 30 april P. Bosma
Afgelopen zaterdag hadden we alweer de tweede vitessevlucht van dit seizoen. Deze week vertrokken ze met halfbewolkte lucht vanuit 8.45 uur vanuit Weert. En met een zwakke Noordenwind hadden ze iets langzamere tijden dan vorige week maar niet met mindere verdiensten. 


De eerste duif ( en ook de derde) van GVT kwam deze week aan bij de nummer twee van vorige week: P. Bosma. De tweede duif ( en ook de tiende) en dus tweede liefhebber was S. Hiemstra. De derde liefhebber met de vierde, vijfde,zesde en negende duif was Klaas Dijkstra. 

Proficiat heren met deze mooie prestaties. Als GVT hebben we het ook goed gedaan, we hadden dan ook maar mooi als vereniging 4 duiven bij de eerste 10 van Rayon De Driesprong en diezelfde 4 duiven ook bij de eerste 100 van Afdeling Friesland.Volgende week hebben we een vlucht vanuit Heusden Zolder. Heel veel succes weer allemaal!
 
Kijk voor de uitslagen en actuele standen van GVT op Uitslagen 2022.
Voor de Rayon- en samenspelstanden kijkt u op Rayon De Driesprong.


 

 
Boxmeer 23 april

 

Sj. Bosma

 

 De eerste vitessevlucht 2022 is een feit! Na de proefvlucht van vorige week vanuit Klarenbeek is het nu menens. Met wederom een oostenwind worden onze duiven gelost, zo'n 60 km verderop vanuit Boxmeer. Alleen zijn we nu wat eerder los want om 8.00 uur is het startschot gelost. 

Het is gemeen spannend wie de eerste plek deze week gaat veroveren want we zijn zeker allemaal
aan elkaar gewaagd.

De eerste duif komt aan bij Sj. Bosma op het Tsjerkepaed in Twijzelerheide, op de voet gevolgd door zijn neef, P. Bosma met de tweede duif en de derde duif en liefhebber is Berend Lourens. 

Proficiat heren!

Wat de uitslag in het Rayon is moeten we nog even afwachten aangezien er een storing bij de Reisduif was en de uitslag nog niet bekend is. Hopelijk volgt hier later meer over. 

Wat we wel weten is dat we volgende week Weert als losplaats hebben. Allemaal weer heel veel succes gewenst!
 

 


Klarenbeek 16 april


P. Bosma
 

 Hallo allemaal, daar zijn we weer! Helaas moest de eerste proefvlucht van 2022 vanuit Heino vorige week afgelast worden maar deze week konden we wel van start. 

Elk vliegend lid heeft ingekorfd dus een fijne start van het seizoen. Met 349 duifjes deden wij als vereniging mee vanuit het Gelderse Klarenbeek. 

We zitten nog maar in april dus ja zaterdagochtend nog even wachten met lossen ivm de temperatuur, deze moest nog even iets oplopen, en de lage bewolking moest wat hoger terrein opzoeken maar om 10.15 was dit het geval en zijn ze losgelaten. Samen met Geel met prachtig weer deze kant op gevlogen. 

De eerste duif van de verenigiging kwam deze week aan op het hok van P. Bosma in Twijzelerheide, de tweede bij zijn achterneef H. Bosma in De Westereen en de derde plek was voor P. de Jong, eveneens in Twijzelerheide.
Hieronder de Top 10 van deze week.

Proficiat heren en voor iedereen: heel veel succes volgende week wanneer we de eerste Vitessevlucht vanuit Boxmeer hebben.  

 

 Heino 9 april

 Afgelast

 

Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide