Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide 
 
Winnaars 2024 en vluchtverslagen

Popke Bosma: Winnaar eerste Vitessevlucht Boxmeer 20  april 2024

Vrijdag 19 april, na twee proefvluchten begint het vliegseizoen 2024 nu echt. Veel gesprekken tussen het inkorven door over van alles en nog wat, wie de top 10 zou kunnen halen, wie in aanmerking komen voor de kampioenschappen maar ook werd het weer van de dag erna. De zaterdag, wat voor weer gaat het nu worden, kopwind, of toch enige zijwind. En worden de duiven wel op zaterdag gelost met al die buien waar ze het de hele week al over hebben?

Het gros van de leden is weer present en het beloofd dan ook weer een spannend duivenweekend te worden. 

Zaterdag begint in Twijzelerheide en omstreken zonnig met een blauwe lucht. Op dat moment zijn er buien op de losplaats en de vlieglijn. Hoe langer de ochtend duurt, hoe meer donkere wolken zich samenpakken in het Friese luchtruim en hoe meer water er naar beneden komt. 

En dan wordt het geduld weer op de proef gesteld....wachten...wachten...wachten, nader bericht, 10 uur, 11 uur, 12 uur. Maar dan om 12.45 is het eindelijk zover. De duiven zijn gelost in Boxmeer.  Van GVT zijn er 286 duiven van 1 4 leden die meedingen naar de prijzen. Onze gevleugelde en gevederde vrienden moeten flink wat wind en buien trotseren op weg naar het Noorden. Het laatste stuk door de provincie krijgen ze nog wat extra kopwind te verduren maar thuis komen ze!

De eerste duif wordt deze eerste vlucht geklokt door Popke Bosma. Een oudgediende doffer van 2020, welke zich niet door de buien heeft laten tegenhouden. De tweede duif is van Wim de Blok, een jaarling doffer. Maar Wim klokt ook de 3de, 4de, 9de en 10e. Het brons is voor de Gebr. Wiersma die de 5de duif van deze uitslag klokken. Een jaarling duivinnetje van de ladies Wiersma. 
Van harte gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestatie!

Volgende week voor de tweede vlucht staat Bergeijk op het programma. Zoals het nu lijkt gaat het een wind mee vlucht worden.
Heel veel succes weer allemaal!

Klaas Dijkstra: Winnaar proefvlucht Eefde 13 april 2024

Vrijdag 12 april was het zover, na vorige week de eerste proefvlucht van seizoen 2024, is het nu de beurt aan de tweede proefvlucht vanuit Eefde. Waar er vorige week nog een aantal liefhebbers koudwatervrees hadden, doen nu 15 leden (dus bijna allemaal) van onze mooie vereniging mee. We gaan weer krachten meten; we kijken naar elkaar en schatten in wie onze concurrenten zijn en misschien worden.  

Zaterdag is het om 8.30 raak met mooi weer en Zuid Westen wind worden onze duiven gelost in het Gelderse Eefde. Een nieuwe losplaats maar dat deert onze gevleugelde vrienden niet. Alle soorten duiven zijn vandaag mee, doffers, duivinnen, jaarlingen en duiven die al 5 jaar ervaring hebben. In totaal zijn het er 378 die in GVT zijn ingekorfd. 
Hiervan gingen er 126 in de punten die elkaar rap opvolgden, de punten waren er dan ook snel uit. 

Uiteraard was het onze lokale duivenfluisteraar Klaas Dijkstra die de eerste duif van de vereniging klokte. Een duivin van 2022. Een goede tweede plek was voor onze eigen Hagenees Wim Blok met een duivin uit 2021. Vervolgens komt Klaas opnieuw met drie dames (plek 3,4 en 5, alle drie Ladies League van Klazien) en een doffer op plek 6. Het brons is op deze proefvlucht voor Sije de Haan met een jaarling duivin.  
Proficiat allemaal.

Nu eens kijken hoe het volgende week voor het echt gaat. Is dit inderdaad een afspiegeling van deze week, of staan er andere liefhebbers en duiven in de voorhoede?
Er is een flinke NoordWesten wind voorspeld. Heel veel succes allemaal!